12.10.11

Ευρωπαϊκή Ένωση - Μακροπρόθεσμες Προβλέψεις


Με αφορμή τη συρρίκνωση του οικονομικού τομέα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ας κάνουμε μία διείσδυση στον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη της Ευρωζώνης και ας κατανοήσουμε τις δυνατότητες της και τη δυναμική της ζώνης μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τέθηκε σε λειτουργία την 1η Ιανουαρίου 1958 στη Ρώμη με την υπογραφή του «Συμφώνου της Ρώμης».


το πλήρες άρθρο του Κυριάκου Κοκτζίδη μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Ιστορική Αναδρομή:
Μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου πολέμου και την πλήρη διάλυση και αποσύνθεση της Ευρώπης έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτοι σπόροι ωρίμανσης του πολιτικού κλίματος-καθεστώτος στη γηραιά ήπειρο και σταδιακά έγινε αντιληπτό πως ο μόνος τρόπος για την αποφυγή συρράξεων και εξεγέρσεων ήταν η πολιτική ενοποίηση με σκοπό την πρόοδο της Ευρώπης και την περαιτέρω ανάπτυξή της.
Το 1950 γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας της «Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα» (ΕΚΑΧ) από τη Γαλλία και τη Δυτική Γερμανία και τελικά ψηφίστηκε και στηρίχθηκε από τις: Ιταλία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Λουξεμβούργο και τις πρωτοστατήσασες Γαλλία και Δυτική Γερμανία. Στη συνέχεια το 1957 ψηφίστηκε από τη «Συνθήκη της Ρώμης»  η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ). Την ίδια ακριβώς περίοδο τέθηκε σε ψήφιση η δημιουργία της «Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας» και τελικά οδηγηθήκαμε στη δημιουργία της «Ευρωπαϊκής Ένωσης», η οποία μετράει χρόνια ζωής από την 1η Ιανουαρίου 1958 και ώρα 00:01 .

Οικονομικά:  
Όσον αφορά τώρα το οικονομικό κομμάτι και τη δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρκεί να κοιτάξουμε τον άξονα 2ου-8ου οίκου και να δούμε πως μέσα στον 2ο προς τα τέλη του(επομένως επηρεάζει και τον 3ο οίκο) βρίσκεται ο πλανήτης της τύχης, της επέκτασης και της γενναιοδωρίας, ο μέγας ευεργέτης Δίας. Αυτό σημαίνει πως η ζώνη μας έχει οικονομική πρόοδο κατά γενική ομολογία, πραγματοποιεί σημαντικά έσοδα αλλά με την ίδια ευκολία που πραγματοποιεί έσοδα και θετικά ισοζύγια με την ίδια ευκολία μπορεί να πραγματοποιήσεις αρνητικούς προϋπολογισμούς και αρνητικά ισοζύγια λόγω υπερβολικών δαπανών. Χρειάζεται σύνεση και ορθή διαχείριση και μιας και ο Ήλιος είναι το κέντρο κάθε χάρτη από τον Αιγόκερω έχει όλες τις προδιαγραφές να επιτύχει την οικονομική σταθερότητα και ευμάρεια μιας και είναι σοφός. Ο 2ος οίκος σχετίζεται με μισθοδοσίες και σημαίνει πως οι μισθοί είναι ικανοποιητικοί προς αρκετά ικανοποιητικοί αλλά οι εντός ζώνης λίγο ασύδοτοι και σπάταλοι. Είναι οι σχέσεις εργοδότη-εργαζομένου και φαίνονται ήπιες και όχι με εντάσεις. Σημαντική για την ζώνη μας η οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια.
Όσον αφορά τώρα τον 8ο οίκο που σχετίζεται με το φορολογικό-κληρονομικό σύστημα εμπεριέχεται η μυστηριώδης Σελήνη και προκαλεί αστάθεια και σκαμπανεβάσματα στην οικονομική ισχύ της σύνθεσης. Καλό είναι πως η Σελήνη βρίσκεται βέβαια σε ζώδιο σταθερό και έτσι κάπως μετριάζεται η ανισορροπία και οι διακυμάνσεις αλλά κακά τα ψέματα υπάρχουν περίοδοι οικονομικής άνθησης και περίοδοι οικονομικής κρίσης, έτσι παρατηρούνται συνεχείς εναλλαγές του οικονομικού κύκλου. Πιθανότητα για δανεισμούς εξωτερικούς ή εσωτερικούς και χρεώσεις να πλήττουν κατά καιρούς τα ταμεία αλλά όλα είναι στα πλαίσια ενός οικονομικού κύκλου και της καλύτερης-ομαλότερης και αποδοτικότερης λειτουργίας του οικονομικού μας συστήματος.

Σημαντική επίσης θα χαρακτήριζα την παρουσία του Πλούτωνα στον 12ο ηλιακό μας οίκο καθώς δημιουργεί κρυφές συμμαχίες εις βάρος της «Ευρωπαϊκής Εφεύρεσης» και ύπουλα, δόλια παιχνίδια εις βάρος μας. Οι εχθροί έχουν δύναμη και μάλιστα μοχθηρή και κακή επιρροή για την ευρωπαϊκή σύνθεση αλλά η ζώνη είναι πηγή εξουσίας, ακμαία και μάλιστα έχει όλες τις Κρόνιες-πειθαρχημένες μεθόδους για να ορθοποδήσει έτσι και τώρα θα καταφέρει να επιζήσει και να βγει από την οικονομική κρίση. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι ρόδινα και απλά αλλά έχουμε ακόμη μπροστά μας «κουπί». Έτσι, με αυτήν την αναφορά μου θα μεταφερθώ στο κομμάτι προγνωστικής για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προγνωστική Αστρολογία:  
Σε πρώτο στάδιο ας αναφερθούμε στον Ήλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος δέχεται δυσαρμονικές – «αρμονικές» επιρροές και βάζω το αρμονικές σε εισαγωγικά για τον πολύ απλό λόγο της ριζικής αλλαγής που σημαίνει πως μετά την μπόρα βγαίνει το «ουράνιο τόξο». Ο Ήλιος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχεται μία πάρα πολύ δυνατή επιρροή συνόδου από τον μεγάλο μεταρρυθμιστή Πλούτωνα και αυτό φέρνει μεγάλες αλλαγές για τη ζώνη. Διανύουμε μία περίοδο θανάτου που σταδιακά και με την πάροδο του χρόνου θα οδηγήσει στην ανατολή του Ηλίου και της οικονομικής άνθησης. Η ανάγκη για προσωπική μεταμόρφωση της όλης εξουσίας-δομής και οργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ήδη εμφανής. Οι οικονομικές ασυδοσίες αναδείχτηκαν και προκάλεσαν το μεγάλο πάγωμα και μία σειρά από αλλεπάλληλες  αδυναμίες της οικονομικής πολιτικής. Κλοπές, παιχνίδια εξουσίας έρχονται να δοκιμαστούν, να καούν και να δημιουργηθεί μία άλλη οργανωσιακή σύνθεση της Ενωμένης Ευρώπης, πιο δυνατής και εύρωστης. Βρισκόμαστε στο στάδιο του επαναπροσδιορισμού της δημιουργίας της Ένωσης και αυτό απαιτεί την πλήρη λιτότητα και ανέχεια. Οι μισθοί σε μείωση, η ανεργία αυξάνεται, η παραγωγή μειώνεται, το νόμισμά μας υποτιμάται και το οικονομικό σύστημα βρίσκεται σε πλήρη διάλυση και αποσύνθεση. Ο Πλούτωνας «γκρεμίζει» ότι αγγίζει επομένως παρατηρούμε πως βρισκόμαστε στο σκοτάδι και στην πορεία για τη δημιουργία μιας νέας, υγιούς «Δύναμης».

Το όλο κλίμα εντείνει και η αρνητική γωνία που σχηματίζει ο ανατρεπτικός Ουρανός από τον πρωτοστάτη Κριό που δείχνει πως οι όλες δονήσεις συμβαίνουν με τρόπο αναπάντεχο, απρόβλεπτο και σοκαριστικό. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα οικονομικά μηνύματα τρέχουν με ταχύτητα. Βέβαια οι σπίθες της δημιουργίας του Ουρανού εμφυτεύονται και τα νέα προγράμματα, οι νέοι οικονομικοί σχεδιασμοί επεξεργάζονται και μάλιστα είναι πρωτοποριακοί και άκρως εφευρετικοί. Συνθήκες ελευθερίας, ανεξαρτησίας και πλήρους διάλυσης παρατηρούνται. Τα σενάρια για κατάρρευση της ζώνης του ευρώ και η καταστροφολογία καλπάζουν αλλά ας μείνουν σενάρια γιατί η ευρωπαϊκή ένωση έχει έναν Ήλιο σοφό και δυνάστη έτσι αντέχει στις κακουχίες και στην σκληρότητα. Περίοδος οικονομικής λιτότητας και αρκετά παιχνίδια εξουσίας εις βάρος της Ένωσης συμβαίνουν αλλά η ζώνη δεν κλονίζεται γιατί είναι σοφά θεμελιωμένη.
Ο Κρόνος από τον Ζυγό επίσης σε δυσαρμονική γωνία έδωσε ένταση και περιορισμούς αλλά σταδιακά αποκλίνει από τις μοίρες του Ήλιου και δεχόμαστε μία ολίγη, μέτριας δύναμης βοήθεια. Οι περιορισμοί, η λιτότητα και η προσπάθεια για σωφρονισμό των «ανάρμοστων χωρών» είναι γεγονός και αυτό μπορούμε να το συμπεράνουμε από τον τίτλο (PIGS) που δόθηκε στις χώρες: Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα και Ιρλανδία. Οι συγκεκριμένες χώρες εμφάνισαν δημοσιονομική ή νομισματική ανεπάρκεια και έτσι κλόνισαν την σύνθεση της ένωσης.
Οι αλλαγές είναι ορατές καθώς την 1η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μία μερική ηλιακή έκλειψη ηλίου σε ακριβή αντίθεση με τον γενέθλιο Ήλιο και αυτό προκαλεί αλλαγές, γεγονότα και καταστάσεις που έρχονται με τρόπο επίπονο και λίγο δραματικό. Οι αλλαγές δεν είναι πάντοτε κακές αλλά μπορεί να φέρουν ενδυνάμωση και μετά την μεγάλη περίοδο της αναταραχής θα χτιστεί ένα οικονομικό σύστημα άκρως θεμελιωμένο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει ερωτήματα του είδους: Πως μπορώ να λάμψω και να ενισχύσω τη δύναμή μου; Πως μπορώ να βγω από την οικονομική κρίση και να προοδεύσω ξανά μειώνοντας τα επίπεδα ανεργίας, μειώνοντας τον πληθωρισμό, αυξάνοντας τους μισθούς και επιτυγχάνοντας ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο; Θέλει να παγιωθεί και να ανακάμψει οικονομικά. Τα εμπόδια; Αρκετά αλλά όχι ανυπέρβλητα για μία τέτοια δύναμη. Οι μυστικές συμμαχίες εις βάρος της ένωσης θα διαρκέσουν ακόμα 3χρόνια και προς το 2015 θα έχουμε μία σταδιακή ανάκαμψη. Να θυμάστε πάντοτε πως σε περιόδους οικονομικής κρίσης, ύφεσης και δυσπραγίας εμφυτεύονται οι σπόροι δημιουργίας οικονομικών προγραμμάτων που επιφέρουν την ανάπτυξη της οικονομίας. Ο άξονας 4ος-10ος δέχονται τις επιρροές και σχετίζονται άμεσα με την εξουσία και τη δύναμη έτσι κυριαρχεί ένας κλονισμός και βρισκόμαστε στην φάση της κρίσης-ύφεσης. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ουρανός προκαλεί εκρηκτικές-ανατρεπτικές σχέσεις με τις άλλες οικονομικές δυνάμεις και με αυτόν τον τρόπο δυσκολευόμαστε να δημιουργήσουμε σταθερούς συμμάχους καθώς οι ισορροπίες είναι λεπτές και ανατρέπονται. Λύσεις και συμμαχίες δεν αποκλείεται να εμφανιστούν από το πουθενά καθώς ο Ουρανός σχετίζεται με τον παράγοντα του αστάθμητου.

Μία έκλειψη σχηματίστηκε τα Χριστούγεννα του 2010 σε ακριβή σύνοδο με το μεσουράνημα (δημόσια εικόνα) και αυτό δείχνει το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κρίση στην Ευρώπη αναμεταδίδεται και απασχολεί όλον τον κόσμο και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μιας και σχετίζεται με τη δημόσια εικόνα της ζώνης.
Οι Δεσμοί της Σελήνης όμως από τον άξονα Διδύμων-Τοξότη μέχρι το φθινόπωρο του 2012 προκαλούν εκλείψεις σε αυτόν τον άξονα και επηρεάζουν τους πλανήτες Άρη, Κρόνο και Ερμή έτσι έκρυθμες καταστάσεις πυροδοτούνται μιας και ο Άρης είναι συσχετιζόμενος με τον πόλεμο ενώ λιτότητα επιφέρει η συμμετοχή του Κρόνου. Οι εκλείψεις σε σύνοδο με αυτούς τους πλανήτες θέτουν ερωτήματα της φύσεως: Πως μπορώ να δράσω και να αντιδράσω; Τι τρόπο πρέπει να ακολουθήσω στη δράση μου; Πως μπορώ να γίνω πιο δυναμικός και να εμφανίσω με αποτελεσματικότερο τρόπο την αρσενική μου πλευρά; Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να βρει την ταυτότητά της από την αρχή. Οι εκλείψεις σε σύνοδο με Κρόνο θέτουν ερωτήματα του τύπου: Ποιο είναι το καρμικό μου μάθημα; Τι φταίει στην οικονομική πολιτική μου και την γενικότερη πολιτική;
Οι εξελίξεις ραγδαίες, ανατρεπτικές και η κρίση είναι στο ζενίθ της. Η αλλαγή είναι όχι «προ των πυλών» αλλά πέρασε το κατώφλι τους και απαιτεί πλήρη αναμετασχηματιμό της ευρωπαϊκής ένωσης. Μην επικρατεί όμως πανικός, όλοι έχουμε μάθει να ζούμε και στα λίγα, να επιβιώνουμε στις αντιξοότητες και η ένωση θα επιζήσει και θα βγει με δάφνινο στεφάνι, ας αργήσει 3-4 χρόνια η ανάκαμψη.

 Στην κορυφή με τα γόνατα λοιπόν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: