25.9.16

Πλούτωνας ευθύδρομος στις 26.9.2016

Από το σκοτεινό φως στο φωτεινό σκοτάδι...
Ο μικρός αλλά πανίσχυρος Πλούτωνας, ο πλανήτης της αλήθειας και της μεταμόρφωσης, γυρίζει ευθύδρομος στις 26 Σεπτεμβρίου μετά από πέντε μήνες φαινομενικά ανάδρομης κίνησης και θα παραμείνει ευθύδρομος μέχρι και τον Απρίλιο του 2017. Όσο ήταν ανάδρομος περάσαμε περισσότερο χρόνο μέσα μας, θάβοντας ίσως ακόμη βαθύτερα τις αλήθειες και τις επιθυμίες μας.

 


Τώρα η ευθυδρόμηση του πλανήτη μας δίνει το πράσινο φως για να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τα πιο σκοτεινά και απωθημένα κομμάτια του εαυτού μας αλλά και των άλλων. Δεν πρόκειται για κάτι αρνητικό, αντιθέτως είναι ένας τρόπος για να ρίξουμε φως στην αλήθεια και να μπορέσουμε να την δούμε και να την αντιμετωπίσουμε.
 
Η ευθυδρόμηση του πλανήτη λειτουργεί ως καταλύτης τόσο σε προσωπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όλοι θα δούμε κάποιο κομμάτι της ζωής μας να αλλάζει δραστικά και να μεταμορφώνεται μέσα από την δύναμη του μικρού αυτού ουράνιου σώματος.

Μπορείς να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.
Από τον Απρίλιο και μέχρι τώρα μπορεί να σκεφτήκαμε αρκετά και επανεκτιμήσαμε σχέσεις, καταστάσεις και συμπεριφορές. Μπορεί να υπήρξαν πάρα πολλά θέματα που μας απασχόλησαν και μας έκαναν να μπούμε μέσα μας, να μη μιλήσουμε και να σκεφτούμε πολύ. Το διάστημα αυτό ήταν έντονο και μας απασχόλησαν θέματα που ίσως ήταν και περισσότερα από αυτό που θα μπορούσαμε να αντέξουμε. Μυστικά μπορεί να μαθεύτηκαν, δικά μας ή των άλλων και οι καταστάσεις μας έδειξαν πού είναι η τοξικότητα στις σχέσεις, στην καθημερινότητα, στην κοινωνία. Μέχρι τώρα παρατηρούσαμε και ξαναζούσαμε ανακυκλωμένες εμπειρίες και παλιές μνήμες.

Είναι όλα μάταια;
Η ανακύκλωση και η σκέψη πάνω σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα μας έκανε να φτάσουμε ακόμη και στο σημείο να παραιτηθούμε, να θεωρήσουμε ότι όλα είναι μάταια και να καταλήξουμε ότι οι άνθρωποι και αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει. Ήρεμα και παθητικά, σχεδόν σε ύπνωση, περιμέναμε παρατηρώντας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και ποια είναι η αλήθεια που πρέπει να πούμε, να κυνηγήσουμε ή να εφαρμόσουμε. Αλλά περιμέναμε, γιατί για κάποιον λόγο η στιγμή δεν ήταν σωστή ακόμη.. Τώρα λοιπόν είναι η στιγμή να πάψουμε να σκεφτόμαστε και να κάνουμε πράξη τις αλλαγές που θέλουμε να συμβούν και είναι η στιγμή που μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας κυρίως, αλλά και με τους άλλους.

Αποβάλλοντας την βλαβερή τροφή.
Καθώς ο Πλούτωνας γίνεται στάσιμος προς ευθύδρομος και όσο σταδιακά αναπτύσσει την ταχύτητά του προς το εμπρός, η ανάγκη μας αυξάνεται και ισχυροποιείται για να μπορέσουμε να πούμε το τελικό αντίο σε καταστάσεις τοξικές, να αποχαιρετήσουμε το παρελθόν που μας κρατά σκλάβους σε μια σπηλιά και να βγούμε στο φως, απελευθερώνοντας συναισθήματα, αισθήματα, σκέψεις, λόγια και ανοίγοντας τον δρόμο σε πράξεις που δημιουργούν πραγματικότητες με υλικό πιο καθαρό και ανθεκτικό. Αποβάλλουμε ό,τι μέχρι τώρα ήταν βλαβερή τροφή για το φυσικό, το συναισθηματικό και το πνευματικό μας σώμα, καθαρίζουμε το σύστημά μας και το θεραπεύουμε. Ερχόμαστε σε ειρήνη με τον εαυτό μας.
  • Τα παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και ειδικότερα όσοι έχουν γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου, κάντε αλλαγές και οδηγείστε τα πράγματα στην κατεύθυνση που λέει η ψυχή σας και μην φοβάστε πλέον τις αντιδράσεις ή τις δυσκολίες. Οι βασικοί τομείς της ζωής σας επηρεάζονται, όπως η οικογένεια, το σπίτι, η καριέρα και η κοινωνική εικόνα, οι σχέσεις σας και οι σημαντικές σας συνεργασίες και ο ίδιος σας ο εαυτός μέσα σε όλα αυτά.
  • Τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και ειδικότερα όσοι έχουν γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου, έχετε ευκαιρίες να μιλήσετε ξεκάθαρα και μέσα από την αλήθεια της ψυχής σας εκφράζοντας τον εαυτό σας δημιουργικά. Ειδικότερα οι Λέοντες και οι Υδροχόοι χρειάζεται να είστε λίγο πιο προσεκτικοί στις αλλαγές που θέλετε να φέρετε γιατί η προσπάθεια να διατηρήσετε βασικές ισορροπίες θα σας κουράσει πάρα πολύ ψυχολογικά, αλλά και στην καθημερινότητά σας.
  • Τα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και ειδικότερα όσοι έχουν γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου, δημιουργείστε και ερωτευτείτε την ιδέα ή το άτομο που σας κάνει να αισθάνεστε ότι τίποτα δεν είναι το ίδιο με αυτό που σκεφτόσασταν μέχρι τώρα και δώστε το πράσινο φως σε διαφορετικά άτομα από εσάς να μπουν στην ζωή σας. Οι Δίδυμοι και οι Τοξότες πιο συγκεκριμένα, ας προσέξετε λίγο περισσότερο τις κινήσεις σας στα οικονομικά και διεκδικήστε με διαφορετικό τρόπο, πιο αληθινό, αυτό που θέλετε από την ερωτική σας ζωή.
 
Οι άλλοι δύο υπερβατικοί πλανήτες, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας, είναι ακόμη ανάδρομοι και μέχρι τον Νοέμβριο, ο Πλούτωνας δουλεύει μόνος του. Αυτό ίσως να κάνει το διάστημα έντονο και απόλυτο και οι αλλαγές να έρχονται βίαια και χωρίς προειδοποίηση. Ίσως να γίνονται γιατί πρέπει να γίνουν τώρα, αν και η λογική λέει ότι δεν υπάρχει ακόμη το επόμενο βήμα, η έμπνευση του καινούργιου ή το συγκεκριμένο όνειρο που θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα.

Ο Άρης ετοιμάζεται να περάσει στον Αιγόκερω, ζώδιο έξαρσης για να συναντήσει τον Πλούτωνα. Η συνάντηση θα γίνει τον Οκτώβριο, στην 15η μοίρα, μια μοίρα-άβαταρ. Η τάση για διατήρηση και σταθερότητα σταματά, η αλλαγή γίνεται και μάλιστα ορμητικά και αποφασιστικά. Από τα μέσα του Νοέμβρη ο Ποσειδώνας ευθυδρομώντας θα δώσει και πάλι την πίστη και την φαντασία να δώσουμε μορφή στην νέα πραγματικότητα που δημιουργούμε και από τα τέλη του έτους ο ευθύδρομος τότε Ουρανός θα μας γεμίσει έμπνευση και ιδέες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: