6.5.16

Ο Δίας ευθυδρομεί στις 9.5.2016

 Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης, της αυτοπεποίθησης, της αισιοδοξίας και της πίστης. Είναι όμως και ο πλανήτης της υπερβολής, της υπεροψίας και της απερισκεψίας.

Ήταν ανάδρομος από τις 8 Ιανουαρίου φέτος και από τότε μέχρι τώρα έφερε αρκετές καθυστερήσεις και εμπόδια στα θέματα που κυβερνά γενικά αλλά και για τον καθένα μας ξεχωριστά στον ατομικό μας γενέθλιο χάρτη, όπως και στους τομείς του ωροσκοπίου μας όπου εντοπίζεται η τρέχουσα θέση του. Ανάδρομα διήνυσε το διάστημα από την 23η μέχρι και την 13η μοίρα της Παρθένου και μπορείς να δεις στον αστρολογικό χάρτη σου ποιος τομέας επηρεάστηκε περισσότερο.



Στις 9 Μαΐου ο Δίας γυρίζει ορθόδρομος στην 13η μοίρα της Παρθένου και αυτό απελευθερώνει θέματα που μέχρι τώρα ήταν σε καθυστέρηση ή μας γεμίζει αισιοδοξία, στον τομέα του χάρτη μας όπου εντοπίζεται. Για να επανέλθει βέβαια σε πλήρη δύναμη, ο πλανήτης θα χρειαστεί μέχρι και τις 6 Αυγούστου, οπότε και αγγίζει την μοίρα από όπου άρχισε την αναδρομή του, αλλά σίγουρα η ελπίδα και η ψυχική ανάταση είναι εμφανείς από πριν. Όπως και να έχει, θέματα που μπλόκαραν ή καθυστέρησαν από τις αρχές του έτους, τώρα θα αρχίσουν να κινούνται πιο γρήγορα και πιο ευνοϊκά.

Για να δείτε αν ο ορθόδρομος πλέον Δίας θα αγγίξει με το τυχερό του ραβδάκι κάποιον πλανήτη σας, συμβουλευτείτε πρώτα τον αστρολογικό χάρτη και ακολούθως δείτε το άρθρο για τις όψεις του διελαύνοντος Δίας με τους γενέθλιους πλανήτες στο astropedia.gr

Ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμοι-Παρθένοι-Τοξότες-Ιχθύες) και ειδικότερα οι γεννημένοι από 4-14/6, από 6-16/9, από 6-16/12 και από 4-14/3 θα δουν υποθέσεις τους που είχαν μπλοκάρει ή θέματα στα οποία βίωσαν ατυχία και καθυστερήσεις και που αφορούν στην προσωπική τους ανάπτυξη, στις σχέσεις τους, στις συνεργασίες τους, στην οικογένεια, σε ακίνητα, κληρονομικά αλλά και εργασιακά να ξεμπλοκάρουν και να αρχίζουν να κινούνται πιο θετικά. Και πάλι όμως θα χρειαστεί τα άτομα να αγωνιστούν και να κοπιάσουν για τις εξελίξεις, αν και πλέον η τύχη θα τους ευνοεί. Έμφαση στις αρνητικές λειτουργίες του Δία.

Τα ζώδια της Γης (Ταύρος-Παρθένος-Αιγόκερως) και ειδικότερα οι γεννημένοι από 4-14/1, από 4-14/5 και από 6-16/9 ανακτούν τις ψυχικές τους δυνάμεις και γεμίζουν αισιοδοξία που τους βοηθά να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα τις δυσκολίες της ζωής. Τα αισθηματικά ζητήματα, η προσωπική δύναμη και σφαίρα επιρροής και τα σχέδια αυτών των ζωδίων ξαναζωντανεύουν και οι εκπρόσωποι τους νοιώθουν το χέρι της τύχης να τους αγγίζει και να τους σπρώχνει μπροστά. Έμφαση στις θετικές λειτουργίες του Δία.

Καρκίνοι και Σκορπιοί και ειδικότερα οι γεννημένοι από 5-16/7 και από 6-16/11 έχουν πολλές ευκαιρίες να διορθώσουν και να επιμείνουν σε θέματα που παρουσίασαν ανωμαλίες και καθυστερήσεις από τις αρχές του έτους και δεν τους ικανοποίησαν πλήρως και τα οποία σχετίζονται με αδέλφια, ταξίδια, επικοινωνίες, φίλους, σωματεία, τράπεζες και ομάδες με κοινούς στόχους, σκοπούς και όραμα. Έμφαση στις θετικές λειτουργίες του Δία.

Κριοί και Υδροχόοι και ειδικότερα οι γεννημένοι από 3-13/4 και από 2-12/2 βλέπουν θέματα που σχετίζονται με την υγεία τους, την εργασία τους, την βοήθεια που παίρνουν από το περιβάλλον τους και με τα οικονομικά τους ζητήματα να κινούνται πιο θετικά και να ξεμπλοκάρουν, αλλά θα χρειαστεί να κάνουν προσαρμογές και δε θ μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Χρειάζεται να βάλουν νερό στο κρασί τους, να υποχωρήσουν σε κάποια σημεία και να αναζητήσουν την μέση οδό. Έμφαση στην ισορροπία ανάμεσα στην θετική και αρνητική λειτουργία του πλανήτη.

Λέοντες και Ζυγοί και ειδικότερα οι γεννημένοι από 6-15/8 και από 6-16/10 θα έχουν αρκετό άγχος καθώς θα βλέπουν αρκετές ευκαιρίες να εμφανίζονται μπροστά τους, τέτοιες που τους υπόσχονται οικονομικές επιτυχίες και απολαβές ή εκπλήρωση κρυμμένων ονείρων, αλλά θα χρειαστεί να αποφασίσουν αν όντως μπορούν να υλοποιήσουν αυτές τις ευκαιρίες ή αν απλά είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: