3.1.15

Πανσέληνος 05.01.2015 στον άξονα Καρκίνου/Αιγόκερω

Στις 5 του μήνα λαμβάνει χώρα Πανσέληνος στην 15η μοίρα του άξονα Καρκίνου/Αιγόκερω. Στο φαινόμενο συμμετέχουν ο Πλούτωνας και οι δεσμοί της Σελήνης. Η Πανσέληνος κορυφώνεται στις 06:54 το πρωί για την Ελλάδα. 


Ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στις πρώτες μοίρες του Αιγόκερω και το φαινόμενο πέφτει σε γωνιακούς οίκους του χάρτη.

Παρατηρούμε αρχικά το ακριβείας τετράγωνο που δημιουργείται ανάμεσα στον άξονα της Φώτων με τον άξονα των δεσμών της Σελήνης. Ενας μοιραίος μεγάλος σταυρός φέρνει στο φως πολλές εξελίξεις, πρακτικές αλλά και υπαρξιακές, με τη γεύση του καρμικού υπόλοιπου που πρέπει να πληρωθεί να μας αγγίζει όλους.

Ποιοι επηρεάζονται:
Από την πρώτη Πανσέληνο της χρονιάς θα επηρεαστούν κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και ειδικότερα όσοι έχουν γεννηθεί από 2 έως 7 Ιανουαρίου, από 2 έως 7 Απριλίου, από 3 έως 9 Ιουλίου και από 5 έως 10 Οκτωβρίου, αλλά και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες από την 13η μέχρι και την 17η μοίρα των παραπάνω ζωδίων. 

Επίσης από αντισκιά θα επηρεαστούν όσοι έχουν πλανήτες στην 13η, 14η και 15η μοίρα του άξονα Διδύμου/Τοξότη. 



Ο Κύριος και η Κυρία.
Η Πανσέληνος γίνεται σε γωνιακό άξονα του χάρτη και θα επιδράσει κυρίως σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών. Η Σελήνη είναι η Κυρία της Πανσελήνου και ο Κύριος του χάρτη είναι ο Κρόνος. Δύο πλανήτες που έχουν μια ιδιαίτερη σχέση και μερικές φορές, μπορεί να έχουν το ίδιο ζητούμενο, αλλά το ψάχνουν μέσα από εντελώς διαφορετικούς τρόπους. 



Οι καρμικές σχέσεις στην τελική τους ευθεία.
Η σταθεροποίηση των σχέσεων, η οριοθέτηση των αναγκών που έχουν τα μέλη της σχέσης (προσωπικής ή επαγγελματικής) και η συνειδητοποίηση μέσα από μοιραία γεγονότα ότι οι ανάγκες αυτές έχουν αλλάξει είναι κάποια από τα θέματα αυτής της Πανσελήνου. Ο Κρόνος μιλάει για τους στόχους και τα όνειρα που έχουμε για τις σχέσεις μας και από τις αρχικές μοίρες του Τοξότη σίγουρα δε μπορεί από μόνος του να τα καταφέρει. Η όψη 150 μοιρών που έχει από την ακμή του 7ου οίκου του χάρτη μιλάει για προσαρμογές που θα χρειαστεί να γίνουν και από τα δύο μέλη της σχέσης, ώστε ο στόχος να γίνει πραγματικότητα. Από την άλλη, το εξάγωνό του με τον Ερμή και την Αφροδίτη που βρίσκονται σε σύνοδο στον Υδροχόο (και παραδοσιακά ελέγχονται από τον Κρόνο) είναι μια όψη που θα δώσει τις ευκαιρίες που χρειάζονται ώστε να μπορέσουμε να μιλήσουμε καθαρά και ανοιχτά για τις αληθινές μας επιθυμίες. 



Το παρελθόν χτυπάει την πόρτα.
Ο Ερμής βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για αναδρομή και πιθανότατα θα συζητηθούν πολλά θέματα του παρελθόντος ή θέματα που έχουν απωθηθεί βαθύτερα στο υποσυνείδητο και τώρα μπορούμε να τα προσεγγίσουμε και να τα εκλογικεύσουμε, βάζοντάς τα σε λέξεις.


Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Πλούτωνα βέβαια, στον πρώτο οίκο του χάρτη και το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα δυναμιτίζουν αρκετά την ατμόσφαιρα και η ανάγκη για ξεκαθαρίσματα στα θέματα που μας απασχολούν και μας επηρεάζουν καταλυτικά, διαμορφώνοντας τη ζωή μας αυτή την περίοδο, θα αποκτήσουν τονισμένη σημασια και δυναμική. Καλό είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τις καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: