4.11.11

Διέλευση της Αφροδίτης απο τον Τοξότη


Στις 2 Νοεμβρίου η Αφροδίτη αφήνει τον σκοτεινό Σκορπιό και εισέρχεται στον παιχνιδιάρη και φιλελεύθερο Τοξότη όπου και θα παραμείνει για τις επόμενες 24 ημέρες.  Πρόκειται για ένα γρήγορο πέρασμα αλλά αρκετά σημαντικό αν ληφθεί υπόψη η γενικότερη πλανητική κατάσταση αυτή την περίοδο. Η Αφροδίτη στον χάρτη μας σημαίνει πώς εκδηλώνουμε τα συναισθήματα, την αγάπη και τη φύση των επιθυμιών μας.  Στη συγκεκριμένη φάση, η Αφροδίτη δείχνει την αγάπη για τις σχέσεις αλλά και την αγάπη σε σχέση με τα χρήματα.

Η Αφροδίτη στον Τοξότη έχει ένα εντελώς διαφορετικό ύφος από το προηγούμενο, το Σκορπιό.  Είναι μια μετάβαση από μια θέση αποκλειστικότητας, φόβου και άγχους σε μια θέση που σχετίζεται με την επέκταση, την εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη.  Ενισχύει την ανάγκη να κάνουμε νέα πράγματα, να φανερώσουμε τις επιθυμίες και τα συναισθήματά μας, ακόμη και αν συχνά αυτά είναι υπερβολικά.  Ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο που ενισχύει τους πλανήτες που κάνουν διέλευση από εκεί και λειτουργεί ως ένας μεγεθυντικός φακός.  Το σύμβολό του, ένας τοξότης με το βέλος στραμμένο προς τον ουρανό, δείχνει ότι δεν υπάρχουν όρια και ότι το μόνο όριο είναι ο ουρανός! Από αυτή τη θέαση πραγμάτων βέβαια βγαίνει και μια τάση για υπερβολή και ως εκ τούτου είναι πιθανόν πολλοί από εμάς να  αισθανθούμε την ανάγκη να πούμε και να εκφράσουμε αυτό που αισθανόμαστε και αυτό που θέλουμε με έντονο τρόπο, ακόμη και αν στην πραγματικότητα οι επιθυμίες μας και οι ανάγκες μας είναι πιο ήπιες.

Η Αφροδίτη στον Τοξότη δημιουργεί μια θετική ενέργεια για την εκδήλωση της αγάπης και του έρωτα, αλλά δημιουργεί μια ορισμένη αστάθεια στο οικονομικά μας σχέδια καθώς δημιουργεί  μια τάση να υπερβάλλουμε στα έξοδα χωρίς να σκεφτόμαστε πρακτικά και μετρημένα.  Μετά την 26η Νοεμβρίου η Αφροδίτη μπαίνει στον Αιγόκερω και τότε μπορεί να συνειδητοποιήσουμε ότι δώσαμε πολλά χρήματα για το τίποτα.  Καλό είναι λοιπόν είναι να περιορίσουμε τα έξοδα μας και τις αγορές μας και κυρίως αγορές και επενδύσεις που δε μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά.

Ένα άλλο στοιχείο που φέρνει η Αφροδίτη στον Τοξότη: τεμπελιά και επιπολαιότητα.  Μπορούμε να κάνουμε βέβαια αυτή την περίοδο τη ζωή μας πιο άνετη και χαλαρή και να αποβάλλουμε το άγχος που συσσωρεύτηκε με το πέρασμά της από τον σκοτεινό και ψυχικά βαθύ Σκορπιό αλλά έτσι μπορεί να χάνουμε κάποιες ευκαιρίες. Η επιπολαιότητα μπορεί να εκδηλωθεί με το να πάρουμε πολύ ελαφρά και υπεραισιόδοξα τα πράγματα και να πιστέψουμε ότι κάποια από τα προβλήματα του χθες έχουν λυθεί και ότι όλα πλέον αρχίζουν από την αρχή.

Η Αφροδίτη είναι σε μια ειδική αστρολογική σχέση με τον Δία, τη λεγόμενη αμοιβαία υποδοχή – ο ένας πλανήτης δηλαδή βρίσκεται στο ζώδιο του άλλου: η Αφροδίτη στον Τοξότη και ο Δίας στον Ταύρο.  Είναι σαν δύο φίλοι που μένουν ο ένας στο σπίτι του άλλου. Αισθάνονται καλά, επειδή είναι φίλοι, και σέβονται ο ένας το σπίτι του άλλου. Αυτό λειτουργεί γενικότερα με όλες τις αμοιβαίες υποδοχές αλλά πολύ περισσότερο με τη συγκεκριμένη δεδομένου ότι οι δύο πλανήτες Αφροδίτη και Δίας είναι θετικοί μεταξύ τους και έχουν ευεργετική ενέργεια. Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο, δεδομένου ότι δημιουργεί ένα ισχυρό κύμα αισιοδοξίας και καλά vibes.  Είναι περίοδος που αισθανόμαστε την ανάγκη να αναζητήσουμε νέες εμπειρίες στη ζωή μας που θα μας κάνουν πιο ευτυχισμένους.

Ο Τοξότης είναι το ζώδιο των νομοθετικών αρχών, και της φιλοσοφίας της ζωής.  Συνεπώς, η διέλευση της Αφροδίτης είναι πιθανό να μας σπρώξει να βρούμε μια νέα αίσθηση ζωής από την άποψη των ανθρώπινων σχέσεων. Η διέλευση θα είναι σύντομη και θα έχουμε ξαφνικές συναισθηματικές αποκαλύψεις. Μετά από μια ταραχώδη περίοδο έχουμε τώρα την ευκαιρία να βρούμε το κίνητρο για να προχωρήσουμε και να λάβουμε αποφάσεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση. Ιδιαίτερη προσοχή  θα πρέπει να δοθεί κατά τις 12 και 13 Νοέμβρη, μέρες που η Αφροδίτη θα βρίσκεται «εκτός ορίων» της εκλειπτικής και τα σχέδιά μας θα απορυθμιστούν ή θα είμαστε υπερβολικοί εμείς στα σχέδια μας. Όταν η Αφροδίτη είναι «εκτός ορίων», μπορούμε να πούμε πως η ενέργεια του πλανήτη (συναισθήματα, αγάπη, δημιουργικότητα, χρήματα) εμφανίζεται με μεγαλύτερη δύναμη και θέλει να σπάσει οποιοδήποτε περιορισμό και τυχόν εμπόδιο.  Τα όρια είναι εύκολο να ξεπεραστούν και να πάμε πολύ εύκολα σε περιοχές όπου έχουμε χάσει τον έλεγχο και τη χρήση του λόγου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: