1.3.15

Η μηδενική μοίρα, η 15η και η 29η

Η αρχή, η μέση και το τέλος

Η αρχική και η τελική μοίρα κάθε ζωδίου δηλώνουν μετάβαση. Ο συμβολισμός είναι προφανής: ενας πλανήτης στην 29η μοίρα ενός ζωδίου ετοιμάζεται να εισέλθει σε ένα καινούργιο ζώδιο και άρα σε ένα καινούργιο περιβάλλον, σε μια νέα κατάσταση πραγμάτων και η θέση του πλανήτη στην 29η μοίρα μπορεί να δηλώνει ένα κρίσιμο γεγονός που χρειάζεται να λάβει χώρα προτού γίνει η μετάβαση ή ακόμη και για να γίνει η μετάβαση.


Το άτομο προετοιμάζεται για να επιφέρει μια χαρακτηριστική και μόνιμη αλλαγή στην ζωή του. Επίσης μπορεί να δηλώνεται απόγνωση, ανυπομονησία και κακοτυχία με αυτή την μοίρα, σύμφωνα με την αστρολόγο Ivy Goldstein-Jacobson. Η 29η μοίρα ονομάζεται και αναιρετική.

Από την λιγότερο ψυχολογική και περισσότερο αφοριστική σκοπιά, ο Bonatti λέει πως όταν ένας πλανήτης βρίσκεται στην 29η μοίρα δεν έχει καμία δύναμη πάνω στο ζώδιο που βρίσκεται και λειτουργεί σαν να βρισκόταν στο επόμενο. Άρα, αν η θέση αυτή δηλώνει κάτι κακό, τότε το άτομο θα γλυτώσει από αυτό το κακό και αντίστοιχα αν η θέση δείχνει κάτι καλό, τότε το άτομο δε θα μπορέσει να απολαύσει ή να αξιοποιήσει αυτό το καλό.

Ένας πλανήτης στην 0ή μοίρα, από την άλλη, έχει ήδη κάνει την μετάβαση και βρίσκεται σε κατάσταση νέας αρχής, με καινούργια ερεθίσματα. Μπορεί να ακούγεται πιο θετικό και ευοίωνο αυτό σε σχέση με την 29η μοίρα, αλλά δεν είναι έτσι απαραίτητα. Μια καινούργια αρχή, χωρίς ακόμη ο πλανήτης να έχει σταθεί ''στα πόδια του'' είναι δύσκολη, όπως ακριβώς και για τον καθένα μας όταν αναλαμβάνουμε καινούργιες υποχρεώσεις ή ασχολούμαστε με καινούργιες επιδιώξεις. Και στις δύο περιπτώσεις (πλανήτης σε 0ή μοίρα και σε 29η) χρειάζεται να λάβουμε υπόψιν μας την δύναμη που έχει ο πλανήτης τόσο στο ζώδιο από όπου αποχωρεί όσο και στο ζώδιο στο οποίο εισέρχεται για να κρίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει και τι είναι καλύτερο για τον συμβουλευόμενο.

Μια σημαντική υποπερίπτωση της 0ής μοίρας είναι όταν αυτή σχετίζεται με τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως). Αυτά τα τέσσερα ζώδια σχετίζονται κοσμικά με τις τέσσερις γωνίες του ωροσκοπίου και ενας πλανήτης στην 0ή μοίρα αυτών των ζωδίων μιλάει για σημαντικά γεγονότα στην ζωή του ατόμου που σχετίζονται με τον πλανήτη και το ζώδιο στο οποίο αυτός πέφτει (Κριός: προσωπικά θέματα, Καρκίνος: οικογενειακά θεματα, Ζυγός: θέματα σχέσεων και συνεργασιών και Αιγόκερως: θέματα καριέρας και δημόσιας εικόνας) ή με τον οίκο που κυβερνά ο πλανήτης. Από την 0ή μοίρα αυτών των ζωδίων εκπέμπεται μια πανίσχυρη, ζωντανή και δραστήρια ενέργεια και συχνά το άτομο εμπλέκεται με κάποιον τρόπο με τα παγκόσμια γεγονότα, ή με τα κοινά, βγαίνοντας έξω από τον μικρόκοσμο της δικής του προσωπικής ζωής. Κατ'επέκτασιν αυτές οι συγκεκριμένες μοίρες σχετίζονται και με την δημοσιότητα..
  • δείτε το άρθρο για τις κρίσιμες μοίρες εδώ.
  • διαβάστε το άρθρο που αναλύει τις θέσεις γενέθλιων ή προοδευμένων πλανητών πάνω σε κρίσιμη μοίρα στο astropedia.gr  
Η 15η μοίρα κάθε ζωδίου δηλώνει την τάση για σταθερότητα και την τάση του ατόμου να μην προβαίνει σε αλλαγές, ειδικά μάλιστα αν η μοίρα που εξετάζουμε πέφτει σε ζώδιο του σταθερού σταυρού. Από αυτές τις μοίρες, συγκεκριμένα η 15η των σταθερών ζωδίων (15η Ταύρου, 15η Λέοντα, 15η Σκορπιού και 15η Υδροχόου) θεωρούνται ιδιαίτερες μοίρες. Βρίσκονται ακριβώς ανάμεσα σε μια Ισημερία και ένα Ηλιοστάσιο και όταν ο Ήλιος ή κάποιος άλλος πλανήτης περνάει από διέλευση πάνω από αυτές τις μοίρες, τότε ενεργοποιείται μια πνευματική επιρροή που επιδρά στον πλανήτη γενικότερα και στον χάρτη μας ειδικότερα. Λέγονται και μοίρες-άβαταρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: