7.12.16

Οδηγός 2017: Εκλείψεις

Οι εκλείψεις του έτους από τον Athan



Η χρονιά φιλοξενεί τέσσερις εκλείψεις οι οποίες ανά ζεύγη πέφτουν οι δύο πρώτες τον Φεβρουάριο και οι δύο επόμενες τον Αύγουστο. Οι εκλείψεις είναι φαινόμενα που συμβαίνουν κάθε χρόνο και συμβολίζουν σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όταν μας επηρεάζουν, όσο και σε κοινωνικό-πολιτικό. Δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό που πρέπει να φοβόμαστε, σίγουρα όμως οι αλλαγές που πυροδοτούνται με αφορμή τις εκλείψεις δεν είναι απλές καθώς έχουν μεγάλο χρονικό εύρος εξέλιξης και βαθύτερη σημασία και μερικές φορές χρειάζεται να είμαστε προετοιμασμένοι και συνειδητοποιημένοι. Διάβασε γενικότερα για τις εκλείψεις

Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση για το πώς θα επηρεάσουν οι εκλείψεις της χρονιάς, τα βασικά θέματα που κινούνται σε κοινωνικό επίπεδο και ποιοι θα επηρεαστούν ατομικά από αυτές.

Πρώτο ζεύγος εκλείψεων-Φεβρουάριος 2017

Στις 11 Φεβρουαρίου 2017 παρατηρείται δακτυλιοειδής σεληνιακή έκλειψη στην 22 μοίρα και 28 πρώτα λεπτά του Λέοντα με ωροσκόπο για την Ελλάδα στον Τοξότη κα μεσουράνημα στην Παρθένο. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 114.



Το φαινόμενο πέφτει στον άξονα τρίτου-ενάτου οίκου του χάρτη για την Ελλάδα και κινεί θέματα παιδείας και εκπαίδευσης, μετακινήσεων και μεταφορών, σημαντικές εξελίξεις σε γείτονες χώρες (πιθανότατα Τουρκία) και κινητικότητα σε θέματα μετανάστευσης, θρησκείας, υποθέσεων της Εκκλησίας, νομικά ζητήματα και δικαστήρια ή με το νομικό σώμα γενικότερα και την νομοθεσία.
Στον χάρτη της έκλειψης τα φώτα κάνουν θετικές όψεις με τον κυβερνήτη του χάρτη, τον Δία, αλλά και με τον Ουρανό. Στην χώρα δίνονται κάποιες μικρές ευκαιρίες (τα φώτα και ο κυβερνήτης βρίσκονται σε κατιόντες οίκους) για ανάπτυξη μέσα από το εξωτερικό και που σχετίζονται με ποσά που διατίθενται για εκμετάλλευση δομών και υπεδάφους και με το μεγάλο τρίγωνο Σελήνης-Κρόνου-Ουρανού δίνεται η δυνατότητα να μορφοποιηθεί κάτι εντελώς καινούργιο.

Όμως, τα φώτα μαζί με τον κυβερνήτη του χάρτη και τον Ουρανό ενεργοποιούν έναν πλανητικό σχηματισμό γνωστό ως μυστικιστικό τετράπλευρο: Οι ευκαιρίες για επέκταση και αύξηση και η θετική και ίσως ξαφνική συγκυρία κατά την οποία δίνονται αυτές οι ευκαιρίες καλύπτουν και συγκαλύπτουν εσωτερικά προβλήματα της κυβέρνησης και της χώρας που έχουν να κάνουν με σύνορα, όρια, πολιτικές ανισορροπίες και διαμαρτυρίες και απεργίες σωματείων και οργανισμών. Τελικός κριτής του χάρτη είναι ο Άρης και θα χρειαστεί να υπάρξει ορμητική δράση για ένα νέο ξεκίνημα που μπορεί όμως να συνοδευτεί από εντάσεις, αγώνες και συγκρούσεις στην κοινωνία, προβλήματα στην κυβέρνηση και καταστροφές.

Σε ατομικό επίπεδο η έκλειψη επηρεάζει τους γεννημένους από 9-13/2, από 11-15/5, από 13-17/8, από 13-17/11 και όσους έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο από την 20η μέχρι την 24η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 27/4 και 30/10 και όσοι έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο στην 7η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2017 παρατηρείται μερική ηλιακή έκλειψη στην 8η μοίρα και 12 πρώτα λεπτά των Ιχθύων με ωροσκόπο για την Ελλάδα στον Λέοντα και μεσουράνημα στον Ταύρο. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 140 και θα διαρκέσει σχεδόν 44 δευτερόλεπτα.


Συνδέεται άμεσα με την προηγούμενη έκλειψη καθώς ο ωροσκόπος στις 23 μοίρες του Λέοντα πέφτει πάνω στο σημείο που έγινε η προηγούμενη έκλειψη (22 Λέοντα) και αυτό μας προκαταβάλει για μια συνέχεια κλίματος και εκδηλώσεων σε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο με αφορμή τις αρχές του Φλεβάρη και δράση του λαού πάνω σε θέματα που έγιναν δημόσια τότε.

Η έκλειψη πέφτει στον έβδομο οίκο του χάρτη, οίκος που σχετίζεται με σημαντικά θέματα καθότι γωνιακός. Κυβερνά θέματα που έχουν να κάνουν με ξένες χώρες, με συμφωνίες-διαφωνίες, με διεθνείς υποθέσεις και με κάθε ζήτημα που προκύπτει από τις συμφωνίες της χώρας μας με μια άλλη. Επίσης κυβερνά θέματα δημόσιας φύσης, γάμους και διαζύγια και σχετίζεται με οτιδήποτε παρακωλύει ή συμβάλλει στην αρμονία της δημόσιας ζωής.

Η έκλειψη δεν κάνει βασικές όψεις, όμως μπορούμε να παρατηρήσουμε το αποκλίνον ενάμισι τετράγωνο με τον παραδοσιακό κυβερνήτη της έκλειψης, τον Δία και την σύνοδο με τον σύγχρονο κυβερνήτη της έκλειψης, τον Ποσειδώνα. Η κυβέρνηση προχωρά σε συζητήσεις-συμφωνίες χωρίς να υπολογίζει παραμέτρους που θα επηρεάσουν δυσχερώς μελλοντικά και πάει για μια μεγάλη ιδέα, ουσιαστικά ρισκάροντας με κίνητρο οικονομική ενίσχυση από εταίρους μέσα σε ένα ασαφές και θολό πλαίσιο που έχει να κάνει με περισσότερες θυσίες και παραχωρήσεις.

Επίσης η έκλειψη βρίσκεται σε αντισκιά με τον Δία και σε κόντρα αντισκιά με την σύνοδο Άρη-Ουρανού. Η σύνοδος Άρη-Ουρανού γίνεται πάνω στην μοίρα της απόλυτης πτώσης του Κρόνου που δηλώνει κατάλυση υπάρχουσας δομής και ο Άρης κυβερνά στον χάρτη το υπέδαφος και το έδαφος της χώρας, αλλά και το νομικό πλαίσιο. Πίσω από τις συμφωνίες που εμφανίζονται αυτή την περίοδο υπάρχει λοιπόν η έννοια της πώλησης τμημάτων της επικράτειας και η αλλαγή του νομικού πλαισίου και η χώρα γίνεται μια αποικία προς πώληση.

Σε ατομικό επίπεδο η έκλειψη επηρεάζει τους γεννημένους από 25-28/2, από 27-31/5, από 29/8-3/9, από 29/11-3/12 και όσους έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο από την 6η μέχρι την 10η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 12/4 και 15/10 και όσοι έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο στην 22η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού.

Δεύτερο ζεύγος εκλείψεων-Αύγουστος 2017

Στις 7 Αυγούστου 2017 παρατηρείται μερική σεληνιακή έκλειψη στην 15η μοίρα και 25 πρώτα λεπτά του Υδροχόου. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 119.


Η έκλειψη γίνεται στον άξονα έκτου-δωδέκατου οίκου του χάρτη που καταστρώνεται για την Ελλάδα. Ο δωδέκατος οίκος αντιστοιχεί σε καταστάσεις και συνθήκες που φέρνουν ταραχές και ανισορροπία στην κοινωνία και στην κοινή ευημερία. Πράγματα που είναι κρυμμένα, μυστικές ομάδες, μυστικές κυβερνητικές οργανώσεις, κατάσκοποι και κρυφοί εχθροί του κράτους. Ο οίκος συνδέεται με τον έγκλημα και τις εγκληματικές δράσεις και ενέργειες, με την τρομοκρατία και με επιβολή νόμων που εξαναγκάζουν ή καταδικάζουν τους πολίτες. Ο άξονας έχει να κάνει με θέματα εργασίας, παρασκηνίου και υγείας και η έκλειψη διακόπτει την ομαλή ροή της καθημερινότητας μας.

Πρόκειται για μια έκλειψη που θα φέρει βίαια ξεσπάσματα στην κοινωνία, πολύ περισσότερο εφόσον πρόκειται για σεληνιακή έκλειψη που επιδρά στον ψυχισμό και το ψυχολογικό υπόβαθρο των ανθρώπων. Για την κυβέρνηση σίγουρα προοιωνίζεται μια περίοδος πονοκεφαλιάσματος και προσπάθειας. Ο Ήλιος βέβαια έχει θετικές όψεις καθώς δημιουργεί εξάγωνο με τον κυβερνήτη του χάρτη και τρίγωνο με τον κύριο της έκλειψης και με τον μεσουράνημα του χάρτη, οπότε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα πολλά προβλήματα και τις έγνοιες που χαρίζει ο δεύτερος δεκανός του Λέοντα.  

Στον χάρτη παρατηρούμε πως ο παραδοσιακός κύριος της έκλειψης είναι ο Κρόνος ο οποίος γωνιακός στον δέκατο οίκο ρίχνει την αντισκιά του ακριβώς απέναντι από την Αφροδίτη και ο παραδοσιακός κυβερνήτης του χάρτη, ο Δίας, παρατηρούμε ότι πέφτει από αντισκιά πάνω στον σύγχρονο κυβερνήτη του χάρτη, τον Ποσειδώνα, ο οποίος εντοπίζεται γωνιακός στον πρώτο οίκο και ανάδρομος. Αποκαλύψεις που ταράζουν την κυβέρνηση και που προέρχονται από σωματεία ή από μέλη της ίδιας της Βουλής, θέματα οικονομικά και συζητήσεις πάνω σε οικονομικό σκάνδαλο ή σε σχέση με τα έσοδα της κυβέρνησης είναι στο μοτίβο αυτής της έκλειψης.

Σε ατομικό επίπεδο η έκλειψη επηρεάζει τους γεννημένους από 2-6/2, από 4-8/5, από 6-10/8, από 6-10/11 και όσους έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο από την 13η μέχρι την 17η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 6/5 και 8/11 και όσοι έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο στην 15η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού.

Στις 21 Αυγούστου 2017 παρατηρείται ολική ηλιακή έκλειψη στην 28η μοίρα και 53 πρώτα λεπτά του Λέοντα. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 145 και θα διαρκέσει 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.


Η έκλειψη συμβαίνει στον έκτο οίκο του χάρτη. Τα βασικά θέματα που ενεργοποιούνται με αυτή την έκλειψη σχετίζονται με την απασχόληση, με την ανεργία και με τους μισθούς. Εργατικά συνδικάτα, όλοι οι κλάδοι των ενόπλων δυνάμεων και θέματα εθνικής άμυνας σχετίζονται με αυτόν τον οίκο, καθώς επίσης θέματα δημόσιας υγείας, ιατρικές υπηρεσίες και υγειονομικό προσωπικό. Μέσα από την σύνδεσή του οίκου με θέματα υγείας αφορά και οτιδήποτε έχει να κάνει με το φαγητό ή το ποτό και την νομοθεσία που υπάρχει γύρω από τέτοια θέματα.

Ο κυβερνήτης είναι ο Άρης, καθώς ο χάρτης έχει ωροσκόπο στις αρχικές μοίρες του Κριού και μας προδιαθέτει για μια περίοδο έντονης δράσης και αποφασιστικών κινήσεων. Πρόκειται για μια ολική έκλειψη σε σταθερό ζώδιο και με τον κυβερνήτη να χορηγείται από έναν Ήλιο σε έκλειψη και σε αναιρετική μοίρα, όλα είναι πιθανά. Οι εντάσεις και η απόλυτη στάση που οδηγεί στα άκρα είναι εύκολο με αυτήν την έκλειψη να φέρουν την χώρα σε δύσκολη θέση σε σχέση με αποφάσεις για οικονομικά ζητήματα και δεν είναι απίθανο να τεθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

Σε ατομικό επίπεδο η έκλειψη επηρεάζει τους γεννημένους από 15-18/2, από 17-20/5, από 19-22/8, από 19-22/11 και όσους έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο από την 26η μέχρι την 29η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 20/4 και 30/10 και όσοι έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο στην 7 μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: