22.2.16

Πανσέληνος 22.2.2016 στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων

Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου λαμβάνει χώρα στις 22 του μήνα και στις 20:20 ώρα Ελλάδος. Ολοκληρώνεται στην 3η μοίρα και 33 λεπτά του άξονα Παρθένου-Ιχθύος (Ήλιος στους Ιχθύς, Σελήνη στην Παρθένο) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.

                                                   

Σε επηρεάζει; 

Από την Πανσέληνο του Φεβρουαρίου επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμος-Παρθένος-Τοξότης και Ιχθύς) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 19-24/2, από 21-26/5, από 23-28/8, από 23-28/11 και όσοι έχουν πλανήτες στις πρώτες πέντε μοίρες των μεταβλητών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 16/4 και 9/10 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 26η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.  

Στα μισά του κύκλου 

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 8 του μήνα. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη. 

Ο άξονας Παρθένου-Ιχθύος αναφέρεται σε θέματα θυσίας και στον τελικό σκοπό της ανθρώπινης ζωής και της ύπαρξης. Ο άξονας φωτογραφίζει την βασική διαφορά ανάμεσα στο απτό και στο άπιαστο, στο συγκεκριμένο και στο αφηρημένο και κατ’ επέκταση αναφέρεται στην δυσκολία και την πίεση που νοιώθουμε όταν ζούμε και είμαστε κομμάτι του εξωτερικού κόσμου, ενώ ταυτόχρονα αισθανόμαστε ότι ανήκουμε σε κάτι πέρα από τον φυσικό κόσμο. Η Παρθένος ασχολείται με την βελτίωση του ανθρώπου στον εξωτερικό κόσμο, ο Ιχθύς με την βελτίωση και την τελειοποίηση της ψυχής του ανθρώπου στο πνευματικό επίπεδο. Η Παρθένος διαφοροποιεί, αναλύει, διασαφηνίζει και κατηγοριοποιεί, ο Ιχθύς συνενώνει, ενοποιεί, μπερδεύει ή κάνει τα πράγματα αφηρημένα.  Έννοιες που παλεύουν σε αυτόν τον άξονα είναι το συγκεκριμένο με το αφηρημένο, η λογική ανάλυση με την διαισθητική έμπνευση, το μέρος με το σύνολο, η θεραπεία με το δηλητήριο..


Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο

  • επιθυμία να βοηθήσουμε όσους βρίσκονται σε ανάγκη
  • ανάγκη να συνδυάσουμε την ευαισθησία με την σκληρή πραγματικότητα
  • συμμετοχή ή ανάμειξη σε κοινωνικά ζητήματα
  • η εσωτερική δύναμη αυξάνεται
  • βοήθεια από ανώτερες σφαίρες

Το κλίμα των ημερών

Απόσυρση

Ένα διάστημα που αισθανόμαστε κουρασμένοι από τις ασχολίες μας και θα θέλαμε να αποσυρθούμε και να απομονωθούμε κάπου ήρεμα και ήσυχα, μακριά από πολλές συγκινήσεις και τρεξίματα. Ο δωδέκατος οίκος μας θέλει να αποσυρόμαστε σε έναν δικό μας κόσμο για να σκεφτούμε ή για να ξεκουραστούμε και να ανασυγκροτηθούμε. Σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο όμως, ο δωδέκατος οίκος μιλά για καταστάσεις και συνθήκες που φέρνουν ταραχές και ανισορροπία στην κοινωνία και στην κοινωνική ευημερία. Ο οίκος σχετίζεται με σωφρονιστικά ιδρύματα, χώρους κράτησης και φυλακές, αλλά και με πράγματα που είναι κρυμμένα, μυστικές ομάδες, μυστικές κυβερνητικές οργανώσεις και κρυφούς εχθρούς του κράτους. Ο οίκος συνδέεται με τον έγκλημα και τις εγκληματικές δράσεις και ενέργειες και με ομάδες ή οργανισμούς που έχουν να κάνουν με τον βίαιο έλεγχο, την καταστολή και την συγκαλυμμένη επιθετικότητα.

Εντάσεις και βιαστικές κινήσεις

Στον χάρτη παρατηρούμε δυο 135άρες όψεις που κάνει η Σελήνη με τον Ουρανό και με τον Πλούτωνα. Η όψη γνωστή ως και ενάμισι τετράγωνο δημιουργεί εντάσεις και παρότι δεν είναι κύρια όψη, δεν θεωρείται αδύναμη και μικρής σημασίας. Συμβολίζει την αποφασιστικότητα του ατόμου να δράσει και να συνεχίσει με δράσεις που έχουν πολλή ενέργεια, χωρίς όμως να έχει ξεκάθαρη και σαφή κατανόηση των πραγματικών αποτελεσμάτων αυτής της δράσης. Η όψη λοιπόν μπορεί να αντιπροσωπεύει κακές επιλογές που κάνει το άτομο, περίεργες ή ελαττωματικές γενετικές κατασκευές ή τραυματικές εμπειρίες. Το άτομο δεν τοποθετεί την ενέργειά του σωστά, πιθανότατα λόγω κάποιου μπλοκαρίσματος και δίνει τα πάντα για έναν σκοπό ή ένα σχέδιο που έχει επιλέξει παλιότερα, χωρίς όμως να αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που έχουν συμβεί και χωρίς να προσαρμόζεται σε αυτές τις αλλαγές. 

Η Πανσέληνος και η επιρροή της στο ζώδιό σου.

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. 
Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις προβλέψεις του ζωδίου σου. 

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες. 
Athan. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: