29.9.14

Σκιά, Αναδρομή και Απελευθέρωση Πλανητών

Συνηθίζουμε να δίνουμε προσοχή και να μελετάμε την ανάδρομη κίνηση του πλανήτη Ερμή, ίσως γιατί είναι πιο σύντομη η περίοδος που είναι ανάδρομος, ίσως γιατί γίνεται πιο συχνά μέσα στο έτος (τρεις φορές κάθε χρόνο) ίσως πάλι γιατί ο Ερμής κυβερνά και ελέγχει θέματα που μπορούν να μας απασχολήσουν στην καθημερινότητά μας (επικοινωνίες, συμφωνίες, μετακινήσεις) και άρα έχουν περισσότερο ενδιαφέρον.




Κάθε πλανήτης όμως γυρίζει ανάδρομος (εκτός φυσικά από τα Φώτα) και η περίοδος μέχρι ο πλανήτης να αρχίσει και πάλι να λειτουργεί ''κανονικά'' αποτελείται από τρία στάδια:
  • το στάδιο της Σκιάς ή προετοιμασίας
  • το στάδιο της Αναδρομής και 
  • το στάδιο της Απελευθέρωσης.
Σκιά και Απελευθέρωση

Πριν ξεκινήσει η ανάδρομη πορεία του πλανήτη υπάρχει ένα διάστημα που ο πλανήτης αρχίζει σταδιακά να μειώνει την ταχύτητά του (μέχρι να βρεθεί σε στάση και να γυρίσει ανάδρομος) και αυτό είναι επίσης ένα διάστημα που διάφορα γεγονότα που σχετίζονται με τα θέματα του πλανήτη μπορεί να συμβούν και να έχουν ''ανάδρομο'' χαρακτήρα (καθυστερήσεις, παρανοήσεις και εμπόδια στα θέματα του Ερμή για παράδειγμα). Αυτή η περίοδος είναι γνωστή ως η προετοιμασία του πλανήτη ή η περίοδος σκιάς του. Όπως και ο πλανήτης προετοιμάζεται για να αναδρομήσει έτσι και εμείς προετοιμαζόμαστε από τον πλανήτη για το τι είναι πιθανό να λοξοδρομήσει ή να χρειαστεί να αναθεωρήσουμε..

Αντίστοιχα, όταν ο πλανήτης επιστρέφει στην ορθή του φορά, δεν κινείται αμέσως με την κανονική του ταχύτητα αλλά επιταχύνει σταδιακά. Αυτή η περίοδος είναι γνωστή ως η απελευθέρωση του πλανήτη από την σκιά. Όπως ο πλανήτης δεν αρχίζει να κινείται με τη συνηθισμένη του ταχύτητα αλλά βγαίνοντας από τη σκιά του θέλει λίγο χρόνο ακόμη για να προσαρμοστεί, έτσι και εμείς εκείνη την περίοδο είναι σαν να έχουμε μόλις ξυπνήσει, τρίβουμε τα μάτια μας και τεντωνόμαστε. Θέλουμε λίγο χρόνο ακόμη για να σηκωθούμε απ' το το κρεβάτι μας και να δράσουμε.. Τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά την περίοδο της απελευθέρωσης τα θέματα που κυβερνά ο πλανήτης μπορεί να μην είναι σε καλή κατάσταση και να υπάρχει κίνδυνος για ανατροπές. Προσοχή λοιπόν χρειάζεται στα θέματα του πλανήτη και στην εξέλιξή τους τόσο κατά την περίοδο της προετοιμασίας του όσο και κατά την περίοδο της απελευθέρωσης της ενέργειάς του.

Στάσιμες ημέρες

Η στάση ενός πλανήτη είναι η στιγμή που μηδενίζεται η ταχύτητά του, ενεργειακά έχει μεγάλη ισχύ και δύναμη αυτή η μέρα και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί! Όταν ο Ερμής για παράδειγμα βρίσκεται σε στάση (μια μέρα πριν αρχίσει να είναι ανάδρομος και μια μέρα πριν γυρίσει ευθύδρομος) τότε αυτές τις ημέρες δεν υπογράφουμε σε καμία περίπτωση τίποτα σημαντικό και προσέχουμε γιατί μπορεί να έχουμε έντονα γεγονότα, καυγάδες και ανατροπές. Καλό είναι τις συγκεκριμένες ημέρες να αναβάλουμε μετακινήσεις μας, ταξίδια, διαπραγματεύσεις και να πάρουμε αποφάσεις γιατί υπάρχει η τάση τα πράγματα να πάνε στραβά!

 Όταν βρεθεί στάσιμος ο πλανήτης και ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του πρέπει γενικότερα να είμαστε προσεκτικοί και να μην κάνουμε έναρξη σε θέματα που ελέγχονται από τον πλανήτη. Από τη στιγμή που περνάει στη φάση απελευθέρωσης του ο πλανήτης, τότε και εμείς αρχίζουμε και νοιώθουμε περισσότερο ενεργητικοί και ζωντανοί στη σκέψη μας και πιο ξεκάθαροι για τις κινήσεις και τις αποφάσεις μας. Είναι σαν να είχαμε σταματήσει το αυτοκίνητό μας και τώρα βάζουμε μπρος τη μηχανή του πάλι. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε ακόμη να  είμαστε προσεκτικοί και να προγραμματίσουμε σωστά την διαδρομή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: