20.12.16

Χειμερινό Ηλιοστάσιο 2016

Πολλές συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά,
διάστημα μεταβατικό

Κάθε χρονιά έχει σημασία να βλέπουμε τους χάρτες που καταστρώνονται για την στιγμή που ο Ήλιος κάνει την είσοδό του σε ένα από τα τέσσερα κύρια ζώδια που ελέγχουν τις εποχές του έτους. Ξεκινάμε με την είσοδο του Ηλίου στον Κριό (αρχή της άνοιξης) και συνεχίζουμε με την είσοδο του Ηλίου στον Καρκίνο (αρχή του καλοκαιριού), στον Ζυγό (αρχή του φθινοπώρου) και στον Αιγόκερω (αρχή του χειμώνα). Σύμφωνα με την αστρολογική παράδοση, κάθε ένας από αυτούς τους τέσσερις χάρτες δείχνει το γενικό κλίμα που επικρατεί και τις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις για το τρίμηνο που αντιστοιχεί ο καθένας τους.
Ο χάρτης που καταστρώνεται για την είσοδο του Ήλιου χρησιμοποιείται κυρίως για να διερευνήσουμε το κλίμα και τα γεγονότα του αντίστοιχου τριμήνου, μέχρι δηλαδή την επόμενη είσοδο σε κύριο ζώδιο. Χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για κοσμικά γεγονότα, αλλά μπορούμε να πάρουμε μια εικόνα και για τις προσωπικές μας υποθέσεις, αν θεωρήσουμε την θέση του γενέθλιου ή προοδευμένου Ήλιου μέσα σε αυτόν τον χάρτη.

Παρορμητισμός και δράση
Φέτος ο Ήλιος κάνει την είσοδό του στον Αιγόκερω στις 21 Δεκεμβρίου, στις 12:44 και για τα ελληνικά δεδομένα ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Κριό και με τον Ήλιο σχεδόν πάνω στο μεσουράνημα του χάρτη. Παρατηρούμε δυνατό το γήινο στοιχείο και το στοιχείο της φωτιάς και στον χάρτη επικρατεί η κύρια ποιότητα. Σκιαγραφείται λοιπόν μια περίοδος που έχει να κάνει με δράση και πρωτοβουλία, με καινούργια ξεκινήματα και προσπάθεια σταθεροποίησης των κεκτημένων ή ακόμη και βελτίωσής τους, αν αυτό είναι δυνατόν. Οι περισσότεροι πλανήτες πέφτουν σε κατιόντες οίκους όμως και δεν υπάρχει τόσο πολύ η δυναμική της υλοποίησης ή οι στόχοι δεν είναι εστιασμένοι κάπου συγκεκριμένα με αποτέλεσμα η ενέργεια να διασπείρεται χωρίς σημαντικά αποτελέσματα, καθιστώντας ουσιαστικά αυτό το τρίμηνο μεταβατικό.

Αυτό δεν είναι και τόσο περίεργο καθώς σύμφωνα με την αστρολογική παράδοση, ο χάρτης που ακόμη λειτουργεί είναι αυτός της φθινοπωρινής Ισημερίας, καθώς ο ωροσκόπος του χάρτη της εισόδου του Ήλιου στον Κριό έπεφτε σε μεταβλητό ζώδιο. Σύμφωνα με την αστρολογική παράδοση, όταν ο χάρτη της εαρινής Ισημερίας έχει ωροσκόπο σε σταθερό ζώδιο περιγράφει ολόκληρο το αστρολογικό έτος, όταν έχει ωροσκόπο σε παρορμητικό ζώδιο ισχύει μόνο για ένα τρίμηνο και όταν ο ωροσκόπος πέφτει σε μεταβλητό ζώδιο (όπως φέτος), τότε ο χάρτης της φθινοπωρινής Ισημερίας λειτουργεί μέχρι και το τέλος του έτους. Δες τον χάρτη της εισόδου του Ήλιου στον Ζυγό εδώ

Η κυβέρνηση και η κοινωνία σε μετάβαση

Με τον Ήλιο πάνω στο μεσουράνημα θα μας απασχολήσουν πολιτικές εξελίξεις και κινήσεις ή αποφάσεις της κυβέρνησης η οποία είναι δραστήρια και δυναμική κατά το τρίμηνο αυτό, κυρίως σε σχέση με οικονομικά ζητήματα, με φόρους και με κρυφές αλλά και φανερές συμμαχίες με άλλες κυβερνήσεις (Ήλιος σε εξάγωνο με Άρη στον δωδέκατο, κυβερνήτης πρώτου και όγδοου οίκου). Η Σελήνη μόλις έχει περάσει σε φάση τελευταίου τετάρτου περιγράφοντας ότι οι καταστάσεις πλέον έχουν ολοκληρωθεί και ότι είναι το διάστημα που αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά για κατι καινούργιο. Είναι η φάση της Σελήνης που σχετίζεται ακριβώς με την αρχή του τέλους ενός κύκλου και μας προετοιμάζει για την μετάβαση.

Οι νουμηνίες του χειμερινού Ηλιοστασίου

Φυσικά, όταν εξετάζουμε τους χάρτες των Ισημεριών και των Ηλιοστασίων είναι απαραίτητο να εξετάσουμε και τις νέες Σελήνες που συμβαίνουν μέσα στο διάστημα που περιγράφει ο κάθε χάρτης. Για το επόμενο τρίμηνο λοιπόν που λειτουργεί ο χάρτης του χειμερινού Ηλιοστασίου και μέχρι την επόμενη εαρινή Ισημερία, εντοπίζονται τρεις νουμηνίες, στις 29 Δεκεμβρίου, στις 28 Ιανουαρίου και στις 26 Φεβρουαρίου που περιγράφουν αντίστοιχα τους τελευταίους τρεις μήνες αυτού του έτους. Η νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου είναι μάλιστα και ηλιακή μερική έκλειψη.

Ιανουάριος
Η νέα Σελήνη πέφτει στον δέκατο οίκο του χάρτη τριμήνου, πολύ κοντά στο μεσουράνημα και ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Ερμή/Ηλίου. Αρκετά σημαντικός μήνας με την κυβέρνηση να δρα επικοινωνιακά και να μας απασχολούν κινήσεις και αποφάσεις της. Σε ατομικό-κοινωνικό επίπεδο είναι ένας μήνας που υπάρχει η ανάγκη για καθαρή και αντικειμενική σκέψη και για συζητήσεις πάνω σε σημαντικά θέματα, αν και υπάρχει η τάση να δώσουμε περισσότερη αξία ή χρόνο και σκέψη πάνω σε θέματα που δεν είναι σημαντικά, λόγω ανασφάλειας ή επειδή είμαστε ευάλωτοι.

Φεβρουάριος

Η νέα Σελήνη/ηλιακή έκλειψη πέφτει στον ενδέκατο οίκο του χάρτη τριμήνου, κάνει εξάγωνο με τον ωροσκόπο και ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Ερμή/Άρη και Άρη/Πλούτωνα. Είναι κινητικός και ζωντανός μήνας με πολλές δραστηριότητες που έχουν κοινωνικό-ομαδικό χαρακτήρα και αρκετές επικοινωνίες και συζητήσεις που μπορεί όμως να οδηγήσουν σε διαφωνίες και συγκρούσεις. Τα συναισθήματα και οι σκέψεις εκφράζονται έντονα, με πάθος και με επιθετικότητα, κάτι που οδηγεί σε βαθιές και ριζικές αλλαγές.

Μάρτιος
Η νέα Σελήνη πέφτει στον δωδέκατο οίκο του χάρτη τριμήνου πάνω στον Ποσειδώνα και ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα/Ν.Δ. Είναι δύσκολος και παραπλανητικός μήνας με πολλές διεργασίες και ζυμώσεις να συμβαίνουν πίσω από τις κουρτίνες. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει έλεγχο και αυτοδιάθεση και κινείται από εξωτερικά νήματα. Σε ατομικό-κοινωνικό επίπεδο υπάρχει σύγχυση, κούραση και αποπροσανατολισμός από την επαφή με τους άλλους και η ενέργειά μας στερεύει. Δεν ευνοούνται καινούργια ξεκινήματα ακόμη, είναι μήνας για να τελειώσουμε με το παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: