31.8.16

Δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη στην Παρθένο την 1.9.2016

Το μήνυμα της ηλιακής έκλειψης στην Παρθένο
από τον Athan

Την πρώτη του μήνα έχουμε νέα Σελήνη και ταυτόχρονα δακτυλιοειδή ηλιακή έκλειψη στην 9 μοίρα της Παρθένου. Το φαινόμενο ολοκληρώνεται στις 12 το μεσημέρι και για τα δεδομένα της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω.
 Σε επηρεάζει;
Από αυτή την νέα Σελήνη/έκλειψη επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι-Παρθένοι-Τοξότες-Ιχθύες) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 25-28/2, από 28-31/5, από 30/8-2/9 και από 30/11-3/12, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 7η έως την 11η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 11/4 και στις 14/10 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 21η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο.
 
Κάθε αρχή και δύσκολη;
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη την 1η Οκτωβρίου. Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση η νέα Σελήνη είναι και έκλειψη, οπότε το χρονικό εύρος ξεδίπλωσης των γεγονότων μεγαλώνει αρκετά και φτάνει για έξι μήνες μετά, μέχρι την επόμενη ηλιακή έκλειψη στα τέλη Φεβρουαρίου 2017. Σε δύο εβδομάδες από τώρα, η σεληνιακή έκλειψη θα προσθέσει και αυτή τις δονήσεις της στον κύκλο της ηλιακής έκλειψης.

Φράσεις - κλειδιά για την ηλιακή έκλειψη
  • Επιθυμία έκφρασης του εαυτού πέρα από τα ένστικτα
  • Νέες προοπτικές ανοίγονται
  • Ανάπτυξη προσωπικότητας - η δύναμη της θέλησης
  • Ολοκληρώνεται ένα αυτοσυνειδησιακό μάθημα
  • Ανάγκη για μια βαθιά φιλία και για μοίρασμα εμπειριών
  • Απόρριψη ρηχών ανθρώπων και συμπεριφορών

H γεύση των επόμενων ημερών
Ξεκινάμε πρώτα με το αυτονόητο και το οφθαλμοφανές: Πρόκειται για μια δύσκολη έκλειψη που φέρνει πολλές εντάσεις και δραστικές αλλαγές. Τα προβλήματα εντείνονται και επικρατεί πανικός. Όμως αυτή η έκλειψη σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον φόβο και το χάος που επικρατεί εδώ και πάρα πολύ καιρό! Όσο δύσκολη και αν είναι, αυτή η έκλειψη μας οδηγεί σε ένα καλύτερο και πιο φωτεινό μέλλον. Γίνεται κοντά στον βόρειο δεσμό και όπως όλες οι εκλείψεις αυτού του είδους, μας βοηθά να αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας και ανοίγει τον δρόμο για να βαδίσουμε σε ένα νέο μονοπάτι. Το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα που λειτουργεί ακόμη, σταδιακά θα αποσυμπιεστεί και ετοιμαζόμαστε να δεχτούμε το τρίγωνο Κρόνου-Ουρανού.
 
Τεστ, προκλήσεις και συγκρούσεις.
Η έκλειψη γίνεται σε ταυ-τετράγωνο με Ποσειδώνα και κορυφή τον Κρόνο και τον Άρη (κυβερνήτης του χάρτη) και επιδρά σίγουρα έντονα, φέρνοντας ξεκαθαρίσματα και απόλυτες καταστάσεις στην κυβέρνηση. Είναι μια κρίσιμη και πολύ σημαντική έκλειψη που θα επηρεάσει πολύ θέματα κυβέρνησης, κράτους και πρωθυπουργού. Ο Ερμής που είναι και ο κυβερνήτης της έκλειψης, βρίσκεται ανάδρομος, σε αναιρετική μοίρα και χωρίς όψεις και αυτό δεν κάνει εύκολα τα πράγματα, αντιθέτως δείχνει ότι στην Βουλή θα υπάρχουν διαφωνίες, ρήξεις και έντονες προσωπικές συγκρούσεις. Η παρουσία πέντε πλανητών στο ζώδιο της Παρθένου στον χάρτη της έκλειψης δηλώνει ότι είναι μια περίοδος που σίγουρα θα υπάρχει πολλή δράση σε θέματα κοινοβουλευτικά, οργανώσεων, συλλόγων και σωματείων και το τρίγωνο με τον Πλούτωνα κάνει τις αποφάσεις μας και τις εξελίξεις μοιραίες και πιεστικές.
 
Η λειτουργία του ταυ-τετραγώνου έχει να κάνει με την ένταση που συσσωρεύεται στην αντίθεση έκλειψης-Ποσειδώνα και με την εκτόνωση που μπορεί να βρει αυτή η συσσώρευση μέσω του Κρόνου που βρίσκεται στην κορυφή του σχηματισμού. Η ένταση μπορεί να απελευθερωθεί θετικά και να βρει τρόπους εκδήλωσης μέσα από σκληρή δουλειά και συνειδητή ενασχόληση με την λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Κοινώς, με τρέξιμο! Η θέση του Κρόνου στον δεύτερο οίκο του χάρτη της έκλειψης, πέρα από τους οικονομικούς περιορισμούς που αντιμετωπίζουμε, δηλώνει και την αίσθηση της ανικανότητας, της αδυναμίας να αντιδράσουμε και της υπερβολικά χαμηλής αυτοεκτίμησης που όλοι πιθανώς να έχουμε αυτή την περίοδο. Χρειάζεται να εστιαστούμε σε κάτι καινούργιο και να προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε, αρχικά με τρόπο απλό, πρακτικό και διερευνητικό.

Αρνητικές σκέψεις, συναισθήματα και φόβος
Το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα δεν μας αφήνει ακόμη να νοιώσουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Η όψη αυτή μας απασχολεί από πέρυσι και κορυφώνεται αυτόν τον μήνα για τρίτη και τελευταία φορά, επηρεάζοντας τα σχέδια μας και δυσκολεύοντάς μας ακόμη να δούμε πιο θετικά το μέλλον μας. Δεν είναι απλά μια μπόρα που θα περάσει, είναι μια όψη που έχει εκταθεί σε διάρκεια αρκετά και έχει επηρεάσει βαθύτατα την ψυχή μας. Χρειάζεται να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας, να μην χάσουμε τον στόχο μας και να προσπαθήσουμε να χτίσουμε κάτι πιο συγκεκριμένο μέσα στο χάος που ακόμη υπάρχει. Μέσα από αυτό το χάος κάτι μπορεί να γεννηθεί και αυτό το ξέρουμε γιατί από τον Δεκέμβριο αρχίζουν τα δημιουργικά τρίγωνα Κρόνου-Ουρανού να μας επηρεάζουν και το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα θα έχει πλέον αποσυμπιεστεί.

Πώς θα επηρεάσει το φαινόμενο το ζώδιό σου;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις γενικές προβλέψεις του ζωδίου σου.


Καλές και δημιουργικές συνειδητοποιήσεις σε όλους και όλες!
Athan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: