1.2.15

Πανσέληνος 04.02.2015 στον άξονα Λέοντα/Υδροχόου

Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου λαμβάνει χώρα στις 4 του μήνα, στη 01:09 την νύχτα ώρα Ελλάδος και στην 15η μοίρα του άξονα Λέοντα/Υδροχόου. Ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο είναι ο παρακάτω.
                                     

Απο αυτή την Πανσέληνο επηρεάζονται περισσότερο τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και πιο συγκεκριμένα όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες ή σημεία από την 13η μέχρι την 17η μοίρα των παραπάνω ζωδίων. Επίσης από αντισκιά επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία στην 15η μοίρα του άξονα Ταύρου/Σκορπιού. Για τις αντισκιές μπορείτε να διαβάσετε εδω.


Από τον χάρτη σταχυολογούμε:
Ο ωροσκόπος του χάρτη πέφτει στην 14η μοίρα του Σκορπιού τετραγωνίζοντας την Πανσέληνο, η οποία πέφτει στον άξονα 3ου/9ου οίκου. Θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, τα ΜΜΕ και τον νόμο φωτίζονται από το φαινόμενο. Σε ατομικό επίπεδο, η Πανσέληνος ενεργοποιεί τις διαδικασίες της σκέψης, του συλλογισμού, του συμπεράσματος και της επαφής που έχουμε με το  περιβάλλον μας και με τον ανάδρομο Ερμή να βρίσκεται και αυτός στον ίδιο άξονα και σε εξάγωνο με τον Κρόνο που είναι γωνιακός, θα περιμέναμε αυτη την περίοδο αρκετές παρανοήσεις και μπερδέματα στις σχέσεις μας με τα πρόσωπα που μας περιβάλλουν, κυρίως σε επίπεδο θεωρητικό και ιδεών, εφόσον η αναδρομή γίνεται σε ζώδιο του Αέρα.

Ανάδρομος Ερμής σε εξάγωνο με γωνιακό Κρόνο
Το εξάγωνο με τον Κρόνο από την μία μας κάνει να τσεκάρουμε διπλά και τριπλά αυτά που κάνουμε, γράφουμε, λέμε ή συμφωνούμε και αυτό μπορεί να μας σώσει από λάθη και παρανοήσεις αυτή την περίοδο, αλλά από την άλλη, επειδή ακριβώς με αυτόν τον τρόπο επενδύουμε αρκετή ενέργεια στην πνευματική μας αξία, ενδεχόμενα που τελικά δεν έχουμε δει και μας διέφυγαν θα είναι δύσκολο να τα παραδεχτούμε, ειδικά όταν δεν τα καταλαβαίνουμε και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια κλιμακούμενη κατάσταση παρεξηγήσεων. Οι παρεξηγήσεις αυτές μπορεί να βρούν έδαφος περισσότερο σε θέματα που έχουν να κάνουν με αδέλφια, οικονομικά και ομάδες ή σωματεία, καθώς Κρόνος και Ερμής κυβερνούν τον 3ο και τον 8ο και 11ο οίκο του χάρτη αντίστοχα.

Το μυστικιστικό τραπέζιο
Αν και με ανοχή ίσως λίγο μεγαλύτερη από την επιτρεπτή, δε μπορούμε να παραβλέψουμε τον σχηματισμό μυστικιστικού τραπεζίου ανάμεσα στα Φώτα (Ήλιος/Σελήνη) και στον άξονα των Δεσμών της Σελήνης. Μια ενδογενής κόντρα ανάμεσα στον φυσικό τρόπο ζωής και στις καρμικές επιταγές της εποχής καλείται να λάβει τέλος μέσα από την συνεργασία του παλιού με τον νέο εαυτό μας, με τον Ουρανό πάνω στον Νότιο Δεσμό, να τονίζει ότι το παρελθόν πρέπει να αλλάξει άρδην! Περισσότερες πληροφορίες για την λειτουργία του Μυστικού Τετραπλεύρου εδώ.

Ο σχηματισμός Γιόντ
Στον χάρτη της Πανσελήνου παρατηρούμε σχηματισμό Γιόντ (γνωστός και ως ο Δάκτυλος του Θεού, δείτε πληροφορίες για το πώς λειτουργει αυτός ο σχηματισμός εδω), με κορυφή την Σελήνη και βάση τον Πλούτωνα και τον Χείρωνα. Το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει σε Πανσέληνο και άρα ο Ήλιος είναι απέναντι από την Σελήνη, μεταμορφώνει αυτόν τον σχηματισμό σε Μπούμερανγκ και οι υποσυνείδητες εντάσεις που ακόμη υπάρχουν στις σκέψεις μας και που αντικατοπτρίζονται στον τρόπο που λειτουργούμε στην κοινωνία, μια κοινωνία που φαίνεται ότι αρχίζει να αλλάζει μετά τις προσφατες εκλογές, χρειάζεται να εναρμονιστουν και να θεραπεύσουν φέρνοντας σε ισορροπία τραύματα του παρελθόντος και σαθρές δομές (σε κοινωνικό, πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο αν αυτός ο σχηματισμός αγγίζει σημεία στον χάρτη σας). Η λύση έρχεται μέσα από την μοίρα που καταλαμβάνει ο Ήλιος, η 15η του Υδροχόου, η οποία μιλάει για ενδυνάμωση της δύναμης της Θέλησης και για ένα σχέδιο δράσης που βασίζεται πάνω σε δυνατότητες που υπάρχουν και σε εργασία πάνω σε αυτό που είναι εκ των πραγμάτων εφικτό.
Ενεργά Μεσοδιαστήματα

Η Αφροδίτη ενεργοποιεί με σύνοδο το μεσοδιάστημα Ερμή/Ουρανού. Το μεσοδιάστημα αυτό συνδέεται με την εξυπνάδα, την πονηριά και την διαίσθηση και με ένα επαναστατικό πνεύμα και μυαλό. Σε σύνοδο με την Αφροδίτη μας δίνει την ικανότητα αυτή την περίοδο να πλάσουμε την σκέψη μας και είναι μια ένδειξη ότι δεν πρέπει να κάνουμε τα πράγματα με βιασύνη. Ευνοούνται εκκεντρικές και παράξενες ενέργειες.. Το σημείο ενεργοποίησης πέφτει στον 4ο οίκο του χάρτη και αυτό μπορεί να είναι ενδεικτικό για το προσωρινό σάστισμα-μπέρδεμα της καινούργιας αντιπολίτευσης.

Ο Κρόνος ενεργοποιεί με αντίθεση το μεσοδιάστημα Άρη/Δία και αυτό μας δείχνει πως αυτή την περίοδο οι βιασύνες δε θα οδηγήσουν κάπου σωστά και πως η πετυχημένη δημιουργική δραστηριότητα βρίσκει εμπόδια, δυσκολίες και αναστολές από την τάση να αφήσουμε τις καλές ευκαιρίες να ξεγλιστρύσουν. Συμφωνίες, συμβόλαια, αρραβώνες και γάμοι καλό είναι να αποφεύγονται αυτή την περίοδο.

Ο Βόρειος Δεσμός ενεργοποιεί με σύνοδο το μεσοδιάστημα Δία/Κρόνου και αυτό μπορεί και να σχετιστεί γενικότερα με μια ορατή πλέον δράση όλων μας προς μια καινούργια κατεύθυνση, με την αλλαγή που θέλουμε και με το ότι πλέον είναι η στιγμή που μπορούμε να ενώσουμε το μεγάλο με το μικρό, να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να προχωρήσουμε μπροστά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου με τις τάσεις για το ζώδιό σας στο astropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: