5.12.14

Πανσέληνος στον άξονα Διδύμου/Τοξότη στις 6 Δεκεμβρίου 2014


Η Πανσέληνος του Δεκέμβρη λαμβάνει χώρα στις 06.12.2014 και ολοκληρώνεται στις 14:26, ώρα Ελλάδος. Για τα δεδομένα της Αθήνας ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο είναι ο παρακάτω.




Η Πανσέληνος γίνεται στην 14η μοίρα και 18 λεπτά των Διδύμων και ενεργοποιεί τον άξονα Διδύμου/Τοξότη. Πρόκειται για έναν άξονα διερεύνησης της σχέσης που έχει η πληροφορία με το νόημα και αφορά στην επέκταση και στην εξέλιξη των νοητικών, των ηθικών και των φιλοσοφικών ικανοτήτων και λειτουργιών του ανθρώπου. Κάποιες διπλές θεματολογίες που αναδύονται στην ζωή μας κατά την Πανσέληνο αυτή είναι γνώση/ηθική, επιστήμη/πίστη και παρατήρηση/περισυλλογή. Κατά την επιρροή κάθε Πανσελήνου η αντίθεση των Φώτων (Ηλίου-Σελήνης) συμβολίζει την αρχετυπική αντίθεση Εγώ/Υποσυνειδήτου ή με άλλα λόγια την αντίθεση της λογικής με το συναίσθημα. Όπως σε κάθε Πανσέληνο, έτσι και τώρα καλούμαστε να συγκεράσουμε και να φέρουμε σε δημιουργική ισορροπία τις δύο αντίθετες πλευρές του ίδιου νομίσματος.
Από την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου επηρεάζονται κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και ειδικότερα όσοι έχουν γεννηθεί από 1η μέχρι 5 Φεβρουαρίου, από 3 μέχρι 7 Ιουνίου, από 5 μέχρι 9 Σεπτεμβρίου και από 4 μέχρι 8 Δεκεμβρίου. Επηρεάζονται επίσης όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες και ακμές οίκων στην 13η, 14η και 15η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων. 
Επίσης από αντισκιά επηρεάζονται όσοι έχουν προσωπικό πλανήτη ή ακμή οίκου στην 16η μοίρα του Καρκίνου ή του Αιγόκερω. Για τις αντισκιές διαβάστε εδώ.


Από τον χάρτη που καταστρώνεται για την Πανσέληνο σταχυολογούμε:


Ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου πέφτει στον Κριό και το φαινόμενο ενεργοποιεί τον άξονα 2ου/8ου οίκου του χάρτη. Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου είναι ο Άρης, ο οποίος μόλις έχει περάσει στον Υδροχόο και είναι γωνιακός.


Ανάγκη για δράση λοιπόν δημιουργεί αυτή η φάση της Σελήνης και μάλιστα δράσης ορμητικής και αποφασισμένης να επιβληθεί και να νικήσει. Ο σκοπός της δράσης είναι η ανεξαρτησία μας και η απελευθέρωση από μορφές και φόρμες που περιορίζουν την ταυτότητά μας στην κοινωνία και στην εργασία. Ο Άρης από τον Υδροχόο μιλάει βέβαια για δράση που έρχεται από ομάδες ή που στοχεύει σε ομάδες. Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε κινήσεις με ανατρεπτικό χαρακτήρα από ή προς ομάδες που βρίσκονται ίσως και στο περιθώριο της κοινωνίας, λόγω της όψης χιαστί του Άρη με την Μαύρη Σελήνη, όπως επίσης είναι πιθανό να έχουμε εντάσεις και αναταραχές στα θέματα της κυβέρνησης ή με οτιδήποτε συμβολίζει ο Άρης όπως αστυνομία, νέους άνδρες, αθλητές, το έγκλημα, το πάθος και τις επιχειρήσεις.
Η έμφαση στον άξονα 2ου/8ου οίκου έχει να κάνει με την χρήση και την αξία των αποκτημάτων αλλά και με την αίσθηση της προσωπικής αξίας. Η Σελήνη στον Δίδυμο από τον 2ο οίκο ενδύει με συναισθηματική ενέργεια τη σκέψη μας και η σύνοδος του Ερμή με τον Ήλιο στον Τοξότη και στον 8ο οίκο κάνει το εγώ μας να να εκφράζεται με τρόπους που βάζουν φωτιά στις απόψεις μας και πυρροδοτούν αντιδράσεις που δεν είναι ήπιες. Η καθαρή και αντικειμενική μας κρίση θολώνει και επικρατεί η τάση να βλέπουμε τα πράγματα υποκειμενικά. Αυτή την περίοδο έχουμε μια πάλη ανάμεσα στην συλλογική και ατομική δικαιοσύνη και ισορροπία. Επίσης, ίσως αυτή την περίοδο υπερεκτιμάμε τα δικά μας ταλέντα μας, την προσωπική μας δύναμη και τα χρήματα μας υποτιμώντας με αυτόν τον τρόπο αυτό που έχουμε πάρει από τους άλλους σαν δύναμη, υποστήριξη, υλικά αγαθά και συνθήκες για να αναπτύξουμε τα ταλέντα μας.


Κύριος της Πανσελήνου είναι ο Δίας, στάσιμος προς ανάδρομος και σε ευνοϊκή θέση σε σχέση με τον άξονα Asc/Dc.

Ο Δίας είναι ο πλανήτης που χορηγεί αυτή την Πανσέληνο. Βρίσκεται στον 5ο οίκο του χάρτη και σε καλή σχέση με τον άξονα Ωροσκόπου/Κατερχομένου. Ως χορηγός θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τα χειρότερα και θα απαλύνει εντάσεις και πνεύματα. Η τάση όμως να δούμε την φιλοσοφία ζωής που έχουμε αναπτύξει έως τώρα σαν παιχνίδι και να είμαστε αισιόδοξοι σε σχέση με τα οικονομικά μας είναι έντονη και παρούσα και μας οδηγεί ίσως σε υπερβολές που έχουν να κάνουν με εμας τους ίδιους, με το ταίρι μας και με τους συνεργάτες μας στην δουλειά. Οι υπερβολές και η όχι σωστή και μετρημένη εκτίμηση της πραγματικότητας θα είναι κάτι που αργότερα θα μας δυσκολέψει και θα το πληρώσουμε μιας και ο Δίας είναι στάσιμος για να γυρίσει ανάδρομος, τρεις ημέρες μετά την Πανσέληνο, στις 9 του μήνα. Επίσης, μας κρούει για τελευταία φορά το καμπανάκι που έχει να κάνει με οικονομικές συμφωνίες ή διευθετήσεις με τράπεζες και οργανισμούς ή κράτος μιας και κατά το διάστημα της αναδρομής του θα μας φέρει πολλά από αυτά που δεν έχουμε ακόμη διευθετήσει μπροστά μας.



Ο Πλούτωνας είναι γωνιακός σε σύνοδο με το Μεσουράνημα του χάρτη και το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα είναι ενεργοποιημένο. Ο Πλούτωνας ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Άρη/Αφροδίτης.


Αλλη μια ένδειξη από τον χάρτη ότι αυτή η Πανσέληνος δεν είναι παίξε-γέλασε και πως τώρα αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε συνειδητά την αλλαγή που ήρθε και τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν αν δεν κάνουμε σωστές κινήσεις παρασυρόμενοι από την υπερβολική αισιοδοξία και τις εκτιμήσεις της πραγματικότητας μέσα από τις υποκειμενικές μας ορέξεις. Ο Πλούτωνας πάνω στο Μεσουράνημα κάνει ορατή και χειροπιαστή την αλλαγή και την μεταμόρφωση της κοινωνίας, της κυβέρνησης, του επαγγέλματός μας και της θέσης μας μέσα σε όλα αυτά! Κυβερνώντας τον 8ο οίκο του χάρτη, κάνει μια πιο συγκεκριμένη αναφορά σε οικονομικά θέματα και συνθήκες που αλλάζουν από την μια στιγμή στην άλλη (τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα) και σε ατομικό επίπεδο ίσως να είναι μια αναφορά για την αλλαγή που θα δούμε όλοι να έρχεται από τον σύντροφό μας, τα οικονομικά του και την αυτοδιάθεση του χρόνου του και των οικονομικών του. Ένας ακούραστος αγώνας εκτυλίσσεται αυτή την περίοδο για αναγνώριση, δύναμη και ανεξαρτησία από τις δυνάμεις που μας κρατούν εμάς και την κοινωνία δέσμιους. Ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει πάνω του όλη την δύναμη ή που αναλαμβάνει μια επικίνδυνη θέση και ένα επικινδυνο έργο εμφανίζεται στην πολιτική.

Η ενεργοποίηση από τον Πλούτωνα του μεσοδιαστήματος Αρη/Αφροδίτης. Τα ερωτικά θέματα και η σεξουαλική εκδήλωση γίνονται σημαντικά και έντονα μια και ο Πλούτωνας είναι γωνιακός στον χάρτη, τόσο έντονα όμως που με το τετράγωνο από τον Ουρανό καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικοί στις ακραίες εδηλώσεις στις οποίες μπορεί να οδηγήσει ο συνδυασμός ενεργειών, τόσο από εμάς όσο και από τους άλλους. Αναμένεται κάποιο ακραίο γεγονός που έχει να κάνει με ερωτικό σκάνδαλο ή σεξουαλική βία να απασχολήσει την κοινωνία μας.

Για να δείτε πώς επηρεάζεστε με βάση το ζώδιο ή τον ωροσκόπο σας 

δείτε την συνέχεια του άρθρου μου στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: