9.11.11

Πανσέληνος 10.11.2011


Η Πανσέληνος του μήνα γίνεται στις 10.11.2011, στις 22:16 ώρα Ελλάδος στη 18η μοίρα του Ταύρου και ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο έχει ωροσκόπο στην πρώτη μοίρα του Λέοντα, τοποθετώντας το φαινόμενο στον άξονα του 4ου-10ου οίκου.


Παρατηρούμε ότι ο Ήλιος σχηματίζει ημιτετράγωνο με τον Πλούτωνα και όψη χιαστί με το Μεσουράνημα του χάρτη ενώ η Σελήνη ημιεξάγωνο με το Μεσουράνημα. Ο Ερμής και η Αφροδίτη είναι σε σύνοδο στη 10η μοίρα του Τοξότη, ο Ερμής μάλιστα είναι ήδη στην περίοδο της σκιάς του και ο Άρης ετοιμάζεται να περάσει στην Παρθένο, βρισκόμενος στην 29η μοίρα και 50 λεπτά του Λέοντα, ακριβώς πάνω στον απλανή αστέρα Regulus.
Ο συμβολισμός της 18ης μοίρας του Ταύρου σύμφωνα με τον Carelli είναι ένα νεαρό όμορφο κορίτσι που βάζει νερό σε μια στάμνα. Το εσωτερικό νόημα αυτής της εικόνας είναι η συνείδηση και ο έλεγχος του εαυτού και βαθύτερα η εικόνα κάνει αναφορά στο μυστήριο της Βάπτισης. Σύμφωνα με τον Dane Rudhyar η 18η μοίρα του Ταύρου έχει την εικόνα μιας γυναίκας που αερίζει έναν σάκο κρατώντας τον έξω από ένα παράθυρο. Εδώ το σύμβολο μιλάει για τη συνείδησή μας που πρέπει να καθαρίσει. Ο αληθινός εχθρός βρίσκεται μέσα στο μυαλό μας και είναι το Εγώ και η προσκόλλησή του στην κτήση. Ο ‘σάκος’ λοιπόν πρέπει πρώτα να αδειάσει και το ‘παράθυρο’ να ανοίξει για να μπορέσει να ανοίξει η πύλη της συνείδησης.  
Τα ημιτετράγωνα δημιουργούν τριβή και καλούν το άτομο να αναλάβει δράση για να απομακρύνει ή να εξομαλύνει την τριβή αυτή διαφορετικά το άτομο περιέρχεται σε κατάσταση απογοήτευσης.(frustration) Το ημιτετράγωνο με τον Πλούτωνα λοιπόν αναφέρεται σε βαθύτερους ψυχολογικούς παράγοντες που θα πρέπει να τους αναλύσουμε και που σχετίζονται με τις δύσκολες καταστάσεις που όλοι περνάμε μέσα από τα θέματα της εργασίας, των οικονομικών μας και του κατά πόσο μπορούμε να εκφράσουμε τον εαυτό μας μέσα από αυτά. Η Πανσέληνος αυτή μας καλεί να ενεργοποιηθούμε επαγγελματικά και γενικότερα πρακτικά στη ζωή μας ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την απογοήτευση από τις καταστάσεις και να βρούμε βιώσιμες και υλοποιήσιμες λύσεις. Η όψη έχει τεράστια εξελικτική δύναμη μιας και μας ωθεί να αναπτύξουμε μεγάλη επιμονή και αποτελεσματικότητα στο ξεμπλοκάρισμα της ενέργειας μας.       
Η δύναμη γι’ αυτήν την αλλαγή δεν έρχεται μέσα από τον Ήλιο όμως, ο Ήλιος βρίσκεται σε δύσκολη όψη με το Μεσουράνημα. Η δύναμη έρχεται μέσα από τη Σελήνη μιας και μιλάμε για φάση Πανσελήνου και μάλιστα στο ζώδιο της έξαρσης της Σελήνης, τον Ταύρο. Η λύση βρίσκεται λοιπόν στην συναισθηματική εκδήλωσή μας και στον χειρισμό που θα κάνουμε πάνω στη συναισθηματική ψυχολογική μας παρακαταθήκη και απόθεμα. Με άλλα λόγια αυτή η Πανσέληνος μας δείχνει ξεκάθαρα τι πρέπει να κάνουμε, αυτό ακριβώς που νοιώθουμε και αυτό που ίσως κατά βάθος φοβόμαστε..
Η Πανσέληνος αυτή μας προετοιμάζει για την περίοδο των εκλείψεων και μάλιστα αυτό γίνεται με τρόπο πολύ ορατό και δραστικό μέσα από μια εξέλιξη γεγονότων στη ζωή του καθένα μας που μας οδηγούν δείχνοντας μας τον δρόμο.
Ουσιαστικά η Πανσέληνος δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αφορά κοσμικά γεγονότα αλλά λειτουργεί περισσότερο σε σχέση με αποφάσεις που θα πάρουμε ο καθένας για τον δικό του μικρόκοσμο. Η αλλαγή που φέρνει είναι εσωτερική και σίγουρα αυτό θα αποτυπωθεί και πρακτικά στη ζωή του καθένα αλλά δεν είναι μια Πανσέληνος που φέρνει αλλαγές σε κοινωνικό, πολιτικό και κοσμικό επίπεδο. 
***για την ημερομηνία-πύλη 11.11.2011 μπορειτε να πάρετε μια εικόνα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: