21.9.17

Φθινοπωρινή Ισημερία 2017

Είσοδος Ηλίου στον Ζυγό στις 22.9.2017
Αρχή φθινοπωρινής Ισημερίας
Οι Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια του έτους, όταν δηλαδή ο Ήλιος κάνει την είσοδό του στα τέσσερα παρορμητικά ζώδια, σηματοδοτούν τις αρχές των εποχών του έτους και οι χάρτες που καταστρώνονται περιγράφουν το κλίμα του αστρολογικού έτους για κάθε τρίμηνο. Σύμφωνα με την παράδοση της Αστρολογίας το αστρολογικό έτος αρχίζει με την είσοδο του Ηλίου στον Κριό και ανάλογα με την ποιότητα του ωροσκόπου αυτής της στιγμής για τον συγκεκριμένο τόπο για τον οποίο καταστρώνεται ο χάρτης, καθορίζεται αν ο χάρτης της εαρινής Ισημερίας θα είναι περιγραφικός μόνο για το πρώτο τρίμηνο ή για ολόκληρη την χρονιά.


Κρίση ταυτότητας;

Ο χάρτης της εισόδου του Ηλίου στον Ζυγό είναι λειτουργικός και ενδεικτικός του τριμήνου, μιας και η είσοδος του Ήλιου στον Κριό είχε γίνει με ωροσκόπο σε παρορμητικό ζώδιο. Για τα δεδομένα της Ελλάδος ο χάρτης έχει ωροσκόπο στον Δίδυμο (16ο17') και το μεσουράνημα πέφτει στον Υδροχόο (23ο41') και στον απλανή αστέρα Ντενέμπ Αλτζέντι (‘‘Η Ουρά της Αιγός’’), ο οποίος σύμφωνα με τον Ρόμπσον υπόσχεται δόξα, πλούτο, τιμές και εξουσία μέσα από την βοήθεια προσώπων που έχουν επιρροή, κάτι που όμως μαζί με τον νότιο δεσμό στο μεσουράνημα τελικά μπορεί να λειτουργήσει αρκετά βαθύτερα και μέσα από μια μεγάλη θλίψη να οδηγηθούμε στην χαρά ή μέσα από μια θετική στροφή της τύχης, τελικά να οδηγηθούμε σε απώλεια.Ο άξονας μεσουρανήματος/υπογείου σχετίζεται με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, το στάτους της χώρας, το υπέδαφος και τα έσοδα από εδαφικές κτίσεις. Η παρουσία των σεληνιακών δεσμών ακριβώς πάνω σε αυτόν τον άξονα δεν είναι τυχαία και δηλώνει ότι αυτό το τρίμηνο είναι σημαντικό για την πορεία της χώρας, με σημαντικές αποφάσεις και επενδύσεις που θα αλλάξουν εντελώς το σκηνικό… επενδύσεις στην Ελλάδα, όχι όμως από την Ελλάδα. Ο ωροσκόπος του χάρτη πέφτει στον απλανή Ρίγκελ που σχετίζεται με ανανέωση και εφευρετικότητα. Η άνοδος και η επιτυχία στην ζωή έρχονται μέσα από την δυνατή θέληση και την αποφασιστικότητα, την δράση και την επιχειρηματικότητα. Ακόμη και στις δυσκολίες, ο αγώνας και η πάλη για την διατήρηση των κεκτημένων μπορούν να οδηγήσουν σε επιτυχία και σε αποτελέσματα που ενδυναμώνουν, αρκεί να συνεχίσουμε να παραμένουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας.

Η κρίσιμη μοίρα του ωροσκόπου (βλέπε για τις κρίσιμες μοίρες εδώ) τονίζει την κρισιμότητα της περιόδου και εγκαινιάζει ένα διάστημα σημαντικών κινήσεων και καίριων αποφάσεων και καλό είναι να μην δράσουμε βιαστικά και αγχωμένα, προσέχοντας αρκετά τις λεπτομέρειες κάθε θέματος μιας και οι υποθέσεις τόσο της χώρας όσο και οι προσωπικές περνάνε πλέον σε ένα οριακό σημείο που κρίνονται οι επόμενες εξελίξεις και τα αποτελέσματα. Γενικότερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια περίοδος κρίσης ταυτότητας για το ίδιο το κράτος αλλά και για τον καθένα μας ατομικά.


Το τετράγωνο του ωροσκόπου με τον κυβερνήτη του χάρτη, ο οποίος επίσης βρίσκεται σε κρίσιμη μοίρα στον τέταρτο οίκο και είναι και ο τελικός κριτής του χάρτη, αναγκάζει την χώρα να πάρει αποφάσεις άμεσα για να λύσει τα προβλήματά της και με την Σελήνη (λαός) να παραμένει στην πύρινη ζώνη και να έχει μόλις εισέλθει στο ζώδιο της πτώσης της, τον Σκορπιό, το επόμενο τρίμηνο δεν προοιωνίζεται από τα καλύτερα. Καθόλου τυχαίο φυσικά, μιας και ο Κρόνος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την γενέθλια θέση της Ελλάδος και η Σελήνη του χάρτη της Ισημερίας ενεργοποιεί με κόντρα-αντισκιά την μοίρα της έκλειψης του Αυγούστου.


Νουμηνίες τριμήνου
Οκτώβριος
Η νέα Σελήνη που γίνεται στον Ζυγό ακριβώς πάνω στον Δία της Ισημερίας, είναι σε αντίθεση ιδιομοιρίας με τον Ουρανό και προβλέπεται ανατρεπτική και οριακή με ωροσκόπο σε κρίσιμη μοίρα, ενώ παράλληλα ο Κρόνος θα τετραγωνίζει ακριβώς τους σεληνιακούς δεσμούς του χάρτη της Ισημερίας φέρνοντας στο προσκήνιο μέτρα που επιβάλλονται και περιορισμούς που δυσκολεύουν την ζωή μας. Η επιχειρηματικότητα, ο αθλητισμός και θέματα που άπτονται της νεολαίας ενεργοποιούνται και φέρνουν απροσδόκητες εξελίξεις σε ομάδες και σε συλλογικότητες.

Νοέμβριος
Η νέα Σελήνη του μήνα στον Σκορπιό τονίζει θέματα που έχουν να κάνουν με την εργασία και την υγεία, με σωματεία εργαζομένων, την επαγγελματική απασχόληση και την ανεργία, ενώ το τετράγωνο του κυβερνήτη της νέας Σελήνης με τον Πλούτωνα κλείνει ακριβώς, πράγμα που εντείνει τις αναταραχές στα παραπάνω θέματα.

Δεκέμβριος
Η νέα Σελήνη του μήνα στον Τοξότη φέρνει στο φως παρασκηνιακές εξελίξεις που σχετίζονται με εχθρούς και φίλους του κράτους και που πιθανότατα έχει την ρίζα του στην περίοδο της αναδρόμησης του Κρόνου, δηλαδή στις αρχές του περασμένου Απρίλη. Το μεσουράνημα της νέας Σελήνης πέφτει πάνω στην Σελήνη της Ισημερίας και αυτό μπορεί να προμηνύει την αρχή επιδοτήσεων νέας επιχειρηματικότητας ή αναπτυξιακών προγραμμάτων στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού, που είχαν ανακοινωθεί γύρω στις αρχές του τριμήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: