29.9.16

Νέα Σελήνη στον Ζυγό την 01.10.2016

Την 1η Οκτωβρίου λαμβάνει χώρα η πρώτη νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 03:11 την νύχτα στην 8η μοίρα του Ζυγού και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω.

 
Σε επηρεάζει;
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του κύριου σταυρού (Κριοί-Καρκίνοι-Ζυγοί και Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 27-31/3, από 27/6-2/7, από 29/9-3/10 και από 29/12-1/1, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 6η έως την 10η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 13/3 και στις 15/9 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 22η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύος. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο.

Κάθε αρχή και δύσκολη;
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 30 Οκτωβρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από την πρώτη του μήνα και μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, μέχρι την Πανσέληνο του μήνα δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη
  • Ανάληψη ευθύνης απέναντι σε αρνητικές δυνάμεις ή ενέργειες.
  • Έντονη ανάγκη για μια καινούργια αρχή.
  • Η μοναξιά και η απομόνωση μας ωθούν να συμμετέχουμε σε κοινές δραστηριότητες.
  • Αναζήτηση νέων ορίων στην ικανότητα του μυαλού μας να οραματίζεται.

H γεύση των επόμενων ημερών

Πρόκειται για μια πιο θετική και ‘‘φωτεινή’’ σεληνιακή φάση, σε σχέση με τις τελευταίες που βιώσαμε και τώρα μπορούμε να θέσουμε στόχους με ευνοϊκότερες συνθήκες και καλύτερες προοπτικές. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι η θετική γωνία της νέας Σελήνης με τον Κρόνο, κάτι που μας δίνει την ευκαιρία να φύγουμε σιγά-σιγά από το αρνητικό κλίμα του φόβου και της απόγνωσης που ζούμε το τελευταίο διάστημα συλλογικά.

Η σύνοδος με τον Δία και το εξάγωνο με τον Κρόνο υπόσχονται ανάπτυξη και καλές ευκαιρίες για να θέσουμε μια πιο στέρεα βάση στα όνειρά μας και να αρχίσουμε με πράξεις και κινήσεις να κάνουμε τα πρώτα ουσιαστικά βήματα για την υλοποίηση στόχων και σχεδίων. Είναι μια πιο επικοινωνιακή νέα Σελήνη, καθώς γίνεται σε ζώδιο του αέρα και εντοπίζεται στον τρίτο οίκο του χάρτη. Ο Ερμής έχει γυρίσει ευθύδρομος και βγαίνει σιγά-σιγά από την περίοδο της σκιάς του και πλέον μπορούμε πιο εύκολα να μιλήσουμε, να επικοινωνήσουμε και να μοιραστούμε τις ιδέες μας και τα δημιουργικά μας σχέδια με τους άλλους, ώστε μέσα από συνεργασία να αρχίσουμε να έχουμε πρώτες θετικές ενδείξεις και αποτελέσματα.

Ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο η θετική παρουσία του Δία μας βοηθά να ανοιχτούμε περισσότερο, να θεωρήσουμε ότι όλα είναι δυνατά και να δούμε στις προσωπικές μας σχέσεις να πνέει χαρά, ευτυχία και προπαντός αισιοδοξία για το μέλλον. Το βοηθητικό εξάγωνο του Κρόνου δεν μας αφήνει να πετάξουμε εντελώς στα σύννεφα, αλλά μας βοηθά όλη αυτή η θετική διάθεση και πρόθεση να βρει κανάλια πρακτικής δημιουργίας και έκφρασης. Το ακριβές τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα μας δίνει την δυνατότητα να χαλαρώσουμε με τον σύντροφο, να ονειρευτούμε και να φαντασιωθούμε. Είναι ένα αρκετά συναισθηματικό και ρομαντικό τρίγωνο που μπορεί να δώσει ερωτική και όχι μόνο απόλαυση.

Κατά το διάστημα επίδρασης αυτής της νέας Σελήνης χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και να φροντίσουμε οι στόχοι μας να είναι καθαροί και συγκεκριμένοι και να αποδεχτούμε ότι δεν μπορούμε να τους επιτύχουμε πλήρως αυτή την περίοδο. Χρειάζεται ακόμη να κάνουμε κάποιες επαναπροσαρμογές και διορθώσεις και να αντιληφθούμε και να αποδεχτούμε τα πραγματικά δεδομένα που υπάρχουν και όχι να παρασυρόμαστε και να αποφασίσουμε με βάση το πώς θα ήταν τα πράγματα ή με το πώς τα βλέπουμε μέσα από τα μάτια της φαντασίας μας. Η ευθυδρόμηση του Ερμή βοηθά σε αυτό, αλλά χρειάζεται να βοηθήσουμε και εμείς με το να είμαστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα και να μην αφήνουμε το εγώ μας να κάνει όνειρα ή να μην προσαρμόζεται στο σύνολο.


Πώς θα επηρεάσει η Νέα Σελήνη το ζώδιό σου;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες!

Athan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: