5.5.16

Νέα Σελήνη στον Ταύρο 6.5.2016

Στις 6 του Μάη λαμβάνει χώρα η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 22:28 το βράδυ στην 17η μοίρα του Ταύρου και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω.


Σε επηρεάζει;
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί και Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 3-8/2, από 5-11/5, από 7-12/8 και από 7-12/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 14η έως την 19η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 2/2 και στις 6/8 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 13η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο.

Κάθε αρχή και δύσκολη;
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 5 Ιουνίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 6 του μήνα και μέχρι τις 22 Μαΐου, μέχρι την Πανσέληνο του μήνα δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.

Φράσεις-κλειδιά για την νέα Σελήνη
  • Προσπάθεια να ξεμπερδέψουμε από οφειλές
  • Αναζήτηση τρόπων να κάνουμε την ζωή μας πιο απλή
  • Προσαρμογή των επιθυμιών στον στόχο
  • Αποφεύγουμε τις επιφανειακές σχέσεις
  • Αναγνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση
H γεύση των επόμενων ημερών
Εν μέσω πέντε ανάδρομων πλανητών αυτή η νέα Σελήνη μας προδιαθέτει να κάνουμε μια νέα αρχή, να ξεκαθαρίσουμε και να τακτοποιήσουμε μια πληθώρα πραγμάτων που εκκρεμούν από το παρελθόν μας. Το μεγάλο τρίγωνο που σχηματίζει η νέα Σελήνη με τον Δία και τον Πλούτωνα μπορεί να μην είναι ακριβείας, αλλά σίγουρα μας δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε για να επωφεληθούμε των ευκαιριών για προσωπική, επαγγελματική και πνευματική ανάπτυξη.

Ώρα για δράση!

Τα μεγάλα τρίγωνα είναι βέβαια ευχάριστοι πλανητικοί σχηματισμοί, κρύβουν όμως τον κίνδυνο να αδρανοποιηθούμε απολαμβάνοντας το ευχάριστο κλίμα χωρίς να δράσουμε για να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Στον χάρτη όμως αυτής της νέας Σελήνης μαζί με το μεγάλο τρίγωνο υπάρχει και ένα τετράγωνο του Δία προς τον Κρόνο, αλλά και μια 150άρα όψη με τα φώτα. Οι  σκληρές όψεις σε αυτή την περίπτωση μας δίνουν το κίνητρο για να αναλάβουμε δράση και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες, αντί να τις αφήσουμε να χαθούν και απλά να περάσουμε καλά.

Σε μένα μιλάς;

Το τετράγωνο Δία-Κρόνου συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη μέσα από περιορισμούς και κριτική. Στον χάρτη της νέας Σελήνης η κριτική έρχεται από τον λαό και από την χώρα απέναντι στην στάση και στην θεωρητική αντίληψη των εταίρων μας, κάτι που όμως είναι μια προβολή του δικού μας βολέματος στην κοσμοθεωρία μας. Παράλληλα, δημιουργεί καθυστερήσεις και εμπόδια σε διπλωματικές σχέσεις, στο εμπόριο και σε νομικά ζητήματα. Στον ατομικό σου χάρτη δες πού πέφτει αυτό το τετράγωνο και θα καταλάβεις πάνω σε ποιον τομέα και σε ποια θέματα της δικής σου ζωής χρειάζεται να δουλέψεις αυτή την περίοδο. Το γεγονός ότι και οι δύο πλανήτες που δημιουργούν την όψη είναι ανάδρομοι μας προδιαθέτει στο να σκεφτούμε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι φυσικά καινούργιο άλλα μιλάμε για ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο από το παρελθόν, που τώρα έχει έρθει η ώρα να το λύσουμε μιας και δια παντός.

Νερό στο κρασί σου

Η 150άρα όψη της νέας Σελήνης με τον Κρόνο δημιουργεί ανισορροπία και εσωτερική ένταση ανάμεσα στους προσωπικούς στόχους και τους αντικειμενικούς περιορισμούς ή τις υποχρεώσεις μας. Καταλαβαίνουμε ότι για να λύσουμε τα θέματά μας θα πρέπει να θίξουμε λίγο και τον εγωισμό μας και αυτό προκαλεί εσωτερικές εντάσεις που ίσως εκδηλωθούν ακόμη και με προβλήματα στην υγεία μας. Πώς αλλιώς θα γίνει όμως;

Ενεργά μεσοδιαστήματα
Δίας= Αφροδίτη/Πλούτωνας από αντίθεση

Κατά Έμπερτιν είναι ο άξονας του αισθηματικού σοκ, του κεραυνοβόλου έρωτα, της ακολασίας και της ασέλγειας Φωτογραφίζει οικονομική απώλεια ή άνοδο μέσα από απρόσμενες συνθήκες. Ο αντιτιθέμενος Δίας αυξάνει επικίνδυνα την επιθυμία και τον φανατισμό.
Κρόνος= Ποσειδώνας/Β.Δ.
Ο άξονας των μυστικών οργανώσεων και των ομάδων που η φύση τους δεν είναι ξεκάθαρη. Έλλειψη κοινωνικής αίσθησης ή ομαδικού πνεύματος. Η ενεργοποίηση από τον Κρόνο φέρνει συναισθηματική καταπίεση και χωρισμό με αιτία την εξαπάτηση.
Ποσειδώνας= Άρης/Κρόνος από τετράγωνο
Κατά Έμπερτιν είναι άξονας μπλοκαρισμένης ενέργειας, αδύναμης ζωτικότητας, αλλά και υπερβολικής αντοχής και δύναμης για αντίσταση. Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από τετράγωνο του Ποσειδώνα φωτογραφίζει υπονόμευση της υγείας από επιδημία, έναν μυστηριώδη θάνατο ή μια θλιβερή και σοβαρή απώλεια, αυτοβασανισμό και μια σημαντική δύναμη που προκαλεί εμπόδια και δυσκολίες στην ζωή μας.
Πλούτωνας= Ερμής/Δίας από αντίθεση
Άξονας κοινής λογικής, επικοινωνίας, διανόησης και ορθής κρίσης. Η αντίθεση του Πλούτωνα με το μεσοδιάστημα φωτογραφίζει έναν υποβλητικό ρήτορα που επηρεάζει τις μάζες μέσω ομιλίας ή γραπτών κειμένων.
Πώς θα επηρεάσει η Νέα Σελήνη το ζώδιό σου;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις γενικές προβλέψεις του ζωδίου σου.

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες!
Athan.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: