24.3.16

Κρόνος ανάδρομος (25/3-12/8/2016)

Ο Κρόνος στις 25 Μαρτίου θα βρεθεί για πρώτη φορά σε στάση για φέτος για να γυρίσει ανάδρομος. Η δεύτερη στάση του Κρόνου θα είναι όταν από ανάδρομος γυρίσει ευθύδρομος στις 12 Αυγούστου. Όλο το διάστημα λοιπόν από 25/3 έως 12/8 ο Κρόνος θα είναι ανάδρομος για φέτος και θα κινηθεί από την 16η μέχρι και την 9η μοίρα του Τοξότη.



Η ανάδρομη πορεία του Κρόνου θα επηρεάσει κυρίως τον μεταβλητό σταυρό (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς) και πιο συγκεκριμένα τους γεννημένους από 27/2-18/3 σε θέματα εργασίας και γάμου, τους γεννημένους από 29/5-18/6 σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών, τους γεννημένους από 31/8-20/9 σε θέματα οικογενείας και σπιτιού και τους γεννημένους από 01-20/12 σε θέματα ευκαιριών και προσωπικής ωρίμανσης. Επίσης επηρεάζει όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή σημεία από την 9η έως την 16η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων, αλλά και όσους έχουν πλανήτες από την 11η έως την 21η  μοίρα του Καρκίνου ή του Αιγόκερω.

Επανεξέταση και σκέψη

Η αναδρομή του Κρόνου θα επιβραδύνει κατά κάποιο τρόπο και την δράση μας ώστε να αναπτύξουμε μια διαφορετική και ίσως καλύτερη στρατηγική στις υποθέσεις μας. Ο Κρόνος κυβερνά τα πράγματα που μας υποστηρίζουν πρακτικά, την υλική και ψυχολογική υποδομή στην ζωή μας. Έχει να κάνει με την αίσθηση της ευθύνης, τους κανόνες που ρυθμίζουν την ζωή μας και τα όριά μας. Μας επιτρέπει να θέσουμε τα προσωπικά μας όρια και να πούμε όχι σε κάποια πράγματα, ειδικότερα στα θέματα που κυβερνά στο ωροσκόπιό μας.

Κατά την διάρκεια της φετινής αναδρομής είναι βασικό να σκεφτούμε, να εκτιμήσουμε και να επανεξετάσουμε τις δεσμεύσεις που δώσαμε, τα σχέδια που ξεκινήσαμε και τις ευθύνες που αναλάβαμε τους τελευταίους μήνες και πιο συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2015 και αυτό πρέπει να γίνει τώρα, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά στο μέλλον. Μας δίνεται η ευκαιρία μετά από την επανεξέταση που θα κάνουμε, να πούμε τελικά όχι σε κάτι που έχουμε αναλάβει, να αποχωρήσουμε από μια δέσμευση, αλλά και να βελτιώσουμε ένα σχέδιο που έχουμε αρχίσει οργανώνοντας καλύτερα τις λεπτομέρειες. Δεν είναι καλό κατά το διάστημα της αναδρομής να αναλάβουμε καινούργιες ευθύνες. Είναι καλό να επεξεργαστούμε και να κινηθούμε δουλεύοντας πάνω στις ευθύνες που ήδη έχουμε αναλάβει. Από το πέρας της αναδρομής τον Αύγουστο και μέχρι τον Νοέμβριο, η δράση, η κινητοποίηση και η εστίαση στα σχέδιά μας θα είναι πιο αποτελεσματική και θα φέρει επιτυχία και αναγνώριση.

Ο χάρτης της αναδρομής


Η αναδρομή ξεκινάει με ένα ακριβή σχηματισμό ταυ-τετραγώνου με βάση την αντίθεση Αφροδίτης-Δία και κορυφή τον Κρόνο. Ένα δυναμικός πλανητικός σχηματισμός σε μεταβλητά ζώδια που σηματοδοτεί αλλαγές στον κόσμο αλλά και στην ζωή μας. Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, υπερβολικός έλεγχος, κριτική και προβλήματα στην οικονομική ανάπτυξη. Αλλαγές και αναθεωρήσεις σε παγιωμένες απόψεις και πεποιθήσεις σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κυβερνήσεων και νόμων. Ένα ταυ-τετράγωνο είναι πάντα ένας δύσκολος πλανητικός σχηματισμός που μιλάει για σκληρή δουλειά που φέρνει αποτελέσματα (υπάρχει ένα κοινό στοιχείο λοιπόν με την φύση του Κρόνου) και η επιτυχία έρχεται μέσα από την κορυφή του σχηματισμού, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Κρόνος.

Η ενέργεια της αντίθεσης Αφροδίτης-Δία φέρνει ένταση που αυξάνεται και κορυφώνεται και η όλη διαδικασία συμβολίζει γρήγορες εξελίξεις και έξαρση στους ρυθμούς με τους οποίους χρειάζεται να ανταποκριθούμε στην εργασία μας. Η αντίθεση μπορεί να φέρει έλλειψη πειθαρχίας και στόχου και η τάση είναι να είμαστε αμελείς και να μην δίνουμε σημασία σε σημαντικές λεπτομέρειες. Εξ αιτίας αυτής της τάσης οι άλλοι μπορεί να δουν μια διαφορετική εικόνα από εμάς και να μας θεωρήσουν τεμπέληδες ή χωρίς σεβασμό. Στα προσωπικά μας ζητήματα η αντίθεση αυτή μπορεί να μας κάνει να χαλαρώσουμε τις προσδοκίες και τα στάνταρ μας και να αφεθούμε στην απόλαυση του έρωτα χωρίς σκέψη και προγραμματισμό και το παραπάνω είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα γιατί μπορεί να βγάλει προβλήματα και περιορισμούς αργότερα.

Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο δημιουργεί δυσκολίες και αρνητικά συναισθήματα στις σχέσεις, απομάκρυνση και αποστασιοποίηση. Σε ψυχολογικό επίπεδο τα περισσότερα προβλήματα προέρχονται από έναν εσωτερικό φόβο απόρριψης και από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Θα βοηθούσε το να μείνουμε λίγο μόνοι μας και να σκεφτούμε, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι είναι καλό να απορρίψουμε ή να αποστασιοποιηθούμε από την φροντίδα και το ενδιαφέρον του συντρόφου. Το οικονομικό κομμάτι επίσης με αυτό τετράγωνο δεν περιγράφεται στην καλύτερή του κατάσταση και καλό είναι να αποφύγουμε περιττά έξοδα απλά για να αισθανθούμε καλύτερα. Δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να αγνοήσουμε τις ευθύνες που έχουμε  απέναντι στον σύντροφο ή στον συνεργάτη μας και χρειάζεται να φανούμε λογικοί αλλά και έτοιμοι να στηρίξουμε αυτούς που χρειάζονται την αγάπη μας ή την υποστήριξή μας.

Το τετράγωνο Δια-Κρόνου δημιουργεί εσωτερικές εντάσεις καθώς αντιμετωπίζουμε κριτική ή περιορισμό στα σχέδιά μας, στις απόψεις μας  και στην ζωή μας. Οι παραδεδομένες δομές που υπήρχαν τόσο χρόνια γκρεμίζονται και δημιουργείται ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον. Τα συγκεκριμένα θέματα και οι τομείς της ζωής μας που έχουν ξεφύγει και έχουν χάσει την λογική και την έλεγχό μας θα κριθούν τώρα από τον Κρόνο. Οικονομικές ατασθαλίες των προηγούμενων μηνών θα φέρουν τώρα προβλήματα και οι σχέσεις που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα και που δεν έχουν βρει τις λύσεις μπορεί να προχωρήσουν σε χωρισμό ή να συμβεί κάτι που θα ταρακουνήσει ισχυρά τους συντρόφους. Γενικά, τα γεγονότα μας κάνουν όλους να επανεξετάσουμε και να επανεκτιμήσουμε τις θέσεις μας και τις απόψεις μας.

Ημερομηνίες που χρειάζονται προσοχή:
25 Μαρτίου, 26 Μαΐου, 3 &4 Ιουνίου, 18 & 20 Ιουνίου και 6 Αυγούστου
Ημερομηνίες που λειτουργούν θετικά:
30 Μαρτίου, 5 &18 Απριλίου, 19 &20 Ιουλίου και η 1η Αυγούστου.
Προσοχή σε συμφωνίες και οικονομικές αποφάσεις το διάστημα 5-18 Ιουνίου

Τι πρέπει να προσέξεις σε αυτή την αναδρομή;
Συνέχισε την ανάγνωση του άρθρου στο astropedia.gr για να δεις πώς επηρεάζεται το ζώδιο σου. Μην ξεχνάς όμως ότι είσαι πολύ περισσότερα από το ζώδιό σου και ότι ο ατομικός σου χάρτης αποκαλύπτει πολύ περισσότερες πληροφορίες για εσένα και τις μελλοντικές τάσεις στην ζωή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: