3.3.15

Κρίσιμες μοίρες σε γενέθλιο και σε δευτερεύουσες προόδους.


Στιγμές απογοήτευσης αλλά και μεγάλης εσωτερικής δύναμης. 

Τα σημεία επαφής με το βάθος της ψυχής μας!


Κρίσιμες Μοίρες και οι κατοικίες της Σελήνης.
Αυτές οι μοίρες σχετίζονται με την μέση ημερήσια κίνηση της Σελήνης και την διαίρεση του ζωδιακού κύκλου σε ανάλογα μέρη. Ξεκινάνε από την 0ή του Κριού και αλλάζουν κάθε 12°51’. Αυτή η διαίρεση του ζωδιακού κύκλου προκύπτει από την συμβολική περίοδο της Σελήνης γύρω από την Γη που διαρκεί 28 ημέρες. Οι κρίσιμες αυτές μοίρες είναι στην φύση τους λοιπόν σεληνιακές, με την έννοια πως η επιρροή τους στην ζωή μας δεν είναι ποτέ μια σταθερή και ξεκάθαρη επιρροή, πάντα κάτι υπάρχει για να μας κάνει να αναρωτιόμαστε ή να προβληματιζόμαστε. Η ανοχή για πλανήτη ή γωνία ωροσκοπίου που δίνουμε είναι πάντα μία μοίρα σύν ή πλην.


Αυτές οι μοίρες του ζωδιακού είναι ευαίσθητα σημεια και όταν ένας πλανήτης περνάει πάνω από αυτές, δημιουργείται κρίση και τα πράγματα οδηγούνται σε τέτοιο σημείο που πρέπει οπωσδήποτε κάτι να γίνει. Μπορεί για παράδειγμα να ξεσπάσει κάποιος τσακωμός ή να προκύψει σωματική κόπωση και αδιαθεσία, ανάλογα πάντα με τη φύση του πλανήτη.

Αυτές οι ευαίσθητες μοίρες του χάρτη είναι η 0ή, η 13η και η 26η των παρορμητικών ζωδίων (Κριού, Καρκίνου, Ζυγού και Αιγόκερω), η 9η και η 21η των σταθερών (Ταύρου, Λέοντα, Σκορπιού και Υδροχόου) και η 4η και 17η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων (Διδύμου, Παρθένου, Τοξότη και Ιχθύων). 

Όταν πάνω σε αυτές τις μοίρες αρχίζει οίκος του ωροσκοπίου, τότε τα θέματα αυτού του οίκου γίνονται για το άτομο πολύ σημαντικά μέσα από διαδικασίες που κλιμακώνονται και στρεσάρουν το άτομο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα θέματα του οίκου τον οποίο κυβερνά ένας πλανήτης που βρίσκεται πανω σε μια ευαίσθητη μοίρα.

Οι κρίσιμες μοίρες στον γενέθλιο χάρτη
Οι κρίσιμες μοίρες δείχνουν αυτοσυγκράτηση. Τα άτομα που έχουν πλανήτη ή ακμή οίκου πάνω σε κρίσιμη μοίρα βιώνουν συνήθως εμπόδια και απογοήτευση (ανάλογα με τον πλανήτη ή τον οίκο) και αυτό επαναλαμβάνεται μέχρι να μάθουν να χαλαρώνουν  την ελεύθερή τους βούληση και την επιμονή τους να ελέγξουν τα θέματα στον συγκεκριμένο τομέα της ζωής τους. Αρνούμενα την ικανοποίηση των εξωτερικών συνθηκών, τα άτομα αυτά αναγκάζονται να βρουν την ικανοποίηση στον ίδιο τους τον εαυτό και μέσα από τους δικούς τους πόρους. Αυτές οι μοίρες δεν είναι ούτε θετικές ούτε αρνητικές, ούτε τυχερές ούτε άτυχες. Με πολλούς τρόπους και σε διάφορα επίπεδα, είναι σαν να αρνούνται στο άτομο την εξωτερική ικανοποίηση μέσα από τις καταστάσεις και τις συνθήκες της ζωής για να μπορέσουν τα άτομα να αυξήσουν την αυτοδυναμία τους και την εμπιστοσύνη στον ίδιο τους τον εαυτό. Στις περιπτώσεις αυτές παρατηρούμε έναν επίμονο αγώνα που κάνει το άτομο απέναντι στην απομόνωση και σε συνθήκες που λειτουργούν έντονα εμποδιστικά και που συνήθως τις δημιουργεί το ίδιο το άτομο, αλλά επίσης παρατηρούμε ένα μεγάλο αποθεματικό σε σθένος και δύναμη που έχει τελικά το άτομο.

Οι κρίσιμες μοίρες στις δευτερεύουσες προόδους
Αυτή η δύναμη που κατέχει το άτομο, φαίνεται καθαρά όταν έχουμε πλανήτη ή γωνία ωροσκοπίου που αγγίζει κρίσιμη μοίρα από δευτερεύουσα πρόοδο. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σύνηθες μοτίβο έχει ως εξής: πριν συμβεί με ακρίβεια η ενεργοποίηση της κρίσιμης μοίρας υπάρχει ένα διάστημα συνήθως ενός μήνα πριν, όπου το άτομο βιώνει έντονα προσωπικούς περιορισμούς και απογοήτευση. Όταν ενεργοποιείται η κρίσιμη μοίρα, τότε συνήθως έχουμε κάποιο γεγονός που δημιουργεί κρίση στην ζωή του ατόμου και αυτό μπορεί να συμβαίνει σε πλαίσιο μιας εβδομάδας γύρω από την στιγμή της ενεργοποίησης. Οι καταστάσεις τότε καλούν το άτομο να υπερβεί τον εαυτό του και να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο όσον αφορά την κατανόηση και την διαχειριση των καταστάσεων. Συνήθως η σημασία και η αξία αυτών των κρίσιμων στιγμών γίνεται κατανοητή από το άτομο μερικούς μήνες μετά το γεγονός..

Τι συμβαίνει όταν έχουμε πολλούς πλανήτες σε κρίσιμες μοίρες;
Όταν έχουμε αρκετούς πλανήτες πάνω σε κρίσιμες μοίρες (τέσσερις ή και περισσότερους) σε ένα γενέθλιο θέμα, τότε το άτομο έχει μια βαθιά αίσθηση υπαιτιότητας και νοιωθει ότι είναι υπόλογο στον κόσμο γενικότερα. Η ζωή του είναι περιοριστική και όταν παρεκκλίνει έστω και λίγο από την ευθεία και την τάξη στην ζωή του, τότε αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Αισθάνεται την παρόρμηση να κανει περισσότερα από αυτά που χρειάζονται γιατί προσπαθεί να δικαιολογήσει την ύπαρξή του πάνω στον πλανήτη και σε αυτή την ζωή.

Έχει την τάση να αισθάνεται μια αδιόρατη ενοχή όταν βιώνει ευτυχισμένες στιγμές και αυτό κάνει το άτομο στα μάτια των άλλων να δίνει την εικόνα κάποιου που έχει κουραστεί από την ζωή. Τις δυσκολίες της ζωης του τις αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα και επιμονή, ''δουλεύει σαν σκύλος'' με αυτές, αλλά από την αρνητική πλευρά μπορεί και να λειτουργεί στενοκέφαλα και χωρίς να μπορεί να βάλει ''νερό στο κρασί του''. Στην καλύτερη των περιπτώσεων το άτομο διαθετει αξιοπρέπεια και την αίσθηση της αυτοαξίας, γνωρίσματα που μπορούν να οδηγήσουν το άτομο σε σοφία και βαθύτερη κατανόηση.

Τι συμβαίνει όταν δεν έχουμε ενεργοποιημένες κρίσιμες μοίρες;
Όταν έχουμε απουσία ενεργοποιημένων κρισιμων μοιρων σε έναν χάρτη, τότε το άτομο διαθέτει μεγάλη προσαρμοστικότητα και ευελιξία καθώς επίσης μια δόση κερδοσκοπίας χωρίς αναστολές στη ζωή του. Αυτό το τελευταίο βέβαια, πρέπει να ενισχύεται και από άλλες ενδείξεις στον χάρτη του ατόμου. Εχει την τάση να περιφέρεται χαρούμενο και ικανοποιημενο, μιας και δεν αφήνει σχεδόν τίποτα να παρεμβαίνει στα σχέδιά του στη ζωή ή σε αυτό που θέλει να κάνει. Μερικές φορές μπορεί να χρησιμοποιήσει τους άλλους για να πετύχει τους σκοπούς του και να τους πετάξει όπως την περιβόητη στυμμένη λεμονόκουπα μετά, όταν δε θα τους χρειάζεται πλέον. Υπάρχει ελάχιστα αναπτυγμένη η αίσθηση της μετανόησης ή της ενοχής, δεν αισθάνεται ότι είναι υπόλογο στον κόσμο και έτσι μπορεί να ξεφύγει από σχεδόν τα πάντα. Έχει την ικανότητα να απομακρύνει τον εαυτό του άμεσα από το οτιδήποτε δημιουργεί απογοήτευση και περιορισμό.

Από την θετική πλευρά, η απουσία κρίσιμων μοιρών βέβαια προσφέρει ελευθερία από ψυχολογικούς εξαναγκασμούς, κάτι που ειναι απαραίτητο για να μπορέσει το άτομο να ελέγχει και να εξελίσσει τον εαυτό του μέσα από την πειθαρχεία και τον περιορισμό συνειδητά και δημιουργικά. Το άτομο μπορεί να είναι αμετοχο σε εξαρσεις και πάθη και δίκαιο στην θετική του εκδήλωση ή στην αρνητική εκδήλωση να είναι αυτός που δημιουργεί το μπλέξιμο και οι άλλοι να πρέπει να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα... Φυσικά όλα τα παραπάνω στοιχεία χρειάζεται να φαίνονται και από άλλες πλευρές του χάρτη και δεν ''καταδικάζουμε'' εναν άνθρωπο στα παραπάνω χαρακτηριστικά, μόνο από το γεγονός ότι δεν έχει ενεργοποιημένες κρίσιμες μοίρες στον χάρτη του.

Δείτε αναλυτικά τι σημαίνει η ύπαρξη συγκεκριμένου πλανήτη πάνω σε κρίσιμη μοίρα στον γενέθλιο χάρτη σας ή στον χάρτη δευτερεύουσας προόδου στο άρθρο μου στο astropedia.gr 

Πηγές:
Anthony Louis, Horary Astrology Plain and Simple 
Ivy Goldstein-Jacobson, Simplified Horary Astrology

Δεν υπάρχουν σχόλια: