25.12.15

Πανσέληνος 25.12.2015 στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω

Στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων γίνεται η Πανσέληνος του μήνα στην 3η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Ο χάρτης για το φαινόμενο είναι ο παρακάτω:
                                                                          

Σε επηρεάζει;
Από την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου επηρεάζεται ο παρορμητικός σταυρός (Κριοί-Καρκίνοι-Ζυγοί και Αιγόκεροι) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 22-26/3, από 21-26/6, από 23-28/9, από 23-28/12 και όσοι έχουν πλανήτες στις πρώτες πέντε μοίρες των παρορμητικών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 17/6 και 19/12  ή όσοι έχουν πλανήτη στην 26η μοίρα του άξονα Διδύμων-Τοξότη. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες. 

Στα μισά του κύκλου
Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 11 του μήνα. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη.

Η Πανσέληνος συμβαίνει στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω,άξονας που σχετίζεται με την τροφή και την υποστήριξη του συναισθηματικού και του υλικού περιβάλλοντος καθώς και με την αναγκαία και απαραίτητη προετοιμασία και οργάνωση του ατόμου προτού αναλάβει κάποιο σημαντικό εγχείρημα. Ο άξονας αναφέρεται στον ρόλο του πατέρα και της μητέρας και του γονεϊκού προτύπου μέσα στην ψυχή μας, με τον Καρκίνο από τη μια να αντιπροσωπεύει την μητρική ενέργεια της τροφής και της προστασίας και τον Αιγόκερω από την άλλη πλευρά του άξονα να αντιπροσωπεύει την πατρική ενέργεια της τάξης, της υπακοής και της εξουσίας. Ο Καρκίνος προσπαθεί να βρει ικανοποίηση στον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων ενώ ο Αιγόκερως προσπαθεί να οργανώσει και να χειριστεί τον εξωτερικό υλικό κόσμο. Και οι δύο πόλοι αυτού του άξονα είναι προσεκτικοί, επιφυλακτικοί και επιθυμούν την ασφάλεια και η σχέση τους δημιουργεί συγκρούσεις ανάμεσα στην λογική και το συναίσθημα, στην οικογένεια και την καριέρα, το παρελθόν και το εδώ και τώρα.

Φράσεις ~ κλειδιά για την Πανσέληνο
·    παιχνίδια δύναμης που μπορεί να γίνουν βίαια
·    απόκτηση απόλυτης εξουσίας
·    αναίρεση απομόνωσης
·    ανησυχία και ενδιαφέρον για την κοινωνία
·    κατανόηση της διαδικασίας του θανάτου

Η γεύση των επόμενων ημερών

Το μικρό τρίγωνο της Αφροδίτης
Στον χάρτη της Πανσελήνου βρίσκουμε τον Ερμή σε τρίγωνο με τον Δία και σε εξάγωνο με την Αφροδίτη και την Αφροδίτη σε εξάγωνο με τον Δία. Οι παραπάνω είναι όλες μαζί όψειςπου φέρνουν αισιοδοξία και καλά νέα και μας βοηθάνε να κάνουμε σχέδια  με καθαρό μυαλό και με διαύγεια. Μια ευνοϊκή στιγμή που μας βοηθάει να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να διευθετήσουμε με εύκολο τρόπο σχέδια και υποχρεώσεις.Μας δίνουν ευκαιρίες για να χαλαρώσουμε και να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά. Δίνονται αφορμές για κοινωνικές εξορμήσεις, για γνωριμίες και γενικότερα λόγω της ευχάριστης φύσης τόσο των όψεων όσο και του συνδυασμού των πλανητών μπορούμε να εκφράσουμε με περισσότερη αρμονία τα αισθήματα, την αγάπη μας και να έρθουμε πιο κοντά με τους αγαπημένους μας, μέσα από κλίμαδιασκέδασης, χαράς και γενναιόδωρων διαθέσεων από και προς εμάς. Ό,τι πρέπει λοιπόν για τις γιορτινές ημέρες.

Όμως…
Η Αφροδίτη κυβερνά στον χάρτη της Πανσελήνου τον 7ο οίκο του χάρτη και βρίσκεται μέσα σε αυτόν. Βρίσκεται σε ζώδιο της αδυναμίας της και δε θα μπορέσει να δώσει την απαιτούμενη δύναμη να κινηθούμε στις σχέσεις μας με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχουμε τα σχέδια και τους στόχους μας. Από την άλλη, ο παραδοσιακός κυβερνήτης του χάρτη, ο Άρης, βρίσκεται ακριβώς πάνω στην ακμή του οίκου των σχέσεων και των συνεργασιών και σε ημιεξάγωνο με την Αφροδίτη. Ένταση υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς τους δύο πλανήτες λοιπόν και καθώς και οι δύο βρίσκονται στο ζώδιο της πτώσης τους, είναι πάρα πολύ πιθανόν το επόμενο διάστημα να δούμε τσακωμούς, χωρισμούς και διενέξεις που θα αλλάξουν ριζικά το τοπίο τόσο των σχέσεων όσο και των συνεργασιών, καθώς ο Πλούτωνας ακριβώς πάνω στο μεσουράνημα του χάρτη μιλάει για εντάσεις που διαμορφώνουν σημαντικές μεγάλες αλλαγές.

Γενικότερα
Πρόκειται για μια έντονη Πανσέληνο που κινεί θέματα επικοινωνίας και μεταφορών. Χρειάζεται προσοχή στις εντάσεις και στην διαχείριση της φιλοδοξίας και της δύναμης. Η επιμονή στις θέσεις μας και η έλλειψη διπλωματίας δε θα βοηθήσουν καθόλου, αντιθέτως θα φέρουν συγκρούσεις που με την σειρά τους θα φέρουν αλλαγή της κατάστασης προς το αρνητικό.

Ενεργά Μεσοδιαστήματα

Ωροσκόπος= Αφροδίτη/Βόρειος Δεσμός
Άρης= Αφροδίτη/Βόρειος Δεσμός

Ο άξονας των ερωτικών ενώσεων. Ευνοούνται οι ερωτικές καινούργιες γνωριμίες ή η αναθέρμανση της φυσικής έλξης που υπάρχει ανάμεσα στους συντρόφους. Υπάρχει αρκετή αρμονία και οι συνθήκες δίνουν ευκαιρίες να προχωρήσουμε θέματα αισθηματικά, αλλά η ένταση με την οποία γίνεται η διεκδίκηση είναι αρκετά θερμόαιμη και μπορεί να μπούμε κατευθείαν στο ψητό χωρίς πρώτα να τηρήσουμε βασικά πράγματα.

Ουρανός= Αφροδίτη/Ποσειδώνας
Πλούτωνας= Αφροδίτη/Ποσειδώνας

Άξονας ερωτικών φαντασιώσεων και ερωτικής εξαπάτησης. Μπορεί να αισθανθούμε έντονη τηνανάγκη να εκφράσουμε τον έρωτά μας και την έλξη που νοιώθουμε για κάποιον, αλλά η πράξη μας δεν οδηγείται σε αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Επηρεαζόμαστε αρκετά από το περιβάλλον ή από εντυπώσεις που δημιουργούνται από άλλους ανθρώπους και υποκύπτουμε σε δελεαστικές προτάσεις και αποπλανητικές δράσεις.  Ισχυρός πόθος για έρωτα χωρίς ανταπόκριση και ξαφνικοί χωρισμοί.

Αφροδίτη= Σελήνη/Ουρανός
Αφροδίτη= Ήλιος/Ουρανός

Άξονεςυπερδιέγερσης, σωματικής και συναισθηματικής έντασης και ξαφνικής αναστάτωσης. Μια ξαφνική αλλαγή των αξιών μας και των προτιμήσεών μας. Γινόμαστε ανυπόμονοι όταν προσπαθούμε να εκδηλώσουμε τα συναισθήματά μας. Ισχυρογνωμοσύνη στον έρωτα ή ξαφνικός έρωτας και ασυνήθιστες εμπειρίες.

Άρης= Κρόνος/Ποσειδώνας
Άξονας ασθενειών και σύγχυσης. Η ενέργεια είναι χαμηλή και ίσως υπάρχει έλλειψη κινήτρου και δημιουργικής δύναμης. Αδιαφορία, αφροντισιά, αδράνεια λόγω συναισθηματικής καταπίεσης ή αρρώστιας.

Πώς θα επηρεάσει η Πανσέληνος το ζώδιό σου;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση του άρθρου στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις γενικές προβλέψεις του ζωδίου σου.

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες.
Athan.


Δεν υπάρχουν σχόλια: