17.5.15

Νέα Σελήνη στις 18.05.2015 πάνω στον ALGOL

Αποκεφαλίζοντας την Μέδουσα και η άρνηση παλιών επιθυμιών

Η Νέα Σελήνη του Μαϊου συμβαίνει στις 18 του μήνα το πρωί, στην 27η μοίρα του Ταύρου και για τα δεδομένα της Ελλάδος ο χάρτης που δημιουργείται για το φαινόμενο ειναι ο παρακάτω.


Από αυτή την Νέα Σελήνη επηρεάζεσαι αν ανήκεις σε ζώδιο του σταθερού σταυρού και ειδικότερα αν έχεις πλανήτες ή σημεία από την 25η ως και την 29η μοίρα Ταύρου, Λέοντα, Σκορπιού και Υδροχόου καθώς επίσης αν έχεις πλανήτες ή ακμή οίκου στην 3η μοίρα του Λέοντα ή του Υδροχόου.

Όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και τώρα ο κύκλος του φεγγαριού αρχίζει πάλι από την αρχή και σου δίνεται η δυνατότητα, ανάλογα με το ζώδιου που γίνεται η Νέα Σελήνη (αυτή γίνεται στον Ταύρο) και τον οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου σου που πέφτει η Νέα Σελήνη (αυτό μπορείς να το βρεις στον αστρολογικό σου χάρτη), να κάνεις μια καινούργια αρχή στον τομέα της ζωής σου που καταδεικνύει ο γενέθλιος οίκος και με τρόπο που καταδεικνύει το ζώδιο.

Γενικές κατευθύνσεις για τον τρέχοντα κύκλο της Σελήνης
Αυτή την φορά ο τρόπος που χρειάζεται να κινηθείς πρέπει να είναι σταθερός, να φροντίσεις να διατηρήσεις τα κεκτημένα σου και να τα πολλαπλασιάσεις και να αποφύγεις παρορμητικές κινήσεις και να τα τινάξεις όλα στον αέρα. Χρειάζεται με υπομονή και επιμονή να καλλιεργήσεις το μικρό λουλούδι που φυτεύεις τώρα, ώστε να μπορέσει να ανθίσει. Επίσης αρχίζεις και καταλαβαίνεις ότι πια χρειάζεσαι ηρεμία και γαλήνη (τοσο στην καθημερινότητά σου και τις ασχολίες σου, όσο και στην ψυχή και στο μυαλό σου) και πως πρέπει να βρεις τους τρόπους που θα σε κάνουν να δημιουργησεις καταστάσεις που δεν τρέχουν και δε σε τραβάνε από τα μαλλιά, αλλά γίνονται με τον δικό σου βηματισμό και σου προσφέρουν ανάπτυξη με τον δικό σου ρυθμό. 

Αυτό το κεφάλι, ποιός θα το πάρει;
Η Σελήνη συναντά τον Ήλιο πάνω στον απλανή αστέρα Algol, ο οποίος θεωρείται αρκετά δύσκολος. Βρίσκεται στον αστερισμό του Περσέα και συγκεκριμένα πάνω στο κομμένο κεφάλι της Μέδουσας. Το όνομά του προέρχεται από τα Αραβικά, Raas al Ghul και σήμαινε το Κεφάλι του Δαίμονα. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, ο αστερισμός του Περσέα δίνει ποιότητες Δία και Κρόνου. Χαρίζει μια έξυπνη, ισχυρή, θαρραλαία και περιπετειώδη φύση, αλλά δίνει και την τάση για ψέμματα. Οι Καβαλιστές συνδέουν αυτόν τον αστερισμό με το εβραϊκό γράμμα Λάμεντ και την 12η κάρτα των Ταρώ, τον Κρεμασμένο.

Η απώλεια της λογικής σε οδηγεί στο να χάσεις το δίκιο σου. 
Είναι βασικό να λειτουργήσεις με ψυχραιμία και να χρησιμοποιήσεις την λογική σου αυτή την περίοδο γιατί αν ''χάσεις το μυαλό'' σου θα μπλεχτείς και θα δημιουργήσεις ακόμη περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη έχεις και οι αποφάσεις που θα πάρεις εν βρασμώ ψυχής δε θα ειναι οι καλύτερες, ούτε για σένα ούτε και για τους άλλους. Η τάση να χάσεις το μυαλό σου και ακολούθως το δίκιο σου δηλώνεται και  στον μύθο της Μέδουσας (ο απλανής αστέρας Algol), αλλά και στο γεγονός ότι ο Ερμής πέφτει ακριβώς πάνω στον ωροσκόπο της Νέας Σελήνης  και είναι στάσιμος για να γυρίσει ανάδρομος.

Επανεφευρίσκοντας την χαρά της ζωής
Στον χάρτη βλέπεις ότι ο Ερμής κυβερνά τον ωροσκόπο και τον 5ο οίκο και η περίοδος ευνοεί περισσότερο το να πας προς τα πίσω, να δεις αυτό που έχεις ξεχάσει και να το χρησιμοποιήσεις εκ νέου, ζωντανεύοντας το. Ο τρόπος που δημιουργείς, που απολαμβάνεις την ζωή, που εκφράζεις τον εαυτό σου, ο έρωτας και το σεξ και θέματα με τα παιδιά σου μπορούν να λειτουργήσουν ξανά με θετικό τρόπο, αν φανείς όμως ''έξυπνος'' και ''πονηρός'' σαν τον θεό Ερμή και επαναφέρεις παλιούς τρόπους δράσης και χρησιμοποιήσεις παλιά υλικά και τεχνάσματα, ανακυκλώνοντας την λειτουργία τους. Κάτι που δεν λειτουργούσε σε αυτά τα θέματα στο παρελθόν, μπορεί να έχει ακόμη πρακτική χρησιμότητα. Μην ξεχνάς ότι στον μύθο της Μέδουσας, το κεφάλι της όταν το έκοψε ο Περσέας, δεν έχασε ποτέ την δυναμή του να μεταμορφώνει σε πέτρα όποιον το κοίταζε. Το εξάγωνο του στάσιμου Ερμή με τον Δία αυξάνει αυτή την περίοδο την διαίσθησή σου και μπορείς να αντιληφθείς μέσα από ένα πρωτότυπο και σίγουρα διαφορετικό φως την πραγματικότητα γύρω σου.

Ο κατεργάρης αυτή την φορά δεν εισαι εσύ..
Ο Ερμής φημιζεται ως ο κατεργάρης των θεών και στον χάρτη κυβερνά τον πρώτο οίκο, εσένα δηλαδή. Ο αληθινός κατεργάρης όμως αυτή την περίοδο δεν είσαι εσυ, αλλά ο Δίας με την όψη χιαστί που κάνει με τον Πλούτωνα. Ο Δίας στον χάρτη της Νέας Σελήνης δείχνει τους άλλους, συνεργάτες, εταίρους και συντρόφους. Η όψη τους μιλάει για παιχνίδια εξουσίας και την ανάγκη να αποκτησει κάποιος δύναμη και έλεγχο επάνω σου, ξεκινώντας από το ημερήσιό σου πρόγραμμα και από το πώς διαμορφώνεις τις καθημερινές λεπτομέρειες της ζωής σου. Αυτός ο κάποιος θα χρησιμοποιήσει φυσικά την δύναμη που έχουν τα δικά του χρήματα. Πρόσεχε λοιπόν τους χειρισμούς που γίνονται στην σχέση σου και τις συνεργασίες σου αυτή την περίοδο, γιατί δεν έχουν όλοι τις καλύτερες προθέσεις.

Πώς επηρεάζεται το ζώδιό σου από την Νέα Σελήνη;
Συνέχισε την ανάγνωση του άρθρου στο astropedia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: