27.12.16

Νεα Σελήνη στις 29.12.2016 στον Αιγόκερω

''Στόχευσε και ενεργοποίησε''

Στις 29 του μήνα λαμβάνει χώρα η τελευταία νέα Σελήνη της χρονιάς η οποία καθορίζει το κλίμα για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς Το φαινόμενο συμβαίνει στις 08:52 το πρωί στην 8η μοίρα του Αιγόκερω (07ο59') και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω. 

Σε επηρεάζει;

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του κύριου σταυρού (Κριοί-Καρκίνοι-Ζυγοί και Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 27-31/3, από 27/6-1/7, από 29/9-3/10 και από 29/12-1/1, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 6η έως την 10η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 13/6 και στις 15/12 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 22η μοίρα του άξονα Διδύμου-Τοξότη. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο.

Κάθε αρχή και δύσκολη;


Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 28 Ιανουαρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 29 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου, μέχρι την Πανσέληνο του επόμενου μήνα δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.


Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • Επιθυμία να κάνουμε τα πρώτα βήματα στο άγνωστο
  • Οραματισμός για το μέλλον
  • Μνήμες από το παρελθόν
  • Ατομικοί στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από ευστροφία και εξυπνάδα
  • Κινήσεις για να κάνουμε τις σχέσεις πιο γερές


H γεύση των επόμενων ημερών

Επικοινωνία έξω
Η στενή επαφή του Ερμή με την νέα Σελήνη δίνει έμφαση στην επικοινωνία για το διάστημα που επηρεάζει το φαινόμενο και το μυαλό μας είναι αρκετά ενεργό. Οι απόψεις μας και οι ισχυρισμοί μας αποκτούν βάρος και σημασία και τα λόγια μας μεταφέρουν σημαντικά νοήματα και μπορούμε να επηρεάσουμε. Είναι κατάλληλη περίοδος να ασχοληθούμε με την αλληλογραφία μας, να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στα συρτάρια μας και να βάλουμε σε τάξη τους λογαριασμούς μας. Η ανάγκη μας για επαφή με άλλους ανθρώπους, για συζητήσεις και για ανταλλαγή απόψεων γίνεται εντονότερη και δεν είναι καθόλου απίθανο να μας απασχολήσουν παλιότερες ιδέες για να τις ξαναδούμε και να τις επαναπροσδιορίσουμε ή να έρθουμε σε επαφή με πρόσωπα από το παρελθόν μας.

Επικοινωνία μέσα
Η συγκεκριμένη αναδρομή του Ερμή είναι σημαντική γιατί ξεκίνησε όταν ο πλανήτης πήγε να κάνει την επαφή του με τον Πλούτωνα στις 19 Δεκεμβρίου. Τώρα η νέα Σελήνη σε επαφή με τον ανάδρομο Ερμή εγκαινιάζει μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων κατά την οποία η τάση που επικρατεί είναι γύρω από την επικοινωνία, αλλά και γύρω από την σκέψη, την ενδοσκόπηση και την περισυλλογή. Είναι χρήσιμο διάστημα για να αναλογιστούμε την δύναμη που έχουν οι σκέψεις πάνω στην ζωή μας και τα λόγια μας πάνω στους ανθρώπους

Στόχευσε και ενεργοποίησε

Το εξάγωνο είναι μια όψη εκδηλωτική και ενεργητική και γι’αυτό παρέχει ευκαιρίες για να υλοποιήσουμε και να πετύχουμε στόχους ή επιθυμίες. Η νέα Σελήνη σε εξάγωνο με τον Άρη αλλά και με τον Ποσειδώνα προοιωνίζει μια κατάλληλη περίοδο για να προσπαθήσουμε να δώσουμε σάρκα και οστά σε όνειρα και σχέδια δράσης που έχουμε στο μυαλό μας και να ωφεληθούμε αρχίζοντας έναν νέο και φρέσκο κύκλο δραστηριότητας που μας φέρνει πιο κοντά στην πραγματοποίηση μιας έντονης επιθυμίας με πάθος, δράση και στόχο. Τα συναισθήματα, οι προθέσεις μας, οι σκέψεις και η δράση μας, όλα συνεργάζονται και μας δυναμώνουν για να πετύχουμε τους στόχους μας. Μέσα σε όλη αυτή την διαδικασία είναι καλό να μην χάσουμε το κέντρο μας και τον στόχο μας και να ασχοληθούμε δίνοντας ενέργεια σε έναν στόχο, αυτόν που μας κάνει να αισθανόμαστε το περισσότερο πάθος και την λιγότερη αμφιβολία. Φυσικά, οι αποφάσεις που θα πάρουμε και οι ουσιαστικές κινήσεις είναι καλό να γίνουν μετά την ευθυδρόμηση του Ερμή, στις 8 Ιανουαρίου.

Δυσκολίες και ευκολίες…

Ο χάρτης έχει ωροσκόπο στον Αιγόκερω και κυβερνήτης του χάρτη είναι ο Κρόνος. Εντοπίζεται στον ενδέκατο οίκο και βρίσκεται σε σχέση με την νέα Σελήνη μέσω αντισκιάς. Συμμετέχει στην αντίθεση Δία-Ουρανού και επίσης ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα ωροσκόπου/μεσουρανήματος του χάρτη.

Ο σχηματισμός σφήνας που δημιουργείται από τον κυβερνήτη του χάρτη με την αντίθεση Δία-Ουρανού δημιουργεί όντως αρκετές σημαντικές ευκαιρίες αυτό το διάστημα για να τις εκμεταλλευτούμε. Κάποιες από αυτές μπορεί και να φανούν εντελώς απρόσιτες, περίεργες ή απαγορευτικές αλλά το εξάγωνο Δία-Κρόνου μας δίνει την δυνατότητα μέσα από την κοινή λογική και την σωστή κρίση να καταλάβουμε ποια είναι η κατάλληλη ευκαιρία για εμάς και το τρίγωνο Κρόνου-Ουρανού κάνει αυτή την περίοδο ιδανική για να φέρουμε θετικές αλλαγές στην ζωή μας, σχεδιάζοντας κάθε βήμα μας μεθοδικά και ψύχραιμα και ενισχύει αρκετά θέματα ομάδων και κοινών στόχων.

Όμως, το μεσοδιάστημα ΩΡ/ΜΣ είναι άξονας που αναφέρεται στην σχέση του Εγώ με την προσωπικότητα (ανώτερος/κατώτερος εαυτός) και ενεργοποιούμενο από τον κυβερνήτη του χάρτη μιλά για περιορισμό και καταπίεση του χαρακτήρα, για άκρατη σοβαρότητα και για αισθήματα εσωστρέφειας και καταπίεσης. Υπάρχει η αίσθηση ενός αγεφύρωτου χάσματος μεταξύ του ποιος είμαι και του ποιος θα μπορούσα να είμαι ή θα ήθελα να είμαι. Η πνευματική πρόοδος γίνεται αργά και σταθερά και χρειάζεται γείωση. Η ταύτιση με την αρνητικότητα διακόπτει αυτή την πνευματική πρόοδο.


Πώς θα επηρεάσει η Νέα Σελήνη το ζώδιό σου;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις γενικές προβλέψεις του ζωδίου σου.

 
Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες!
 Athan. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: