30.7.16

Νέα Σελήνη στον Λέοντα στις 02.08.2016

Μια νέα αρχή είναι καλύτερη με φρέσκα υλικά
Στις 2 Αυγούστου λαμβάνει χώρα η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 23:45 την νύχτα στην 11η μοίρα του Λέοντα και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω.Σε επηρεάζει;
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί και Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 30/1-2/2, από 29/4-4/5, από 1-6/8 και από 2-6/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 9η έως την 13η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 10/5 και στις 12/11 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 19η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο.
Κάθε αρχή και δύσκολη;
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη την 1η Σεπτεμβρίου, η οποία είναι ταυτόχρονα και ηλιακή έκλειψη. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 2 του μήνα και μέχρι τις 18 Αυγούστου, μέχρι την Πανσέληνο του μήνα δηλαδή, η οποία τυχαίνει να είναι και σεληνιακή έκλειψη. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.

Φράσεις-κλειδιά για την νέα Σελήνη
  • δίνοντας έμφαση στην αλλαγή
  • εμπνέοντας τους άλλους
  • τάση υπερβολής
  • αποβάλλοντας το μη απαραίτητο
  • ανάγκη σταθερότητας και διάρκειας
H γεύση των επόμενων ημερών

Πάλι μια από τα ίδια; Τόλμησε κάτι διαφορετικό
Η νέα Σελήνη πέφτει στον 5ο οίκο του χάρτη, φυσικός οίκος του Λέοντα σύμφωνα με την μοντέρνα αστρολογική θεώρηση, πράγμα που τονίζει και ενισχύει αυτή την περίοδο τις έννοιες της χαράς, της ελεύθερης έκφρασης, της απόλαυσης και της δημιουργικότητας. Η σχέση των 150 μοιρών που έχει αυτή η νέα Σελήνη όμως με τον Ποσειδώνα και τον νότια σεληνιακό δεσμό μας προδιαθέτει να δημιουργήσουμε σύμφωνα με τρόπους ήδη γνωστούς και χρησιμοποιώντας υλικά του παρελθόντος, πράγμα που ίσως δεν είναι αυτό που θα ήθελε πραγματικά αυτή η νέα Σελήνη. Θα χρειαστεί να προσέξουμε και να κάνουμε υποχωρήσεις και συμβιβασμούς ώστε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, απλά και μόνο επειδή θέλουμε να περάσουμε όμορφα και ρομαντικά. Χρειάζεται να βρούμε τον τρόπο ώστε συνειδητά να χρησιμοποιήσουμε το παλιό υλικό μεταμορφώνοντάς το σε νέα πλατφόρμα δημιουργικής εμπειρίας και δράσης.

Just do it και ας σου φαίνεται περίεργο!
Η μοίρα του ωροσκόπου μιλάει για μια χαμένη ευκαιρία που όμως μέσα από την φαντασία μπορεί να αποκτηθεί και πάλι. Το τρίγωνο του ωροσκόπου με την Αφροδίτη  που κυβερνά τον 7ο οίκο το χάρτη και είναι τοποθετημένη στον 5ο, δίνει ακόμη κάποιες ευκαιρίες για να κερδίσουμε χαμένο έδαφος στις σχέσεις μας και στις συνεργασίες μας με έναν τρόπο φυσικό και ευχάριστο. Χρειάζεται όμως να δράσουμε και ίσως είναι οι τελευταίες στιγμές που μπορούμε ακόμη να το κάνουμε. Διαφορετικά το πιο πιθανό είναι απλά να περάσουμε ακόμη μερικές μέρες ευχάριστα και μετά να βρεθούμε μπροστά σε προβλήματα και εντάσεις που θα είναι δύσκολο να βρουν μια ήρεμη λύση. H Αφροδίτη σε λίγες μέρες φεύγει από τον Λέοντα και θα περάσει στην Παρθένο για να τετραγωνίσει τον Άρη…

Μην βάλεις φωτιά ακόμη, αλλά αγόρασε τα σπίρτα.
Ο κυβερνήτης του χάρτη είναι ο Άρης ο οποίος μόλις έχει φρεσκοπεράσει στο πεδίο του Τοξότη. Έχει χάσει την δύναμη που είχε όσο ήταν στον Σκορπιό και τώρα λειτουργεί σε έναν καινούργιο χώρο, έχοντας μια καινούργια ατζέντα να προωθήσει. Το σαβικό σύμβολο της μοίρας μιλάει για έναν μεγάλο στρατό μιας δημοκρατικής παράταξης και οι ποιότητες του Δία είναι τονισμένες παραδοσιακά από θέση, τριπλότητα και όριο. Βρίσκεται πάνω στην ακμή του 8ου οίκου και σε σχέση ημιτετραγώνου με Πλούτωνα αλλά και με το μεσουράνημα του χάρτη. Ο ρόλος του Άρη είναι σημαντικός γιατί πέρα από κυβερνήτης του ωροσκόπου, ο χάρτης είναι νυχτερινός και ο Άρης ανήκει στην νυχτερινή πλανητική τριάδα.

Η δράση αυτή την περίοδο στοχεύει στην υπερπήδηση εμπόδιων, στο να ανοίξει ένας νέος δρόμος και να επεκτείνουμε τις δράσεις μας για να πετύχουμε κάτι μεγαλύτερο, με αληθινό νόημα και που να αξίζει. Όμως ακόμη οι συνθήκες δεν το ευνοούν και υπάρχουν εμπόδια που δυσκολεύουν την συνειδητοποίηση του στόχου και την εφαρμογή αυτής της νέας δράσης. Η συνεργατικότητα υποφέρει κάτω από τον υπερβάλλοντα ζήλο της ατομικής ελεύθερης επιλογής και δράσης και συναντάμε δυσκολίες στην προσπάθεια να συνδυάσουμε τις κινήσεις μας με το μεταμορφωτικό αποτέλεσμα που αναζητούμε. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε σε επαγγελματικά ζητήματα και σε θέματα καριέρας χρειάζεται προσοχή στο πώς θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Το ημιτετράγωνο του Άρη με το μεσουράνημα δεν βοηθά και ίσως θα πρέπει να κινηθούμε χρησιμοποιώντας την σαγήνη και την ευρηματική διπλωματία της Αφροδίτης που τριγωνίζεται από τον ωροσκόπο.

Παντού υπάρχει ένας Ερμής
Ο Ερμής του χάρτη μπορεί να φαίνεται σαν ένας καλοτοποθετημένος κυριούλης στην Παρθένο και όντως είναι: Από αυτή την θέση λειτουργεί λογικά και λαμβάνει υπόψιν του κάθε λεπτομέρεια που χρειάζεται για να σχεδιάσει τις κινήσεις του. Όμως η μοίρα στην οποία εντοπίζεται στον χάρτη τον φέρνει σε αντισκιά με τον Ουρανό, ο οποίος έχει  μόλις γυρίσει ανάδρομος και βρίσκεται στον ωροσκόπο του χάρτη. Αυτή την περίοδο η σκέψη μας δεν είναι απλή και λογική τελικά και θέλουμε κατά κάποιο τρόπο να κάνουμε την επανάστασή μας και να φανούμε διαφορετικοί και ξεχωριστοί. Μπορεί να θελήσουμε κάτω από την επιρροή αυτής της νέας Σελήνης στον Λέοντα να ξοδέψουμε περισσότερα για τον εαυτό μας και για κάποια απόλαυση. Μπορεί να θελήσουμε να μιλήσουμε και να εκφραστούμε με έναν διαφορετικό τρόπο, πέρα από τα λογικά και συνηθισμένα. Ή μπορεί να θελήσουμε να εισάγουμε στην καθημερινότητά μας ένα καινούργιο στοιχείο που μας κάνει να αισθανόμαστε ότι λειτουργούμε για τον εαυτό μας με τρόπο καινούργιο και αντισυμβατικό. Όλα τα παραπάνω είναι καλά, αρκεί πάντα να υπάρχει το μέτρο και να λάβουμε υπόψιν μας το ότι δεν είμαστε μόνοι αλλά οι αποφάσεις μας επηρεάζουν συστημικά το σύνολο μέσα στο οποίο βρισκόμαστε.

Πώς σε επηρεάσει η Νέα Σελήνη;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις γενικές προβλέψεις του ζωδίου σου.

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες!
Athan. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: