15.4.15

Νέα Σελήνη στον Κριό 18.04.2015

Συμφιλίωσε τις ιδέες σου και αναγέννησε τα ταλέντα σου.
Ο κύκλος του θυμού κλείνει και αποκτάς βαθύτερη κατανόηση των ικανοτήτων σου μέσα από καινούργιους στόχους και δοκιμασίες του εαυτού.

Η Νέα Σελήνη του Απριλίου γίνεται στις 18 του μήνα στην 28η μοίρα και 25 λεπτά του Κριού. Το φαινόμενο ολοκληρώνεται στις 21:55 και για τα δεδομένα της Ελλάδας, ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Σκορπιό και είναι ο παρακάτω.


Με επηρεάζει; 
Από την Νέα Σελήνη επηρεάζονται περισσότερο τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και πιο συγκεκριμένα όσοι έχουν πλανήτες ή ακμές οίκων από την 27η μέχρι και την 29η μοίρα των παραπάνω ζωδίων ή στην 1η μοίρα του άξονα Παρθένου/Ιχθύος από αντισκιά. 

Για να αρχίσει κάτι πρέπει πρώτα να τελειώσει κάτι άλλο. 

Μια Νέα Σελήνη (καινούργια ξεκινήματα) στον Κριό (η αρχή και το ορμητικό ξεκίνημα), με τον Ήλιο στην έξαρσή του και την Σελήνη σε μια αναιρετική και δύοκολη μοίρα του ζωδιακού, μας προδιαθέτει για οριακές καταστάσεις και ίσως για ξεκαθαρίσματα και τελειώματα περισσότερο, παρά για καινούργια ξεκινήματα. Σίγουρα για να ξεκινήσει κάτι καινούργιο πρέπει πρώτα να τελειώσει κάτι παλιό. Το παραπάνω ενισχύεται και από την κρίσιμη μοίρα στην οποία πέφτει ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης για την Ελλάδα.

Η Νέα Σελήνη φέρνει εξελίξεις που σχετίζονται με την ολοκλήρωση μιας δημιουργικής διαδικασίας και την έναρξη μιας περιόδου όπου χρειάζεται να δούμε πρακτικά πώς προχωράνε τα θέματα που έχουμε θέσει σε κίνηση τον προηγούμενο μήνα και να δώσουμε προσοχή σε λεπτομέρειες γύρω από αυτά. Είναι περίοδος που χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε το ιδεατό από το πρακτικό και να δούμε στην πράξη κατά πόσο τα σχέδια μας είναι υλοποιήσιμα και εφικτά. Θα απαιτηθεί από τις περιστάσεις να είμαστε πάνω από τα θέματά μας σχεδόν σε καθημερινό ρυθμό, όπως ακριβώς η μητέρα βρίσκεται πάνω από το νεογέννητο παιδί της μέρα-νύχτα για να παρακολουθεί και να βεβαιώνεται ότι όλα πηγαίνουν καλά.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του φαινομένου και μέχρι να τελειώσει η ημέρα, η Σελήνη περνάει σε κενό πορείας και θα είναι φυσικό να αισθανθούμε λίγο αποσυντονισμένοι και να μην έχουμε την ορθότερη κρίση σε σχέση με αποφάσεις που χρειάζεται να πάρουμε. Ας αφήσουμε τα πιο σημαντικά μας θέματα λοιπόν να τα δούμε μετά το Σαββατοκύριακο.

Αν ξεκαθαρίσω, θα χωρίσω;
Η περίοδος μας καλεί στο να κάνουμε ξεκαθαρίσματα καθώς το τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα που είναι γωνιακό στον χάρτη δημιουργεί δυσκολίες στα αισθηματικά μας που μπορεί να πηγάζουν από το υποσυνείδητο ή από την φαντασία μας. Η Αφροδίτη που κυβερνά τον 7ο οίκο των σχέσεων, αλλά και τον 11ο οίκο των φίλων και των σχεδίων μπορεί αυτή την περίοδο να μας κάνει να θελήσουμε να εξασφαλίσουμε την σιγουριά με το να αποφύγουμε ή να απωθήσουμε προβλήματα συναισθηματικά ή ακόμη και σεξουαλικά, αποφεύγοντας συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Αυτό όμως απλά θα μας παρασύρει σε έναν φανταστικό κόσμο, καθώς αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Προσοχή χρειάζεται να δώσουμε στην επένδυση που κάνουμε αυτή την περίοδο στις σχέσεις, αλλά και στις οικονομικές μας δοσοληψίες. Χρειάζεται να είμαστε ανοιχτοί, ξεκαθαροι και τίμιοι και να ζητήσουμε το ίδιο από το ταίρι μας ή τον συνεργάτη μας, ώστε να ξέρουμε πού πατάμε και πού στεκόμαστε.

Συμφιλίωση, κατανόηση και επανασύνδεση.
Ο Σύνδεσμος των Ιχθύων: Απλανής αστέρας Al-Risha
Στις 29 μοίρες και 23 λεπτά του τροπικού Κριού βρίσκεται ο απλανής Al-Risha ο οποίος συμβολίζει το νήμα που κρατά ενωμένα τα δύο ψάρια στον αστερισμό των Ιχθύων φέρνοντας βαθύτερη κατανόηση και σοφία. Αυτή η Νέα Σελήνη μπορεί λοιπόν να φέρει την συμφιλίωση και την ένωση διαφορετικών ιδεών σε μια λειτουργική καινούργια σύνθεση ή την συμφιλίωση ατόμων που μέχρι τώρα είχαν διαφορετικές πεποιθήσεις.

Κοσμικά και προσωπικά
Το Μεσουράνημα του χάρτη δέχεται σκληρές όψεις από Κρόνο (τετράγωνο) και Ουρανό (ενάμιση τετράγωνο), αλλά και από την αντισκιά της Νεας Σελήνης και σε κοσμικό επίπεδο η κυβέρνηση αναγκάζεται να γίνει πιο αυστηρή ή πιο σκληρή, σοβαρεύοντας κατα πολύ την επικοινωνιακή της δράση και παίρνοντας αποφάσεις σε σχέση με τα δημόσια ταμεία ή την φορολογία των πολιτών. Ρηξικέλευθα σχέδια και ανατρεπτικές, επαναστατικές ιδέες είναι δύσκολο να εφαρμοστούν αυτή την περίοδο, αντιθετως δημιουργούν περισσότερες εντάσεις και προβλήματα και ο κυβερνητικός μηχανισμός προσγειώνεται σε μια πραγματικότητα περιορισμού. Παρολαυτά, μια καινούργια ιδέα που σκοπό της έχει να φέρει λύσεις και η οποία ακόμη δεν είναι ανακοινώσιμη, βρίσκεται στα σκαριά.

Σε προσωπικό επίπεδο οι σχέσεις με τους γονείς μας μάς βαραίνουν καθώς ίσως χρειαστεί να αναλάβουμε επιπλέον ευθύνες για την φροντίδα τους ή επειδή αυτοί γίνονται περισσότερο απαιτητικοί και αυστηροί, αλλάζοντας την μέχρι τώρα στάση τους. Οι σχέσεις μας με αφεντικά και εργοδότες θα χρειαστούν προσοχή και λεπτούς χειρισμούς, καθώς το κλίμα θα εναλλάσσεται ανάμεσα στην φιλική-ανθρώπινη επαφή από την μία και στον αυστηρό διαχωρισμό των θέσεων από την άλλη.

Ο ρόλος του Άρη
Ο Άρης είναι ο κύριος της Νέας Σελήνης, αλλά και ο κυβερνήτης του χάρτη. Το τετράγωνο του πλανήτη με τον Δία μπορεί στον χάρτη να είναι αποκλίνον, αλλά είναι λειτουργικό και ενεργό ακόμη και σε συνδυασμό με τον ωροσκόπο στον Σκορπιό, καλό είναι να μην κινηθουμε σε αισθηματικά θέματα με τρόπο χειριστικό ή να μην καταχραστούμε την δύναμη και την αναγνώριση που έχουμε στα επαγγελματικά μας προς ίδιον όφελος. Το συγκλίνον τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα δίνει τέτοιες τάσεις, μπορούμε όμως πιο συνειδητά να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ενέργεια για να αναγεννήσουμε τα ταλέντα μας, τον δυναμισμό μας. Η ενασχόληση με το μεταφυσικό γίνεται πιο εύκολα αυτή την περίοδο, αλλά προσοχή γιατι όποιος παίζει με την φωτιά καίει τα δάκτυλά του.

Η συνειδησιακή άλυσος των χορηγών
Στον χάρτη δεν υπάρχει τελικός χορηγός. Ο Ποσειδώνας βρίσκεται στην θέση του και υπάρχει αμοιβαία υποδοχή Ερμή-Αφροδίτης. Αυτοί οι τρεις πλανήτες είναι και οι πλέον προσβάσιμοι από την συνειδητότητά μας αυτή την περίοδο και καλούμαστε να δουλέψουμε με τα θέματα που αυτοί πρεσβεύουν. Οι υπόλοιποι πλανήτες λογοδοτούν συνειδησιακά στην αμοιβαία υποδοχή και βρίσκονται σε κατώτερες βαθμίδες συνειδησιακής ωρίμανσης. Ας δούμε την πλανητική άλυσο των χορηγών σε σχήμα:

Στην κατώτερη βαθμίδα εξακολουθεί να βρίσκεται ο Πλούτωνας και η μεγάλη αλλαγή που συντελείται περνάει αυτη την περίοδο μέσα από το φίλτρο του Κρόνου, ο οποίος συνεχίζοντας την ανάδρομη κίνησή του προς τον Σκορπιό, αλλά ακόμη στον Τοξότη, βλέπει τα εμπόδια που υπάρχουν και την αλλαγή που γίνεται στην φιλοσοφία της ζωής μας και της κοινωνίας μας σαν κάτι που πλέον μας αφορά ατομικά και κάτι πάνω στο οποίο πρέπει να λάβουμε θέση, καθως ο Δίας από τον Λέοντα έχει γυρίσει πλέον σε ορθή φορά. Η δράση μας αρχίζει σιγα-σιγά να έχει συνειδητά στοιχεία και το ζεύγος Σελήνης-Ηλίου οδηγεί σε αποφάσεις και κινήσεις που στόχο τους έχουν την σταθεροποίηση και τον συνδυασμό πνευματικής εγρήγορσης και υλικής εξασφάλισης.


Δείτε πώς θα επηρεαστεί το ζώδιό σας από αυτή την Νέα Σελήνη στην συνέχεια του άρθρου μου στο astropedia.gr

3 σχόλια:

bandar bola είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
berita bola είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Vivek είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.