10.3.17

Πανσέληνος στις 12.3.2017 στον άξονα Παρθένου-Ιχθύος

Η Πανσέληνος του Μαρτίου λαμβάνει χώρα στις 12 του μήνα και στις 16:53 το απόγευμα. Ολοκληρώνεται στην 22η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύος (Σελήνη στην Παρθένο, Ήλιος στους Ιχθύς) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.


Σε επηρεάζει;

Από την Πανσέληνο του Μαρτίου επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 11-15/3, από 11-15/6, από 13-17/9, από 13-17/12 και όσοι έχουν πλανήτες από την 20η έως την 24η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 39/3 και 1/10 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 8η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες. 


Στα μισά του κύκλου
Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη/έκλειψη στις 26/2. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα, αν και αυτή την φορά κάποια σχέδια μπορεί να ολοκληρωθούν πολύ αργότερα, μιας και η επιρροή της έκλειψης που άρχισε αυτόν τον σεληνιακό κύκλο εκτείνεται πιο μακριά στον χρόνο. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 28/3.

Η γεύση των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που καταστρώνεται για τα δεδομένα της Ελλάδος έχει ωροσκόπο στην 4η μοίρα της Παρθένου (03ο43’) και η Πανσέληνος πέφτει στον άξονα πρώτου-εβδόμου, ενεργοποιώντας με αυτόν τον τρόπο ένα διάστημα που κινούνται θέματα σχέσεων και συνεργασιών και σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο θέματα που σχετίζονται με συμφωνίες ή και διαφωνίες του κράτους με άλλα κράτη ή υπερκρατικούς φορείς. Ο κυβερνήτης του χάρτη είναι ο Ερμής που βρίσκεται σε αδυναμία και καμένος από τον Ήλιο στον έβδομο οίκο του χάρτη, σε τετράγωνο με τον Κρόνο. Το ζώδιο των Διδύμων που επίσης κυβερνά ο Ερμής είναι εμπεριεχόμενο.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι καλή η περίοδος για τις σχέσεις του κράτους και για τις συμφωνίες που κάνει, καθώς δεν έχει επιλογές και δεν βλέπει αντικειμενικά τις καταστάσεις. Επιπλέον ο δείκτης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, η Αφροδίτη, βρίσκεται ανάδρομη και σε αδυναμία στον Κριό, σε έναν όχι ευνοϊκό οίκο, τον όγδοο και δεν κάνει καμία όψη. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν το πάνω χέρι.  Σε αντίθεση η αντιπολίτευση είναι ισχυρή και ενδυναμωμένη από τον Άρη στον Κριό σε θετική σχέση με τους σεληνιακούς δεσμούς και κινείται ενισχύοντας μέσω τις αντισκιάς του Κρόνου με την ακμή του πέμπτου οίκου τις βάσεις της στην ελληνική κοινωνία.

Από τα ψηλά στα χαμηλά και κρύο καιρός για δύο
Η Σελήνη εντοπίζεται κοντά στον απλανή Ντενέμπ, ο οποίος έχει την φύση της Αφροδίτης και του Κρόνου και σχετίζεται με προβιβασμό και άνοδο ή με πτώση, ανάλογα με ποια από τις δύο φύσεις υπερισχύει. Ο απλανής βρίσκεται στον αστερισμό του Λέοντος και συγκεκριμένα στην λεγόμενη Ουρά του Λέοντος και μπορούμε να φανταστούμε τι θα μπορούσε να συμβεί αν ξαφνικά τραβήξουμε την ουρά ενός λιονταριού… Σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες και φέρνει αλλαγή, κρύο και καταστροφές από τον καιρό, όταν ανατέλλει. Μαζί με την Σελήνη φέρνει τιμή και άνοδο πρόσκαιρα όμως, που ακολουθείται από γύρισμα της τύχης, πτώση και απώλεια. 

Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος
Η περιβόητη αντίθεση Δία-Ουρανού δεν συνδέεται με την Πανσέληνο μέσα από κάποια κύρια όψη, αν και μπορούμε να δούμε το ημιεξάγωνο που κάνει η Σελήνη με τον Δία και ο Ήλιος με τον Ουρανό. Τα ημιεξάγωνα είναι όψεις που δημιουργούν ψυχολογικές εντάσεις και παρακινούν σε δράση που δημιουργεί ευκαιρίες και στην συγκεκριμένη περίπτωση τονίζουν την ανάγκη να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε την ελευθερίας μας και την δυνατότητα να εκφράσουμε τον εαυτό μας με αυθεντικό τρόπο. Ένα ξαφνικό γεγονός μπορεί να λειτουργήσει αυτές τις μέρες σαν αφορμή για να εκδηλωθεί όλη η εξωτερικευμένη ένταση, πράγμα που οδηγεί σε σημαντική αλλαγή των καταστάσεων.

Τι είναι αυτό που σε εκνευρίζει;
Οι δύο αντιθέσεις (Σελήνη-Ήλιος και Δίας-Ουρανός) δημιουργούν έναν σχηματισμό που λέγεται Τετράπλευρο του Ερεθίσματος (Irritation or Stimulus Rectangle) και κατά την σχολή Huber ο σχηματισμός αυτός συμβολίζει την εσωτερική ένταση και τον ψυχολογικό αγώνα που το άτομο όμως προσπαθεί να καλύψει πίσω από μια ελαστική στάση προσαρμογής και πίσω από την ενασχόλησή του και την αναζήτηση ιδεών, σκέψεων και αφηρημένων σχεδίων. Υιοθετείται με αυτόν τον τρόπο μια μορφή άμυνας που κάνει το άτομο δύσκολο να το προσεγγίσει κανείς. Εν προκειμένω η αντίθεση των φώτων δημιουργεί την ανάγκη της εξισορρόπησης συναισθηματικών και ψυχολογικών παραγόντων στις προσωπικές μας σχέσεις ενώ η αντίθεση Δία-Ουρανού υπερτονίζει τις διαφορές. Η ένταση που δημιουργείται από αυτά τα δύο είναι τεράστια και οδηγεί σε αμυντικούς μηχανισμούς και συμπεριφορές.

Ενεργά Μεσοδιαστήματα
ΚΡΟΝΟΣ=ΔΙΑΣ/Ν.Δ.
Φόβος να συνδεθούμε με τους άλλους ανθρώπους. Η σύνδεσή μας και οι επαφές μας γίνονται αργά και σταδιακά. Νοιώθουμε αγανάκτηση γιατί αισθανόμαστε πως δίνουμε περισσότερα εμείς, παρά οι άλλοι.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ=ΗΛΙΟΣ/ΑΡΗΣ
Η εκδήλωση των συναισθημάτων γίνεται έντονα και ξεκάθαρα. Δείχνουμε ενεργά και με πρακτικό τρόπο την εκτίμησή μας στους άλλους. Πετυχαίνουμε περισσότερα με το να κινηθούμε ήρεμα και με ευχάριστο και μαλακό τρόπο.
ΗΛΙΟΣ=ΑΦΡΟΔΙΤΗ/Ν.Δ
Ενεργοποιούμαστε και γεμίζουμε ζωντάνια μέσα από την τρυφερότητα και μέσα από την επαφή με ανθρώπους που μας κάνουν να εκτιμούμε την ζωή. Ο στόχος είναι να μάθουμε να μοιραζόμαστε περισσότερα και να μάθουμε να αγαπάμε.
ΕΡΜΗΣ=ΑΦΡΟΔΙΤΗ/ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Ο λόγος μας έχει την δύναμη να πείσει και το μυαλό μας παραδίνεται σε φαντασιώσεις σε σχέση με την αγάπη και τον ρομαντισμό. Η σκέψη μας γενικότερα βασίζεται σε ένα αξιακό σύστημα εξιδανίκευσης.

Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις προβλέψεις του ζωδίου σου.

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες.
Athan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: