14.9.16

Σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς στον άξονα Παρθένου-Ιχθύος 16.9.2016

Το μήνυμα της σεληνιακής έκλειψης στους Ιχθύς
από τον Athan

Η σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς λαμβάνει χώρα στις 16 του μήνα και λίγα λεπτά μετά τις δέκα το βράδυ. Ολοκληρώνεται στην 24η μοίρα και 20 λεπτά του άξονα Παρθένου-Ιχθύος (Σελήνη στους Ιχθύς και Ήλιος στην Παρθένο) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.


Σε επηρεάζει;
Από την σεληνιακή έκλειψη επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 13-17/3, από 13-17/6, από 15-19/9, από 15-19/12 και όσοι έχουν πλανήτες από την 22η έως την 26η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 27/3 και 29/9 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 6η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες. Στα μισά του κύκλου
Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη σεληνιακή έκλειψη είναι μια ενισχυμένη Πανσέληνος και είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη/ηλιακή έκλειψη την πρώτη του μήνα. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή μιας Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη, αλλά εφόσον πρόκειται για σεληνιακή έκλειψη περιμένουμε η επίδρασή της να διαρκέσει για τους επόμενους έξι μήνες.

Φράσεις-κλειδιά για την έκλειψη
  • ανάγκη να τιθασεύσουμε τα φυσικά ένστικτα με την λογική
  • η διαίσθηση γίνεται επικίνδυνη, αν δεν συνοδεύεται από προσοχή
  • αβέβαιη προσπάθεια εύρεσης κουράγιου και δύναμης
  • ανάγκη να ανακαλύψουμε βαθύτερα μυστικά και μυστήρια

Η γεύση των επόμενων ημερών
Υπάρχει ένταση, θυμός και εκρήξεις στον χάρτη αυτής της έκλειψης, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και ευκαιρίες να διοχετεύσουμε αυτή την ενέργεια μέσα από κανάλια δημιουργίας και αγάπης. Η απόφαση να τολμήσουμε και να κάνουμε αλλαγές θα μας βοηθήσει να αφήσουμε πίσω τον θυμό και να αγκαλιάσουμε νέες και ενδιαφέρουσες μελλοντικές προοπτικές. Το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα μόλις αρχίζει να υποχωρεί και μαζί με αυτό τα συναισθήματα ενοχής και φόβου. Μπορούμε να αρχίσουμε να ανοίγουμε το μυαλό και την καρδιά μας και να δώσουμε ενέργεια και αγάπη σε διαφορετικά πράγματα, χωρίς να αισθανόμαστε άσχημα για αυτό.

Η προσαρμογή του χαρακτήρα μας και των αντιδράσεών μας στα γεγονότα και τις καταστάσεις που μας περιβάλλουν αυτή την περίοδο είναι ευκταία και αν προσεγγίσουμε τα πράγματα με λίγη ανοχή και κατανόηση, τότε θα μπορέσουμε να λύσουμε προβλήματα και να ισορροπήσουμε συγκρούσεις που υπάρχουν. Διαφορετικά το ταυ-τετράγωνο με τον Άρη στην κορυφή μιλά για ένταση που ξεσπά και κλιμάκωση της βίας και της σύγκρουσης.

Η προηγούμενη ηλιακή έκλειψη τόνισε αρκετά τον φόβο και τώρα η σεληνιακή έκλειψη σαν συνέχεια του κύκλου της Σελήνης μας δείχνει ότι ήρθε η στιγμή να απελευθερώσουμε αυτόν τον φόβο. Βαρεθήκαμε και κουραστήκαμε από τα ψέματα, την προπαγάνδα, την συγκάλυψη, τις αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα. Ήρθε η ώρα να δράσουμε δυναμικά και να αντιδράσουμε σε όλα αυτά που μας ρίχνουν ψυχολογικά και που μας καταπνίγουν πρακτικά.

Ο θυμός προβάλει το πρόσωπό του με αυτή την έκλειψη ξεκάθαρα και έντονα και καλό είναι να προσέξουμε η δράση μας να μην είναι τέτοια που πληγώνει ή τραυματίζει τους άλλους, αλλά και εμάς τους ίδιους ή προκαλεί πόνο σε κάθε επίπεδο: σωματικό, συναισθηματικό ή πνευματικό. Είναι μια περίοδος που ο χαρακτήρας μας θα δοκιμαστεί από ανταγωνιστές, εχθρούς και φίλους, τόσο στην επαγγελματική αρένα, όσο και στο σπίτι. Απαιτείται ψυχραιμία και σωστή διαχείριση αυτής της τόσο έντονης ενέργειας που ξυπνά τώρα για να αντιμετωπίσουμε αυτά και αυτούς που μας κάνουν να αισθανόμαστε απειλή.

Το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη είναι αρκετά βοηθητικό. Ο συσσωρευμένος θυμός μπορεί να μετατραπεί σε πάθος. Η ενοχή σε δημιουργικές ασχολίες που μας συναρπάζουν και οι κόντρες σε ενεργητική συμμετοχή στην δημιουργία ενός δραστήριου και ελπιδοφόρου μέλλοντος. Όλα αυτά, αρκεί να δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να κινηθεί προς την θετική, δημιουργική κατεύθυνση. Δεν είναι κάτι που έρχεται από μόνο του και οι καταστάσεις είναι αντικειμενικά δύσκολες. Όμως, δεν ξεχνάμε ότι όλα αυτά δεν είναι παρά μια περίοδος μαθημάτων της ψυχής και εκγύμνασης της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του καθενός μας και αυτό το μαρτυρά ο σχηματισμός του μεγάλου τριγώνου της μάθησης που είναι εγγεγραμμένος στον χάρτη της έκλειψης. Ο Άρης, ο Ήλιος και ο Ουρανός μας διδάσκουν πως μπορούμε μέσα από την προσαρμογή της δράσης μας να φέρουμε το καινούργιο και την αλλαγή που χρειάζεται ο πυρήνας της ύπαρξής μας. Περισσότερα για τον σχηματισμό της μάθησης δες στο
ειδικό άρθρο εδώ.


Πώς θα επηρεάσει η σεληνιακή έκλειψη το ζώδιό σου;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις προβλέψεις για το ζώδιό σου.

Εύχομαι μια δημιουργική περίοδο με πολλές συνειδητοποιήσεις και δημιουργική δράση σε όλους και όλες.
Athan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: