16.8.16

Σεληνιακή έκλειψη (;) στις 18.8.2016

Νέες ανακαλύψεις δημιουργούν αισιόδοξα σχέδια για το μέλλον

Στις 18 Αυγούστου και ώρα 12:26 μεσημβρινή παρατηρείται σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς στην 26η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου (Σελήνη στον Υδροχόο, Ήλιος στον Λέοντα). Ο χάρτης που καταστρώνεται για τα δεδομένα της Ελλάδος είναι ο παρακάτω.


Το συγκεκριμένο φαινόμενο αστρονομικά δεν θεωρείται ως έκλειψη γιατί η Σελήνη δεν πέφτει μέσα στην σκιά που δημιουργεί ο πλανήτης μας, αλλά αστρολογικά πρόκειται για έκλειψη (σχεδόν) παρασκιάς, λόγω της απόστασης της Σελήνης από τους δεσμούς.

Η δυναμική της λοιπόν μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη και θα λειτουργήσει περισσότερο σαν μια πολύ δυνατή Πανσέληνος-ορόσημο στον κύκλο που άρχισε με την νέα Σελήνη στον Λέοντα στις αρχές του μήνα. Επίσης, η συγκεκριμένη σεληνιακή φάση ολοκληρώνει τον κύκλο εκλείψεων που άρχισε τον Μάρτιο φέρνοντας σε τέλος τα σημαντικά θέματα που μας απασχόλησαν από τότε και ολοκληρώνει στόχους που θέσαμε το τελευταίο εξάμηνο, προτού αρχίσει ο επόμενος κύκλος εκλείψεων από τον Σεπτέμβρη. Επίσης μπορούμε να θεωρήσουμε ότι αποτελεί μια πρόγευση της επόμενης σεληνιακής έκλειψης στις 16 Σεπτεμβρίου, καθώς ο Δίας που είναι κορυφή του σχηματισμού Γιόντ σε αυτή την έκλειψη βρίσκεται σε μοίρες που ενεργοποιούνται από την σεληνιακή έκλειψη του Σεπτέμβρη.
 
Οι εκλείψεις είναι ένα φυσικό φαινόμενο που πάντα φόβιζε τον κόσμο, ειδικότερα μάλιστα όταν ήταν ορατές. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τις εκλείψεις, αντιθέτως είναι προάγγελοι μεγάλων και ριζικών αλλαγών που δημιουργούν νέα και σημαντικά κεφάλαια στην ζωή μας. Διάβασε και μάθε περισσότερα για τις εκλείψεις στα ειδικά άρθρα.

Ποιοι επηρεάζονται
Η συγκεκριμένη έκλειψη επηρεάζει τον σταθερό σταυρό (Ταύρος-Λέων-Σκορπιός-Υδροχόος) και συγκεκριμένα όσους έχουν γεννηθεί από 12-17/2, από 14-19/5, από 16-21/8 και από 16-21/11, αλλά και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 23η μέχρι την 28η μοίρα των παραπάνω ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 24/4 και 27/10 και όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 4η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Συμβουλέψου τον αστρολογικό σου χάρτη για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο.

Η γεύση των επόμενων ημερών
Στον χάρτη παρατηρούμε ότι η έκλειψη πέφτει στον άξονα 4ου-10ου οίκου για την χώρα και μας προδιαθέτει για συνειδητοποιήσεις αλλά και αλλαγές που κάνει η κυβέρνηση και που επηρεάζουν άμεσα και βαθιά τον λαό. Ο άξονας όμως της έκλειψης πέφτει από αντισκιά στον άξονα Asc-Desc κάνοντας αυτή την έκλειψη ουσιαστικά να λειτουργεί μέσα από κρυφές και μυστικές σχέσεις και συνεργασίες που σχετίζονται ξεκάθαρα με όφελος, κυρίως οικονομικό, αλλά και με τον έλεγχο και την χειραγώγηση της λαϊκής γνώμης. Καθώς το τρίγωνο της Αφροδίτης (κυβερνήτης εβδόμου) με τον Πλούτωνα (κυβερνήτης του πρώτου) είναι ιδιομοιρίας και αποκλίνει, δείχνει ότι τα παραπάνω έχουν ήδη επιτευχθεί υπό σκιάν.

Χαρακτηριστικό αυτής της έκλειψης είναι ο σχηματισμός που δημιουργείται από τις δύο 150άρες όψεις που κάνει ο Δίας με την Σελήνη και τον Ουρανό και το εξάγωνο της Σελήνης με τον Ουρανό. Ο πλανητικός αυτός σχηματισμός ονομάζεται δάκτυλος του Θεού και στον χάρτη της έκλειψης δηλώνει την ανάγκη να προσαρμόσουμε τις ατομικές μας ανάγκες στις εξελίξεις και στις απαιτήσεις της εποχής και προμηνύει δύσκολες καταστάσεις για θέματα επιχειρήσεων και νομοθεσίας. Επίσης, ο Δίας είναι πλανήτης που σχετίζεται με την θρησκεία και η Σελήνη στον χάρτη κυβερνά τον ένατο οίκο, οίκος που επίσης σχετίζεται με την φιλοσοφία και την θρησκεία, άρα μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ο σχηματισμός Γιόντ (που ένα από τα ονόματά του είναι ο Δάκτυλος του Θεού, καθόλου τυχαίο στην περίπτωση) αναφέρεται και σε θέματα θρησκευτικής έξαρσης και εντάσεων, λόγω του Ουρανού που συμμετέχει και αναζητά την αλλαγή, την αναθεώρηση και την μεταρρύθμιση. Η χιαστί της Σελήνης με την σύνοδο Ερμή-Δία δημιουργεί πνευματική ένταση και το μυαλό μας προσπαθεί λογικά να διυλίσει όλες τις λεπτομέρειες και να καταλάβει πού τελικά μας οδηγούν όλες αυτές οι εξελίξεις. 

Πώς επηρεάζεται το ζώδιό σου;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις την γενική επιρροή του φαινομένου στο ζώδιό σου.

Καλές και δημιουργικές συνειδητοποιήσεις σε όλους και όλες!
Athan.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: