9.12.15

Νέα Σελήνη 11.12.2015 στον Τοξότη

Στις 11 Δεκεμβρίου έχουμε την νέα Σελήνη του μήνα η οποία γίνεται στην 19η μοίρα του Τοξότη, στις 12:25 και για τα δεδομένα της Ελλάδας ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο είναι ο παρακάτω:


Σε επηρεάζει;
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι-Παρθένοι-Τοξότες και Ιχθύες) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 8-12/3, από 8-12/6, από 10-14/9 και από 10-14/12, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 17η έως την 21η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 2/1 και στις 3/7 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 11η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω.

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη του Ιανουαρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 11 του μήνα και μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, μέχρι την Πανσέληνο του μήνα δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.

Μια νέα Σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη ευνοεί θέματα νομικά αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την κατανόηση αυτού που συμβαίνει ευρύτερα στον κόσμο καθώς ο Τοξότης έχει να κάνει με την επέκταση της αντίληψης πέρα από τον εαυτό και το άμεσο περιβάλλον σε σφαίρες που είναι μεγαλύτερες από εμάς. Διευρύνονται οι ορίζοντες με αφορμή αυτή την νέα Σελήνη λοιπόν, αποκτούμε συνολική εικόνα της κατάστασης, ταξιδεύουμε μακριά, βάζουμε μεγάλους στόχους και ενισχύουμε την πίστη, την ελπίδα και το όραμά μας.

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη του Νοέμβρη

  • πρωτογενές πλεόνασμα έντασης που εκδηλώνεται βίαια 
  • η ευθύνη να διαφωτίσεις τους άλλους 
  • η χρήση της δημιουργικής φαντασίας 
  • η στιγμή να κάνουμε πράξη τις σκέψεις μας

Η γεύση των επόμενων ημερών

Άρης αντίθεση Ουρανός
Η όψη είναι αρκετά ισχυρή και δυναμική καθώς είναι σχεδόν ακριβείας. Οι πλανήτες μέσα από αυτή την όψη ενεργοποιούν τις γρήγορες αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας, την ταχύτητα των εξελίξεων και φυσικά μας σπρώχνουν κάπως άκομψα να προσαρμοστούμε στις καταστάσεις για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Ο ρόλος αυτής της όψης είναι σημαντικός γιατί το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ποσειδώνα που παραμένει ενεργό για μεγάλο διάστημα ακόμη μπροστά μας μας κάνει να μένουμε πίσω, να χάνουμε την καθαρή προοπτική των καταστάσεων και σε περιπτώσεις να γινόμαστε ράθυμοι. Έτσι, η αντίθεση Άρη-Ουρανού μας ξυπνάει και μας ενεργοποιεί σημαντικά και δραστικά αυτή την περίοδο. Φυσικά θα πρέπει να προσέξουμε την παρορμητικότητα και τις ενέργειες χωρίς σκέψη με αυτή την όψη και να προσπαθήσουμε όλο αυτό που έχει μαζευτεί μέσα μας να μην το αφήσουμε να ξεσπάσει απόλυτα και πρωτογενώς. Αυτή η όψη σχετίζεται με βία, σεξουαλική ένταση και θυμό που μπορεί να εκδηλωθούν με άσχημο λεκτικά ή ακόμη και σωματικά.

Το εξάγωνο της νέας Σελήνης με τον Άρη
Έχουμε ευκαιρίες να ελιχθούμε από την απόλυτη και έντονη ενέργεια της παραπάνω αντίθεσης, μέσα από το εξάγωνο που κάνουν ο Ήλιος και η Σελήνη με τον Άρη. Μπορούμε να γεμίσουμε με κουράγιο και αυτοπεποίθηση και να φέρουμε εις πέρας ακόμη και τα πιο δύσκολα εγχειρήματα αυτή την περίοδο. Μπορούμε να γίνουμε μαχητικοί και ανταγωνιστικοί χωρίς απαραίτητα να γινόμαστε προκλητικοί και βίαιοι. Ενστικτωδώς μπορούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος δράσης.

Το τρίγωνο της νέας Σελήνης με τον Ουρανό
Μπορούμε να βασιστούμε περισσότερο στην διαίσθησή μας αυτή την περίοδο και να φέρουμε τις αλλαγές που θέλουμε με πιο ανώδυνο και εύκολο τρόπο. Η αυτοπεποίθηση μας αυξάνεται και το μυαλό μας είναι ανοιχτό σε ιδέες και αναλαμπές που χρειάζονται για να κάνουμε κινήσεις και να φέρουμε θετικές αλλαγές. Λόγω τριγώνου επίσης, μειώνονται οι κίνδυνοι από απότομες και παρορμητικές αντιδράσεις που φέρνει η αντίθεση Άρη-Ουρανού, αλλά και ο γενικότερος φόβος που επικρατεί λόγω του τετραγώνου Κρόνου-Ποσειδώνα.

Το τετράγωνο της νέας Σελήνης με τον Δία
Με αυτή την νέα Σελήνη ίσως δοκιμαστεί η πίστη μας, οι ηθικές μας αντοχές και οι προσωπικές ισορροπίες. Είναι αναμενόμενο βέβαια καθώς για να προχωρήσουμε πρέπει να κάνουμε ριζικές και εκ βαθέων αλλαγές, αλλά είναι σημαντικό επίσης να μην αφήσουμε την αυτοπεποίθηση που δίνει η νέα Σελήνη να μας κάνει να υπερεκτιμήσουμε τις ικανότητες και τα εφόδια που διαθέτουμε ή να σπαταλήσουμε άσκοπα την ενέργεια και τον χρόνο μας.

Ενεργά Μεσοδιαστήματα

Ερμής= Νέα Σελήνη/Πλούτωνας
Για βαθιά και ριζική αλλαγή και μια νέα αρχή που μεταμορφώνει την πραγματικότητα μιλάει αυτός ο άξονας και η ενεργοποίηση από τον Ερμή μας κάνει να έχουμε έντονες φιλοδοξίες αλλά να είμαστε ταυτόχρονα συνετοί, οργανωμένοι και με συναίσθηση του στόχου μας. Αναμένεται έγγραφο με πολύ σημαντικές πληροφορίες να βγει στην δημοσιότητα.

Άρης= Αφροδίτη/ Β.Δ. και Ουρανός= Αφροδίτη/ Β.Δ.
Το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Β.Δ. θεωρείται άξονας αισθηματικών δεσμών, ερωτικών και καλλιτεχνικών ενώσεων. Η ενεργοποίηση από Άρη φυσικά θερμαίνει τα αίματα και ανεβάζει την διάθεση για σαρκική ικανοποίηση μέσα από έντονη σωματική έλξη, ενώ η παρουσία και του Ουρανού στην εξίσωση κάνει το όλο πράγμα από τη μία πολύ εύκολο από την άλλη πολύ σύντομο.

Πώς θα επηρεάσει η νέα Σελήνη το ζώδιό σου;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση του άρθρου στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη.
Athan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: