12.10.11

Πανσέληνος 12.10.11


Η Πανσέληνος του Οκτώβρη γίνεται στις 12.10.11, στις  05:04 ώρα Ελλάδος, στη 18η μοίρα του Κριού και ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο έχει ωροσκόπο στην Παρθένο και φιλοξενεί την Πανσέληνο στον άξονα του 2ου-8ου οίκου.
Στο φαινόμενο συμμετέχουν ενεργά τόσο ο Κρόνος με τη σύνοδο του με τον Ήλιο, όσο και ο Άρης με το τρίγωνό του προς την Πανσέληνο αλλά και με το τρίγωνο ακριβείας που ενεργοποιεί προς τις ακμές του 2ου και 8ου οίκου. Επίσης ο Άρης είναι και ο κυβερνήτης αυτής της Πανσελήνου μιας και γίνεται στον Κριό.


Η Σελήνη βρίσκεται στο απόγειο της τροχιάς της, που σημαίνει ότι βρίσκεται όσο πιο μακριά μπορεί  να βρεθεί από τη Γη και άρα πλησιάζει το νοητό σημείο που βρίσκεται πάντα κοντά στο απόγειό της, τη Μαύρη Σελήνη δηλαδή. Η Μαύρη Σελήνη βρίσκεται στις 22 μοίρες του Κριού και με αυτή τη θέση το άτομο έχει την ανάγκη να κινείται και να ζει έντονα τη ζωή του μέσα από το σώμα του. Χορός, κίνηση, σωματική εργασία είναι αυτό που χρειάζεται η Μαύρη Σελήνη για να ανοίξει και να λειτουργήσει σε αυτό το ζώδιο. Η ενέργεια πρέπει να εκδηλώνεται: διακοπές, χορός, φλερτ. Η ηλικία δεν έχει να παίξει κανέναν ρόλο. Η Λίλιθ δεν έχει ηλικία! Είναι σημαντική η επαφή του ατόμου με τον ίδιο του το σώμα μέσα από δραστηριότητες (χορός, ποδηλασία, κηπουρική, σκι, τραγούδι, έρωτας.. ) γιατί διαφορετικά το μυαλό και το πνεύμα θα υποφέρουν. Θα μας βοηθήσει όλους αν με αυτή την Πανσέληνο έρθουμε σε επαφή λοιπόν με το σώμα μας και τις φυσικές αλλά και συναισθηματικές του ανάγκες. 

 Η Πανσέληνος επηρεάζει και κινεί θέματα σχέσεων μέσα από τα οποία καλούμαστε να βρούμε τις ισορροπίες και να κάνουμε ξεκαθαρίσματα, θετικά ή αρνητικά. Κάθε Πανσέληνος είναι περίοδος που φωτίζονται οι πτυχές της εσωτερικής μας ψυχολογικής κατάστασης και παρά την όποια ταραχή και ‘υπερφόρτωση’ του συναισθηματικού μας δικτύου αυτές τις μέρες, νοιώθουμε και αντιλαμβανόμαστε αυτό που έχουμε περισσότερο ανάγκη τη δεδομένη στιγμή.
Ο Ερμής βρίσκεται πάνω στο μεσοδιάστημα του Ήλιου και της Αφροδίτης (ΗΛ/ΑΦΡ=ΕΡΜ), πράγμα που άλλους τους σπρώχνει να συζητήσουν τα θέματα της σχέσης τους και άλλους τους κάνει να κάνουν πολλές σκέψεις που σχετίζονται με το να εκφράσουν την αγάπη τους. Αυτή η Πανσέληνος θα ενεργοποιήσει αρκετά τους άνδρες και την έκφρασή τους στο παιχνίδι της αγάπης. Το τετράγωνο του Ήλιου προς το μεσοδιάστημα της Αφροδίτης με τον Ουρανό (ΑΦΡ/ΟΥΡ=ΗΛ) μιλάει και για λεπτά αισθήματα και ξαφνικές αγάπες οι οποίες όμως μπορεί να εκδηλωθούν με τρόπο αταίριαστο και ίσως άγαρμπα και όχι τόσο κομψά…
Προσοχή οι γυναίκες που δε θέλετε να χωρίσετε! Η Αφροδίτη δεν είναι καλά τοποθετημένη αυτόν τον μήνα και με το μεσοδιάστημα Αφροδίτης-Ουρανού που το τετραγωνίζει η Πανσέληνος (ΑΦΡ/ΟΥΡ=ΣΕΛ), οι πόνοι της αγάπης και οι αψυχολόγητες οδυνηρές σκηνές, ειδικά μπροστά σε τρίτα άτομα, μπορεί και να καταστρέψουν τη σχέση σας.

Γενικότερα η Πανσέληνος δεν είναι ήρεμη και μπορεί να γίνει και επικίνδυνη αν δεν προσέξουμε. Η  σκέψη μας θα γυρίζει γύρω από φόβους και η σύγκριση του ευτυχισμένου τότε με το στενάχωρο τώρα μπορεί να μας οδηγήσει σε άσχημες λεκτικές αντιδράσεις και αψιμαχίες. Αποφύγετε μέχρι και τις 18 του μήνα συναντήσεις και συζητήσεις με γυναίκες αρνητικές ή με γυναίκες που εύκολα ‘παίρνουν φωτιά’ γιατί δε θα σας βγει σε καλό.. Χρησιμοποιήστε την ενέργεια της Πανσελήνου περισσότερο για να προβάλλετε το έργο σας, για να σκεφτείτε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε στην εργασία σας και μιλήστε, γράψτε ή ακόμη και μετακινηθείτε ώστε να φέρετε ώθηση και δύναμη στη δουλειά σας ή/και στο πρόσωπό σας.

Η Πανσέληνος πέφτει πάνω στον απλανή αστέρα Seginus που βρίσκεται στον αστερισμό του Βοώτη, ο οποίος σχετίζεται με την συγκομιδή. Είναι περίοδος που θα συλλέξουμε αυτό που μας πρέπει και αυτό για το οποίο έχουμε εργαστεί και ευνοεί ειδικά όσους εργάζονται με τον λόγο, γραπτό ή προφορικό ενώ παράλληλα μπορείτε να πράξετε έχοντας ένα είδος ‘προστασίας’. Προσοχή μόνο στο σκεπτικό πίσω από τις πράξεις σας..  Αν προσπαθήσετε να φέρετε αποτελέσματα και να επηρεάσετε μέσα από πλάγιους , έμμεσους τρόπους τότε αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι καταστροφή και ατίμωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: