3.5.15

Πανσέληνος 04.05.2015 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού.

Η φιλοδοξία μεγαλώνει, γινεσαι πολυμήχανος και ευρηματικός.
Εφάρμοσε τον αυτοέλεγχο για να αποφύγεις τις υπερβολές.
Μην πάρεις τον εαυτό σου πολύ στα σοβαρά όμως, ένα πάρτυ για drama queens είναι απλά..
Καλή Πανσέληνο!

Όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή δίνει την ευκαιρία το φως του Ήλιου να φωτίσει ένα κομμάτι στο υποσυνείδητό σου και να δεις καθαρά ένα στοιχείο της προσωπικότητάς σου που μπορείς αυτή την περίοδο να το διώξεις μακρυά, στα πέρατα του γαλαξία. Αυτό το φεγγάρι σου μιλάει για την υπερβολή, το ψυχολογικό δράμα που ζεις ηθελημένα στην καθημερινότητά σου και για για τα λευκά ψέμματα που λες στους άλλους, αλλά και σε σένα τον ίδιο. Μήπως είναι η ευκαιρία να βγάλεις όλα αυτά τα φαντεζί ρούχα με τα οποία ντύνεις την προσωπικότητά σου;

'Οπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή συνδέεται με καταστάσεις που αρχίσες πιο συνειδητά να βιώνεις κατά την προηγούμενη Νέα Σελήνη. Αυτό που αρχισες τις μέρες κοντά στις 18 Απριλίου τώρα έχει την ευκαιρία να ολοκληρωθεί.

Στις 4 Μαϊου έχουμε την Πανσέληνο του μήνα, η οποία γίνεται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Το φαινόμενο λαμβάνει χώρα στις 06:41 και τα φώτα βρίσκονται στις 13 μοίρες και 23 πρώτα λεπτά του άξονα. Για τα δεδομένα της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο έχει ωροσκόπο στον Ταύρο και είναι ο παρακάτω:



Η Πανσέληνος σε επηρεάζει αν ανήκεις στον σταθερό σταυρό (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) και συγκεκριμένα αν έχεις πλανήτες ή σημεία από την 11η έως την 15η μοίρα των παραπάνω ζωδίων. Επίσης, από αντισκιά επηρεάζεσαι αν έχεις πλανήτες ή σημεία στην 17η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου.

Στον χάρτη παρατηρούμε πως η Σελήνη έχει αρχίσει ήδη να αποχωρεί από το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και προχωρά να συναντήσει σε εξάγωνο τον Πλούτωνα. Ο σχηματισμός όμως που ξεχωρίζει είναι το Τ-τετράγωνο Σελήνης-Ηλίου-Δία, με τον τελευταίο να είναι ο εστιακός πλανήτης.

Η βασική σου ουσία και η θεμελιώδης σου δύναμη αυτη την περίοδο τελούν υπό αλλαγή και με αυτη την Πανσέληνο καλείσαι να μεταμορφώσεις αυτό που έχεις σε κάτι άλλο. Η μεταμόρφωση αυτή δεν είναι πλέον εσωτερική διαδικασία. Καλείσαι να την φέρεις στο φως και να την εφαρμόσεις πρακτικά στην καθημερινή σου τριβή με την πραγματικότητα, στην εργασία και στην σχέση σου.

Η Σεληνη απο τον Σκορπιό βέβαια δε σε βοηθά να δεις ξεκάθαρα καθώς οι σημαντικοί άλλοι στην ζωή σου μάλλον κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους και ο κλήρος πέφτει σε σένα για να πάρεις την απόφαση και να δράσεις. Αυτο μπορει βέβαια να είναι αρκετά δύσκολο να το καταφέρεις άμεσα και να κινηθείς με γοργούς ρυθμούς καθώς ο Άρης από τον Ταύρο κινείται αργά και μεθοδικά από τη μία, αλλά από την άλλη δεν αρέσκεται καθόλου όταν οι άλλοι τον βάζουν σε μια συγκεκριμένη διαδικασία αλλαγής πλεύσης και πορείας. 

Απέναντί του έχει την Σελήνη με αποτέλεσμα να καταλαβαίνεις οτι κάτι πρέπει να αλλαξεις στην καθημερινότητα και στην οργάνωση της εργασίας σου, αλλά δε μπορείς να το κάνεις τώρα. Πάρε αυτές τις μέρες για να σκεφτείς πιο πρακτικά και να εντοπίσεις τα υλικά που έχεις στην αποθήκη σου και ετοιμάσου να δράσεις φέρνοντας αλλαγές και μετατροπές τις επόμενες επτα ημέρες μετά την Πανσέληνο. Αφού αρχίσεις να δρας και να τροποποιείς την καθημερινότητά σου, τότε θα δεις και το είδος των προσαρμογών που θα χρειαστεί να κάνεις στην πορεία. Απόφυγε τα νεύρα, την βιασύνη και τις εντάσεις και χρησιμοποίησε αυτή την ενέργεια μετουσιώνοντάς την σε αποφασιστικότητα και επιμονή.

Το Τ-τετράγωνο του Δία και οι ευσεβείς πόθοι. 
Μην παίρνεις σοβαρά τον εαυτό σου και τους άλλους.
Ο Δίας ειναι στην κορυφή του σχηματισμού και στον χάρτη ελέγχει θέματα οικονομικά σε πρακτικό επίπεδο και θέματα ένωσης σε βαθύτερο επίπεδο με τον σύντροφο ή τον συνεργάτη. Τόσο στα οικονομικά σου λοιπόν, όσο και στην στενή επαφή που διατηρείς με τον σύντροφο να είσαι προσεκτικός και μετρημένος αυτή την περίοδο και να μην έχεις μεγάλες ελπίδες και προσδοκίες. Ο Δίας από τον Λέοντα μεγαλώνει τα πράγματα και οι λύσεις δεν έρχονται τόσο εύκολα όσο νομίζεις ή τα πράγματα όπως θα τα ήθελες. Είναι περίοδος για λύσεις που θα πρέπει να δώσεις εσύ και όχι για να κάνεις ευχούλες στο σύμπαν.

Διευκολυνόμενη αντίθεση με τον Πλούτωνα στο πηδάλιο της διαφυγής. Είσαι σοβαρός;
Η αντίθεση της Πανσελήνου διευκολύνεται από το έξαγωνο με την Σελήνη και το τρίγωνο με τον Ήλιο που καθιστούν τον Πλούτωνα πλανήτη που αυτή την περίοδο ίσως και θα μπορούσε να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις εντάσεις δίνοντάς τους την ικανότητα να επενδύσεις βαθυτερα στον άνθρωπο με τον οποίο έχεις σχέση ή στενή συνεργασία. Βέβαια, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προσπαθήσεις να κινηθείς χειριστικά, στην προσπάθειά σου να αποφύγεις αυτό που φοβάσαι, λέγοντας κάποια ψέμματα ή κρύβοντας κάποιες αλήθειες. Να ξέρεις ότι δεν σκέφτεσαι μόνο εσύ έτσι, αλλά παρόμοιες σκέψεις περνάνε και από το μυαλό του συντρόφου σου.

Δες πώς επηρεάζεσαι από ζώδιο και ωροσκόπο στην συνέχεια του άρθρου μου στο astropedia.gr

1 σχόλιο:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.