18.3.12

Ανάδρομοι γενέθλιοι πλανήτες.

Η πλανητική λούπα και πώς να την εξουδετερώσεις

Οι ανάδρομοι πλανήτες ανοίγουν ένα παράθυρο ιδανικής εμπειρίας όσο αφορά στη συνειδησιακή αντίληψη του εαυτού μας αλλά και της πραγματικότητας. Μπορεί βέβαια όταν έχουμε γενέθλιο ανάδρομο πλανήτη να μη μπορούμε να εκφράσουμε και να επικοινωνήσουμε καθαρά και με σαφήνεια τα θέματα που σχετίζονται με αυτόν αλλά εσωτερικά είμαστε ξεκάθαροι και αντιλαμβανόμαστε τα θέματα αυτά με έναν τέτοιο τρόπο που μας δίνει απαντήσεις ενώ οι άλλοι που δε συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία στην καλύτερη περίπτωση μας χαρακτηρίζουν απλά ''ιδιαίτερους''. Εμάς βέβαια που έχουμε ανάδρομους αυτό δε μας νοιάζει βαθύτερα και τους γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια αλλά όσο να 'ναι μας δημιουργεί κάποια πρακτικά προβλήματα επικοινωνίας και επίτευξης στόχων..Η θεωρία του Martin Schulman

Σύμφωνα με τον
Martin Schulman η ενέργεια ενός ανάδρομου γενέθλιου πλανήτη χωρίζεται σε τρεις φάσεις.

Φάση Ι 
Το άτομο στέλνει ενέργεια στο μέλλον και ‘δημιουργεί’ μια εικόνα για το τι θα ήθελε να ζήσει, βιώνοντας αυτή την εικόνα. Σε αυτή τη φάση το άτομο λειτουργεί τον ανάδρομο πλανήτη με θετικό μαγνητισμό.

Φάση ΙΙ
Το άτομο στο παρόν του προσπαθεί να βιώσει πλήρως  την εικόνα που δημιούργησε και προ-κάλεσε αλλά έχει την αίσθηση ότι την έχει ξαναζήσει (όντως την βίωσε ενεργειακά στη φάση Ι ) και έτσι έχει την αίσθηση της επανάληψης γεγονότων ή έχει ντεζά-βυ. Σε αυτή τη φάση το άτομο λειτουργεί τον ανάδρομο πλανήτη με θετικό και αρνητικό μαγνητισμό ταυτόχρονα. Συνεχίζει και εκπέμπει δηλαδή ενέργεια ώστε να ολοκληρώσει το βίωμα της εικόνας αλλά ταυτόχρονα παίρνει και ενέργεια προς τα μέσα για να μπορέσει να σκεφτεί και να κατανοήσει το γεγονός ότι η εικόνα του φαίνεται γνώριμη.

 
Φάση ΙΙΙ 
Το άτομο επαναλαμβάνει τη φάση Ι προσμένοντας να ζήσει την εικόνα, την όποια όμως όντως έζησε κατά τη φάση ΙΙ. Σε αυτή τη φάση το άτομο χρησιμοποιεί αρνητικό μαγνητισμό καθώς προσπαθεί να απορροφήσει τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που βίωσε στη φάση ΙΙ τα οποία θα του ολοκληρώσουν την αρχική εικόνα που έφτιαξε στη φάση Ι. Στην τελευταία αυτή φάση το άτομο είναι πλήρως αποσυνδεδεμένο από την πραγματικότητα και εντελώς  ακατανόητο για τους άλλους.


 Η οπτική του
Athan
 
Η παραπάνω προσέγγιση του Schulman από το βιβλίο Retrogrades and Reincarnation παρουσιάζει στην ουσία τη λούπα που μπαίνουμε όλοι όσοι έχουμε ανάδρομους. Σε απλά Ελληνικά σημαίνει ότι τα άτομα με ανάδρομους πλανήτες έχουν μια διαφορετική αντίληψη του χρόνου και προσλαμβάνουν τα γεγονότα της ζωής τους μέσα από διαφορετικά φίλτρα ώστε να κάνουν την επεξεργασία και τον αποσυμβολισμό τους μέσα από το νοητικό επίπεδο.
 
Ακόμη πιο απλά, πιστεύω ότι οι ανάδρομοι γενέθλιοι πλανήτες είναι η κρυμμένη δύναμη του ατόμου (σε αντίθεση με τους ευθύδρομους που είναι η εκπεφρασμένη δύναμη του ατόμου) και ότι δεν πρόκειται ούτε για κάτι αρνητικό ούτε για κάτι δυσοίωνο. Πρόκειται για κάτι ‘μαγικό’.

Το κλειδί στην πρακτικά λειτουργική χρήση του ανάδρομου πλανήτη βρίσκεται στη φάση ΙΙ, όταν το άτομο δηλαδή έχει την αίσθηση ότι ξαναζεί το παρελθόν του. Εκεί ακριβώς θεωρώ ότι χρειάζεται να εστιάσει στο περίφημο εδώ και τώρα.
 
Οι ανάδρομοι πλανήτες συνδέονται πολύ με τον συνειδητό ή ασυνείδητο χειρισμό των μαγνητικών ρευστών και όταν το άτομο έχει κατά την πρώτη φάση ‘καλέσει τις δυνάμεις’ και έχει ‘κατασκευάσει την εικόνα’, έχει ήδη κάνει την ‘ενεργειακή δουλειά’. Αν λοιπόν κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης (αντί να εκπέμπει και να απορροφά ταυτόχρονα προσπαθώντας να κατανοήσει αυτό που συμβαίνει) απλά εστιάσει σε αυτό που συμβαίνει εδώ και τώρα, χωρίς να προσπαθεί να το συνδέσει με κάτι από το παρελθόν του (η αιώνια αναζήτηση νοήματος που μπορεί και να προκαλεί άγχος και χάσιμο χρόνου) τότε το άτομο θα μπορέσει και να βιώσει το γεγονός στην ολότητά του και να το αξιοποιήσει ανάλογα βέβαια με το συνολικό δυναμικό του χάρτη του. Τότε δηλαδή το άτομο παύει να επαναλαμβάνει τον χωροχρονικό κύκλο και τραβάει μια ευθεία γραμμή προς τα εμπρός.

Ας το κάνουμε ακόμη πιο απλό με ένα παράδειγμα
 
Έχουμε τον Μπάμπη με ανάδρομο Ερμή κυβερνήτη του 5ου οίκου. Ο Μπάμπης λοιπόν θα ήθελε πάρα πολύ κάποια στιγμή να έπαιρνε  μια πρόσκληση για ένα πάρτυ όπου θα περνούσε υπέροχα και ίσως να έκανε και ενδιαφέρουσες αισθηματικές γνωριμίες (Ερμής-επικοινωνίες/τηλεφωνήματα 5oς οίκος- διασκέδαση/αισθηματικά ). Υποσυνείδητα και μαγνητικά καλεί αυτή την εικόνα σε εκδήλωση
(φάση Ι κατά τον Schulman).
 
Στο υποσυνείδητο του ο Μπάμπης έχει δει την εικόνα και την έχει ''βιώσει''.. έχει ήδη γίνει! Όταν όντως πάρει την πρόσκληση και βρεθεί στο πάρτυ (στο εδώ και τώρα δηλαδή, real time) σύμφωνα με τη φάση ΙΙ μπαίνει σε ένα περίεργο τριπακι ότι το παρτυ το έχει ξαναδεί! Είναι κάπως περίεργο αυτό για τον Μπάμπη..
 
Χμμ.. τι κρύβεται εδώ; Δε νοιώθει άβολα αλλά δε δρα τόσο συνειδητά, λειτουργεί μέσα από ένα πέπλο οικειότητας της εικόνας, παρατηρεί περισσότερο προσπαθώντας να θυμηθεί πού ξανάκουσε αυτό το τραγούδι που παίζει τώρα στο πάρτυ.. Μπορεί μάλιστα να νοιώσει ότι δεν του γνώρισαν καθόλου τυχαία και εκείνη την καστανή με τα πράσινα μάτια…κάπου την ξέρει…την έχει ξαναδεί…της μιλάει αλλά δεν είναι όντως εκεί μαζί της στην πραγματικότητα. Δεν το ζει.. το ξαναζεί! Babis is in love! Φυσικά ο Μπάμπης μόλις επιστρέψει από το παρτυ θα πάρει τηλέφωνο για να κλεισει ραντεβού με τον αστρολόγο του και να μάθει πώς θα εξελιχθεί αυτή η γνωριμία.
 
Μπαίνοντας στη φάση ΙΙΙ, ο Μπάμπης αδρανεί και περιμένει από την πρασινοματα να κάνει την κίνησή της (εξάλλου έχει Ερμή ανάδρομο, σιγά μην πάρει αμέσως τηλέφωνο αυτός) και έτσι δε γίνεται τίποτα γιατί ως γνωστόν οι πρασινομάτες δεν κάνουν κινήσεις για κάποιο παράξενο λόγο..
 
Το κλειδί σε αυτή την περίπτωση είναι ο Μπάμπης να είναι συντονισμένος με το εδώ και τώρα. Με αυτό που όντως γίνεται στο πάρτυ, με αυτά που όντως λέει η πρασινομάτα, με αυτά που όντως λέει ο ίδιος στην πρασινομάτα και με αυτό πού ό ν τ ω ς γίνεται. Θα μπορούσε να την είχε ρωτήσει για παράδειγμα αν είναι παντρεμένη…έτσι θα ήξερε στη φάση ΙΙΙ τον λόγο που η πρασινομάτα δεν πήρε ποτέ τηλέφωνο και θα καταλάβαινε έγκαιρα ότι μάλλον η κοκκινομάλλα ήταν καλύτερη επιλογή!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: