7.12.16

Οδηγός 2017: Γενική επισκόπηση του έτους

Η γενική επισκόπηση του έτους από τον Athan





Κάποιες τελευταίες ανατροπές
Αν νομίζατε ότι είχατε ξεμπερδέψει με το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, σας πληροφορούμε ότι είστε πολύ γελασμένοι καθώς και το 2017 θα ζούμε υπό την επιρροή του! Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο ακριβείας τετράγωνο μεταξύ των δύο αυτών πλανητών πραγματοποιήθηκε το 2015, η περιφορά τους γύρω από τον Ήλιο είναι τόσο αργή που οι μεταξύ τους όψεις είναι δυνατό να κρατάνε για πολύ καιρό. Παραμένουν, λοιπόν, σε όψη τετραγώνου καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της χρονιάς ζητώντας από εμάς να κάνουμε κάποιες τελευταίες ανατροπές που θα αλλάξουν - ενδεχομένως ριζικά - τις ζωές μας. Μάλιστα, ο Δίας από τον Ζυγό θα μετατρέψει το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα σε έναν σχηματισμό γνωστό ως ταυ-τετράγωνο και θα διογκώσει έτσι την ανάγκη να δράσουμε ώστε να πραγματοποιήσουμε τις ανατροπές και τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν ο Ουρανός και ο Πλούτωνας.

Αναθεώρηση σχέσεων και συνεργασιών
Επιπλέον, η αναδρομή της Αφροδίτης, η οποία θα ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου από το ζώδιο του Κριού σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη στον Ταύρο για να ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου (ήδη ο Ερμής θα έχει ήδη αναδρομήσει στον Ταύρο για να ορθοδρομήσει στον Κριό στις 3 Μαΐου) αποκαλύπτει ότι οι τελευταίες ανατροπές που χρειάζεται να γίνουν αφορούν στην αναθεώρηση σχέσεων, συνεργασιών και συνασπισμών με αφορμή ζητήματα προσωπικής ανάδειξης και υλικής εξασφάλισης. Εάν νιώθετε ριγμένοι σε σχέσεις και συνεργασίες, ειδικά με οικονομικούς όρους ή όρους ασφάλειας, τότε θα είναι η περίοδος για να εκφράσετε τα παράπονα ή τις αντιρρήσεις σας. Βέβαια, το κλίμα θα είναι ιδιαίτερα πολεμικό όσο η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη στον Κριό (4 Μαρτίου έως 3 Απριλίου) και θα χρειαστεί να προσέξετε εάν δεν θέλετε να κάψετε αυτές τις γέφυρες μια για πάντα!

Πετάμε ψηλά, με θάρρος και με δύναμη
Από τις πιο θετικές επιρροές της χρονιάς είναι ο πλανητικός σχηματισμός σφήνας μεταξύ Δία στον Ζυγό, Κρόνου στον Τοξότη και Ουρανού στον Κριό, ο οποίος σχηματισμός θα μετατραπεί σε χαρταετό με την συμμετοχή του Άρη από το ζώδιο του Λέοντα στα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου, κοντά δηλαδή στην ηλιακή έκλειψη της 21ης Αυγούστου. Μοιάζει, λοιπόν, το αποκορύφωμα της χρονιάς να έρχεται τότε με τη δυνατότητα να «πετάξουμε» ψηλά με θάρρος και δύναμη ώστε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να εντάξουμε το καινούργιο στο παλιό ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό ολοκαίνουργιους ορίζοντες σε επίπεδο σχέσεων, γάμων και συνεργασιών.

Ο Δίας στον Σκορπιό
Τέλος, η είσοδος του Δία στον Σκορπιό από τις 10 Οκτωβρίου και μετά σε αρμονικό συνδυασμό με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, ειδικά στις αρχές Δεκεμβρίου, θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να αγγίξουν κάποιο ιδανικό που οραματίζονταν και επιθυμούσαν από παλιά. Μάλιστα, η σύνοδος Αφροδίτη-Κρόνου τα Χριστούγεννα του 2017 στην πρώτη μοίρα του παρορμητικού ζωδίου του Αιγόκερω υπόσχεται αρκετούς γάμους και επικυρώσεις επαγγελματικών συμβολαίων με προοπτική μακροημέρευσης!

Breaking down the year

Ισημερίες και Ηλιοστάσια του έτους
Οι Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια του έτους, όταν δηλαδή ο Ήλιος κάνει την είσοδό του στα τέσσερα παρορμητικά ζώδια, σηματοδοτούν τις αρχές των εποχών του έτους και οι χάρτες που καταστρώνονται περιγράφουν το κλίμα του αστρολογικού έτους για κάθε τρίμηνο.
Σύντομα σχετική ανάρτηση...
Οι εκλείψεις του έτους
Οι εκλείψεις της φετινής χρονιάς ενεργοποιούν και ταλαιπωρούν κυρίως τον σταθερό σταυρό, τόσο τον Φεβρουάριο όσο και τον Αύγουστο, χωρίς όμως να αφήνουν παραπονεμένους τους μεταβλητούς για τους οποίους φροντίζει η ηλιακή έκλειψη του Φεβρουαρίου.
Δες το πώς και ποιους επηρεάζουν οι εκλείψεις του έτους εδώ.

Οι ανάδρομοι πλανήτες του έτους
Η φετινή χρονιά ξεκινά με τον Ερμή να είναι ήδη οπισθόδρομος από τον Δεκέμβρη και να συνεχίζει μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου την φαινομενική του ανάδρομη τροχιά. Θα γυρίσει άλλες τρεις φορές ανάδρομος κατά τον Απρίλη, τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο. Η Αφροδίτη θα καθυστερήσει και θα δυσκολέψει αισθηματικά και οικονομικά θέματα με την αναδρομή της κατά τον Μάρτιο και το πρώτο μισό του Απριλίου, ενώ από Απρίλιο θα αρχίσει και η αναδρομή του Κρόνου. Ο ευεργετικός Δίας θα αναστείλει την εύνοιά του για ένα τετράμηνο και τέλος οι εξωκρόνιοι πλανήτες από τον Απρίλιο και μετά ένας-ένας με την σειρά θα γυρίσουν και αυτοί ανάδρομοι μέχρι το τέλος του έτους.
Δες το πώς και ποιους επηρεάζουν οι ανάδρομες πλανητικές κινήσεις εδώ.

Ετήσιες προβλέψεις για το ζώδιό σου
Έχοντας ήδη μια γενική εικόνα της χρονιάς μπορείς να δεις πιο συγκεκριμένα τι υπόσχεται η καινούργια χρονιά για το ζώδιό σου στο astropedia.gr

Ερωτικές ετήσιες προβλέψεις για το ζώδιό σου
Δες μια συνοπτική αναφορά για το τι πρέπει να προσέξεις και πώς θα κυμανθούν οι αισθηματικές σου υποθέσεις μέσα στην νέα χρονιά στο astropedia.gr

Αριθμολογική ετήσια επισκόπηση της καινούργιας χρονιάς
Ο βασικός τόνος της χρονιάς έχει να κάνει με καινούργια ξεκινήματα γεμάτα αυτοπεποίθηση και δύναμη. Οι αριθμοί φέτος εγκαινιάζουν μια μεγάλη εννεαετή περίοδο και ό,τι ξεκινάει φέτος θα έχει διάρκεια. Δες πώς επηρεάζεσαι στο astropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: