6.4.16

Ερμής στον Ταύρο από 6.4.2016

Ο Ερμής εισέρχεται στον Ταύρο στις 6 Απριλίου 2016 και θα παραμείνει στο ζώδιο μέχρι και τις 12 Ιουνίου. Το μεγαλύτερο από το σύνηθες διάστημα της διέλευσης οφείλεται στο γεγονός ότι ο πλανήτης θα γυρίσει ανάδρομος από 29 Απριλίου έως 22 Μαΐου, χωρίς να βγει από το ζώδιο του Ταύρου.


Από την διέλευση του πλανήτη της σκέψης και της επικοινωνίας θα επηρεαστεί ο σταθερός σταυρός (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί και Υδροχόοι), αλλά και όσοι έχουν πλανήτες σε αυτά τα ζώδια.

Ας δούμε το πρώτο μέρος της διέλευσης του Ερμή από τον Ταύρο,
όσο δηλαδή ο πλανήτης θα είναι ευθύδρομος.

Ο χάρτης εισόδου

Όταν ο Ερμής βρίσκεται στον Ταύρο από διέλευση, τότε η σκέψη μας γειώνεται και μας ενδιαφέρουν ή μας απασχολούν πρακτικά ζητήματα. Η κοινή λογική και η τετράγωνη σκέψη υπερισχύουν και δεν αφηνόμαστε σε παράτολμα σχέδια ή ιδέες. Ο τρόπος που επικοινωνούμε και οι λέξεις που χρησιμοποιούμε γίνονται πιο συγκεκριμένες και ο νους μας είναι προσανατολισμένος στον κόσμο των πέντε αισθήσεων. Προτιμούμε την πεπατημένη και ασφαλή οδό που ξέρουμε ότι είναι δοκιμασμένη και φέρνει αποτελέσματα και αποφεύγουμε τους πειραματισμούς και τις νέες ιδέες. Η προσοχή και εστίαση σε ένα πράγμα κάθε φορά είναι χαρακτηριστικό της διέλευσης, αν και κάποιες φορές αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συντηρητισμό και σε άκαμπτη και μη ευέλικτη σκέψη και δράση.

Για την Ελλάδα, η είσοδος του Ερμή στον Ταύρο γίνεται με ωροσκόπο στον Αιγόκερω και ο πλανήτης τοποθετείται στον τέταρτο οίκο του χάρτη εισόδου. Οι συζητήσεις γίνονται γύρω από σοβαρά θέματα που αφορούν την πατρίδα, τις συνθήκες διαβίωσης στην χώρα, θέματα πατριωτισμού, υπέδαφος και πρώτες ύλες. Θα κινηθούν επίσης αρκετά θέματα που έχουν να κάνουν με κτηματομεσιτικά και καλλιέργειες. Ο Ερμής βρίσκεται στον οίκο της αντιπολίτευσης και περιμένουμε αρκετές ειδήσεις και επικοινωνιακές κινήσεις από αυτή την πλευρά οι οποίες θα προκαλέσουν εντάσεις, πονοκέφαλο και παρορμητικές αντιδράσεις από την κυβέρνηση, μιας και ο Ερμής κάνει ημιεξάγωνο με τον δείκτη της κυβέρνησης, την Αφροδίτη, που μόλις έχει περάσει στο ζώδιο της αδυναμίας της, τον Κριό.

Ο Ερμής κατά την είσοδό του στον Ταύρο κάνει όψη ενάμισι τετραγώνου αποκλίνουσα με τον Δία και συγκλίνουσα με τον Κρόνο, ο οποίος είναι και ο κυβερνήτης του χάρτη. Το ενάμισι τετράγωνο είναι συνήθως μια όψη που φέρνει ένταση και δημιουργεί δυναμικά και συγκρουσιακά γεγονότα. Μεγάλες ιδέες και σχέδια που δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς και σε βάθος οδηγούν σε συζητήσεις και πεισματικές θέσεις με αποτέλεσμα λανθασμένες αποφάσεις. Εντάσεις και στενόμυαλες απόψεις στην κοινωνία, ατυχήματα σε μέσα μαζικής μεταφοράς ή δυσκολίες και εμπόδια στις μετακινήσεις και απόκρυψη ή μειωμένη ροή της πληροφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: