18.2.15

Νεα Σελήνη 19.02.2015 στον Υδροχόο

Και έπνευσεν ο Θεός επί των Υδάτων...
Η μεταμόρφωση της κοινωνίας και η ολοκλήρωση μιας μεγάλης αλλαγής.

Η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου λαμβάνει χώρα στις 19 του μήνα, στις 02:46 ώρα Ελλάδος και στην 29η μοίρα και 59 πρώτα λεπτά του Υδροχόου, ένα τσακ κυριολεκτικά πριν την μηδενική του Ιχθύος. Ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο έχει ωροσκόπο στον Τοξότη και είναι ο παρακάτω.


Από τη Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία από την 28η μοίρα του Υδροχόου μέχρι και την 1η μοίρα του Ιχθύος και από αντισκία όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 0ή Ταύρου ή Σκορπιού. 

Μια μεταβατική περίοδος που οδηγεί σε πνευματικά κίνητρα.
Η αρχική και η τελική μοίρα κάθε ζωδίου δηλώνουν μετάβαση. Ο συμβολισμός είναι προφανής: ενας πλανήτης στην 29η μοίρα ενός ζωδίου ετοιμάζεται να εισέλθει σε ένα καινούργιο ζώδιο και άρα σε ένα καινούργιο περιβάλλον, σε μια νέα κατάσταση πραγμάτων και η θέση του πλανήτη στην 29η μοίρα μπορεί να δηλώνει ένα κρίσιμο γεγονός που χρειάζεται να λάβει χώρα προτού γίνει η μετάβαση ή ακόμη και για να γίνει η μετάβαση. Το άτομο προετοιμάζεται για να επιφέρει μια χαρακτηριστική και μόνιμη αλλαγή στην ζωή του. Επίσης μπορεί να δηλώνεται απόγνωση, ανυπομονησία και κακοτυχία με αυτή την μοίρα, σύμφωνα με την αστρολόγο Ivy Goldstein-Jacobson.

Μια μετάβαση λοιπόν γίνεται με αυτή την Νέα Σελήνη από κάτι σε κάτι άλλο και αυτή η μετάβαση γίνεται μέσα στον 3ο οίκο του χάρτη. Στην προηγούμενη Πανσέληνο είχε τονιστεί ο άξονας 3ου/9ου και όντως τα ΜΜΕ (3ος οίκος) και οι επαφές της κυβέρνησης με πρόσωπα του εξωτερικού (9ος οίκος) μας απασχόλησαν πάρα πολύ. Με αυτή την Νέα Σελήνη ξεκινάει ένας καινούργιος κύκλος με τονισμένο το στοιχείο της επικοινωνίας και της αλλαγής σε σκέψη και δράση που θα εκδηλωθεί περισσότερο σε τομείς που έχουν να κάνουν με τα μέσα μεταφοράς, το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και με τις σχέσεις μας με τις γείτονες χώρες και ίσως με μικρές απώλειες λόγω ατυχημάτων ή καιρικών συνθηκών. Γενικότερα θα υπάρξει αυξημένη κινητικότητα στις υποθέσεις μας και στις σκέψεις μας. 

Η μόνη όψη που κάνει η Νέα Σελήνη είναι το ημιτετράγωνο με τον Πλούτωνα, που δηλώνει βίαιες αντιδράσεις στα γεγονότα, συμπεριφορές που πλησιάζουν στην αυτοτιμωρία και γενικότερα την προσπάθεια να βουτήξουμε μέσα μας και να ανασύρουμε στην επιφάνεια τα πιο βαθιά μας συναισθήματα. Σε κοινωνικό επίπεδο μπορεί να δηλώνει προστριβές και εντάσεις για οικονομικά θέματα που μέχρι τώρα ήταν κρυμμένα και τώρα αρχίζουν να συζητιούνται.

Κυβερνήτης χάρτη ο Δίας στον 9ο οίκο και σε όψη 150 μοιρών με τον Χείρωνα. Ο κύριος της Νέας Σελήνης είναι παραδοσιακά ο Κρόνος, γωνιακός και σε σύνοδο με τον ωροσκόπο του χάρτη. Ο μοντέρνος κυβερνήτης, ο Ουρανός κλείνει το τετράγωνο με τον Πλούτωνα για έβδομη και τελευταία φορά.

Μεσοδιαστήματα που ενεργοποιούνται απο την Νέα Σελήνη
  • Το μεσοδιάστημα Ερμή/Αφροδίτης είναι ο άξονας της μετάδοσης των αισθημάτων. Είναι λοιπόν περίοδος για σκέψεις που σχετίζονται με τον έρωτα, για ερωτικές ενώσεις, αλλά και για πνευματικές ή καλλιτεχνικές σχέσεις. Προσοχή στην σπατάλη και στον ανέμελο τρόπο ζωής χωρίς σκοπό και στόχο.
  • Το μεσοδιάστημα Ουρανού/Πλούτωνα είναι άξονας εκρηκτικών καταστάσεων και επαναστάσεων. Κοινωνιολογικά, σχετίζεται με άτομα που είναι πρωτοπόροι και αναμορφωτές και που λειτουργούν έξω από τα σνηθισμένα.
  • Ο Δίας ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Σελήνης/Ερμή που είναι άξονας μεταβολής συναισθημάτων, σχετίζεται με την μνήμη αλλά και με την φαντασία. Ενεργοποιούμενο από τον Δία μπορεί να δηλώνει την εκπλήρωση ενός πετυχημένου σχεδίου, κοινωνική και θρησκευτική αντίληψη και έναν μεγάλο συντονισμό στην σκέψη. Επειδή ενεργοποιείται από αντίθεση μπορεί να δηλωνει τις δυσκολίες, τα εμπόδια και την κριση στα παραπάνω θέματα.

Διαβάστε πώς η νέα Σελήνη στον Υδροχόο θα επηρεάσει το ζώδιό σας στην συνέχεια του άρθρου μου στο astropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: