12.2.16

Ο Ερμής στον Υδροχόο (14.02-5.03.2016)

Ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Υδροχόου στις 14 του μήνα και θα παραμείνει εκεί μέχρι και τις 5 του Μάρτη. Όσο διαρκεί η διέλευση το μυαλό μας γίνεται περισσότερο διαισθητικό, αυξάνεται η αντιληπτικότητα μας και μειώνονται οι συναισθηματισμοί. Για το παραπάνω διάστημα ευνοούνται περισσότερο Δίδυμοι, Ζυγοί, Κριοί και Τοξότες, ενώ Υδροχόοι και Λέοντες μπορεί και να βρεθούν σε δύσκολη θέση καθώς η σκέψη τους κάποια στιγμή της διέλευσης θα γίνει άκρως υποκειμενική και ίσως προχωρήσουν σε αποφάσεις που θα πρέπει να τις σκεφτούν καλύτερα. 

Χάρτης εισόδου


Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι ο πλανήτης δε θα κάνει πτολεμαϊκή όψη κατά το πρώτο δεκαήμερο της διέλευσής του από τον Υδροχόο, κάτι που κάνει ίσως την αντίληψή μας πιο οξεία, αλλά από την άλλη δε μας βοηθά να κινηθούμε διπλωματικά εκεί όπου χρειάζεται. Στον χάρτη εισόδου παρατηρούμε τον Ερμή στον τρίτο οίκο, σε θετικό οίκο δηλαδή για την φύση του, αλλά άνοπτο. Ο ωροσκόπος στην 15η μοίρα του Σκορπιού, στο μέσον δηλαδή ενός σταθερού ζωδίου δεν βοηθά στην αλλαγή, αλλά περισσότερο στην διατήρηση των καταστάσεων ενώ το ακριβές εξάγωνο του Άρη με τον Δία σπρώχνει σε κινήσεις που έχουν σαν σκοπό την δυναμική δράση σε ευρεία κλίμακα.

Προσοχή λοιπόν σε απόλυτες αποφάσεις και δράσεις που μπορεί να είναι ορμητικές και να έχουν την ιδέα του καινούργιου καθώς οι καταστάσεις μπορεί να μην είναι ευνοϊκές ακόμη για να φέρουμε τα πάνω-κάτω. Το όραμα και η ψυχική ενέργεια για να ενδύσουμε τους στόχους μας υπάρχει και με το παραπάνω με το εξάγωνο της Σελήνης σε έξαρση με τον Ποσειδώνα σε κυριαρχία και αυτό μπορεί να  μας παρασύρει στο να χάσουμε την λογική που θέλει να μας βοηθήσει να βρούμε ο Ερμής από τον Υδροχόο.

Γενικότερα, επικρατεί η τάση να βλέπουμε τα πράγματα αντικειμενικά και να θέλουμε να ακολουθήσουμε κανόνες και αξίες που σχετίζονται με την τιμιότητα και την αμεροληψία. Δεν μας απασχολούν οι παραδεδομένες ιδέες παρά μόνο όταν αυτές βρίσκουν τη εφαρμογή τους μέσα από τα γεγονότα ή μέσα από την εμπειρία μας. Δεν πέφτουμε εύκολα θύματα των περιστάσεων και του πώς παρουσιάζονται τα πράγματα, αλλά παρατηρούμε και σκεφτόμαστε απρόσωπα και αντικειμενικά, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο πολλές συναισθηματικές παγίδες.

Οι όψεις που θα κάνει ο Ερμής

25.02 Ερμής εξάγωνο Κρόνος
Μια όψη που μας δίνει την ευκαιρία να αναλάβουμε τις ευθύνες και τα καθήκοντα που έχουμε πιο εύκολα και να κινηθούμε με πρακτικό και συστηματοποιημένο τρόπο, ακόμη και αν αυτό μας φέρνει προσωπικούς περιορισμούς. Αποφάσεις μετά από ώριμη σκέψη και οι λέξεις μας βοηθάνε και υποστηρίζουν την δουλειά μας. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. 

27.02 Ερμής εξάγωνο Ουρανός
Η όψη προσδίδει εξυπνάδα και ευστροφία. Η σκέψη μας γίνεται ανεξάρτητη και καθαρή και μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις που μας βοηθάνε να σταθούμε στα δικά μας πόδια. Συχνά, αυτή η όψη φέρνει ξαφνικές αποφάσεις και αναλαμπές που μας λύνουν τα προβλήματά μας.

05.03 Ερμής τετράγωνο Άρης
Μια όψη που πιέζει το νευρικό μας σύστημα και μας κάνει ευερέθιστους και να χάνουμε εύκολα την ψυχραιμία μας. Η λογική δεν επικρατεί όσο η όψη είναι ενεργή και οι άλλοι μπορεί να μη μας λένε πράγματα ή να μας αποκρύπτουν πληροφορίες για να μην εκνευριστούμε.

Πώς θα επηρεάσει η διέλευση του Ερμή το ζώδιό σου;
Για να δεις πώς επηρεάζει η νέα θέση του Ερμή το ζώδιό σου συνέχισε την ανάγνωση του άρθρου στο astropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: