3.9.17

Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων στις 6.9.2017

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 6 Σεπτεμβρίου στις 10:03 το πρωί. Ολοκληρώνεται στην 14η μοίρα (13ο53΄) του άξονα Παρθένου-Ιχθύος (Σελήνη στους Ιχθύς-Ήλιος στην Παρθένο) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.


Σε επηρεάζει;
Από την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμοι-Παρθένοι-Τοξότες-Ιχθύες) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 3-7/3, από 3-7/6, από 5-9/9, από 5-9/12 και όσοι έχουν πλανήτες από την 12η μέχρι την 16η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 6/4 και 9/10 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 16η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες. 

Στα μισά του κύκλου
Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη/ηλιακή έκλειψη στις 21 Αυγούστου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 20 του μήνα.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο
  • Το εσωτερικό κίνητρο
  • Αναζήτηση του ευρύτερου νοήματος της ζωής
  • Επιθυμία να είμαστε αναγκαίοι
  • Τάση απομόνωσης εν μέσω κοινωνικών δραστηριοτήτων
  • Διαμαρτυρία εξαιτίας των κοινωνικών πιέσεων και περιορισμών
  • Παλάτια στην άμμο
Η γεύση των επόμενων ημερών
Η Πανσέληνος του μήνα είναι σαφώς φορτισμένη από την ενέργεια της ολικής ηλιακής έκλειψης που προηγήθηκε και σίγουρα είναι αρκετά δυναμική. Ταυτόχρονα προβάλλει θέματα όμως που έχουν να κάνουν τόσο με την αναδρομή του Ερμή, καθώς γίνεται πολύ κοντά στην μοίρα όπου ο Ερμής άρχισε την αναδρομή του, όσο και με την αναδρόμηση του Ποσειδώνα, καθώς γίνεται σε απόσταση αναπνοής από την μοίρα που αναδρόμησε ο Ποσειδώνας. Μάλιστα τότε, η Σελήνη βρισκόταν σε σύνοδο με τον πλανήτη που αναδρομούσε και τώρα είναι πάλι σε σύνοδο. Το κλίμα λοιπόν που διαμορφώνεται από αυτή την Πανσέληνο έχει σίγουρα στοιχεία σύγχυσης, απάτης, αδυναμίας σωστής αντίληψης, παρανοήσεων και καθυστερήσεων που θα επηρεάσουν τους στόχους και τα σχέδιά μας.
Ο Ερμής ορθοδρομεί στην μοίρα όπου έγινε η έκλειψη μόλις μια μέρα πριν την Πανσέληνο. Όλα τα θέματα του Ερμή θα τονιστούν από την Πανσέληνο καθώς ο πλανήτης δεν έχει βγει ακόμη από την σκιά του, κάτι που θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα σίγουρα προσθέτει στην όλη σύγχυση και στην ανασφάλεια που υπάρχει και μπορεί να αποθαρρύνει μερικούς από εμάς, που βρίσκουν δύσκολο αυτές τις ημέρες να ανταπεξέλθουν στην πραγματικότητα της ζωής και τον ρεαλισμό. Καλό είναι να πάρουμε προφυλάξεις και να βεβαιωθούμε πως δεν θα χάσουμε κάτι ή δεν θα απογοητευτούμε από κάτι ή από κάποιον. Και για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να είμαστε ξεκάθαροι με τον εαυτό μας, τις προθέσεις μας και τους στόχους μας.

Η χιαστί όψη της Σελήνης με τον κυβερνήτη του χάρτη τονίζει την ανάγκη για αγάπη και τρυφερότητα στα προσωπικά μας, αλλά και για επιβεβαίωση και επαγγελματική επιτυχία και οικονομική κάλυψη, αλλά ταυτόχρονα μεγαλώνει και την ένταση που υπάρχει ανάμεσα σε εμάς και το αγαπημένο μας πρόσωπο ή το αφεντικό μας. Το αγαπημένο πρόσωπο μπορεί να είναι ο σύντροφος, αλλά μπορεί να είναι και ένα γυναικείο πρόσωπο με το οποίο έχουμε στενή σχέση, όπως μια μητέρα, η αδελφή μας ή μια στενή φίλη. Η ψυχολογική ένταση στις σχέσεις αυξάνεται εξαιτίας του ότι αυτό που δίνουμε και αυτό που παίρνουμε δεν είναι σε ισορροπία. Η συμμετοχή του Ποσειδώνα στην χιαστί όψη Σελήνης-Αφροδίτης φυσικά προσθέτει στο κοκτέιλ ένα ακόμη συστατικό, αυτό της απόγνωσης, της εξαπάτησης και της σύγχυσης. Είναι περίοδος που χρειάζεται να προσαρμόσουμε και να προσαρμοστούμε.

Ενεργά Μεσοδιαστήματα

ΕΡΜΗΣ = ΗΛΙΟΣ/ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Το μεσοδιάστημα της αρμονίας, της τέχνης και της αισθητικής. Η αγάπη για τον εαυτό (με την θετική ή την αρνητική της έκφανση) και η αγάπη που δίνει ζωή και νόημα στις εμπειρίες μας. Η αξία που δίνουμε στους μακροπρόθεσμους στόχους μας και το νόημα που υπάρχει καθώς επιμένουμε και αντέχουμε πέρα από την παροδική και επιφανειακή φαινομενικότητα της ζωής. Καθώς ενεργοποιείται αυτό το μεσοδιάστημα από τον Ερμή, επικοινωνούμε με έντεχνα μέσα και με τρόπο που κάνουμε τους άλλους να καταλάβουν την αξία όσων λέμε. Επικοινωνούμε με αγάπη και λεπτότητα και δίνουμε και εμείς αξία και υποστηρίζουμε την αυτοπεποίθηση των άλλων.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ =ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ/ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ
Το μεσοδιάστημα αναφέρεται στην μεταμόρφωση και στην ενδυνάμωση μέσα από το να είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί στις πνευματικές δυνάμεις. Έντονη και συνεχής αναζήτηση του πνευματικού μονοπατιού ή της εγκόσμιας επιτυχίας. Παιχνίδια δύναμης με εργοδότες ή με άτομα στην εξουσία και σε θέσεις δύναμης. Εμμονή με την ανάγκη για ασφάλεια σε υλικό ή πνευματικό επίπεδο ή η επιθυμία να βρούμε ένα πραγματικό νόημα στον κόσμο. Καθώς το μεσοδιάστημα ενεργοποιείται από τον ωροσκόπο του χάρτη, έχουμε έντονα την ανάγκη να μας σέβονται οι άλλοι και να προβάλουμε την εικόνα ενός ατόμου με  δύναμη και εξουσία, παρότι μπορεί σαν προσωπικότητες να είμαστε γεμάτοι ανασφάλειες. Η περιορισμένη αντίληψη και γνώση του εαυτού και του ποιοι είμαστε μπορεί να περιορίσει αυτή την περίοδο ή να εμποδίσει την πνευματική μας ανάπτυξη και την  εξέλιξή μας και γι’αυτό χρειάζεται να αφήσουμε στην άκρη τις περιοριστικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις γύρω από τον εαυτό μας.

ΔΙΑΣ =ΚΡΟΝΟΣ/Β.Δ.
Το μεσοδιάστημα των σχέσεων που είναι βαθιές και που αντέχουν στον χρόνο. Εδώ φαίνεται όμως και η δυσκολία να ανοιχτούμε σε νέες εμπειρίες και να κάνουμε νέες σχέσεις εξαιτίας του φόβου ή της προσκόλλησής μας στο παρελθόν. Το μεσοδιάστημα μπορεί να δείχνει επίσης το ότι βρίσκουμε τις σχέσεις μας περιοριστικές ή καταπιεστικές και ότι χρειάζεται σταδιακά να ξεπεράσουμε τις αρνητικές συσσωρευμένες εμπειρίες του παρελθόντος μέσα από τον εντοπισμό των προβλημάτων και την διαπίστωση των περιορισμών που υπάρχουν ανάμεσα σε εμάς και τους άλλους. Καθώς το μεσοδιάστημα ενεργοποιείται από τον Δία, έχουμε την επιθυμία να καταλάβουμε καλύτερα και να μάθουμε μέσα από τις σχέσεις μας αναγνωρίζοντας την πνευματική παράμετρο και υπόστασή τους. Ενθουσιαζόμαστε και χαιρόμαστε βαθιά μέσα από τις βαθιές συνδέσεις που έχουμε με ανθρώπους και με ομάδες.

ΚΡΟΝΟΣ = Ν.Δ./ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ
Το μεσοδιάστημα που σχετίζεται με την ικανότητα να αφήνουμε πίσω μας τους δεσμούς και τις προσκολλήσεις με το παρελθόν και να επιτρέπουμε στην προσωπικότητά μας να διαμορφώνει μια νέα ταυτότητα, πιο κοντά σε σχέση με τον πνευματικό μας εαυτό και προορισμό. Το μεσοδιάστημα σχετίζεται επίσης με τον βαθμό στον οποίο η επαφή μας με τους άλλους επηρεάζει και διαμορφώνει την αίσθηση που έχουμε για το ποιοι ακριβώς είμαστε. Αφήνουμε πίσω μας στοιχεία από  την προσωπικότητά μας που δεν μας εξυπηρετούν πλέον και αποκτούμε μια νέα ταυτότητα με σκοπό να προχωρήσουμε στην ατομική μας εξέλιξη. Ταυτόχρονα αναζητούμε νέες επαφές και συνδέσεις που θα είναι υποστηρικτικές ή μπλεκόμαστε περισσότερο με ανθρώπους που καθυστερούν την δική μας πρόοδο και ανάπτυξη. Καθώς το μεσοδιάστημα ενεργοποιείται από τον Κρόνο, μεγαλώνει ο φόβος να χάσουμε κομμάτια από τον εαυτό μας, τα οποία όμως χρειάζεται να τα αφήσουμε πίσω μας ή να τα αλλάξουμε. Δοκιμάζουμε συναισθήματα απόγνωσης ή θλίψης σε σχέση με το ποιοι ήμασταν στο παρελθόν και πώς ήταν τα πράγματα τότε. Αυτή την περίοδο γίνεται μια αργή και βαθμιαία ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας, με προσεκτικά και σταθερά βήματα.

Ν.Δ. = ΚΡΟΝΟΣ/ΟΥΡΑΝΟΣ
Το μεσοδιάστημα που μιλά για την ένταση που υπάρχει πάντα όταν το παλιό έρχεται σε επαφή με το καινούργιο και για την διαλεκτική πάλη που δημιουργείται ανάμεσα στα παλιά και καθιερωμένα μοτίβα σκέψης  και στους νέους τρόπους δράσης. Εδώ φαίνεται η σύγκρουση της ανάγκης να είμαστε ασφαλείς, τακτικοί και οργανωμένοι με την επιθυμία να πειραματιστούμε, να αλλάξουμε και να δοκιμάσουμε καινούργια και όχι τόσο καθιερωμένα πράγματα. Το μεσοδιάστημα μιλά για το ότι χρειάζεται να πάρουμε στα σοβαρά και να αναγνωρίσουμε τα δικά μας, προσωπικά και ιδιαίτερα ταλέντα και ικανότητες και να ξεπεράσουμε τον φόβο που δημιουργείται από το ότι χρειάζεται να βγούμε από το κουτί και να λειτουργήσουμε πέρα από τους προγραμματισμούς που έχουμε δεχτεί ή τους κανόνες με τους οποίους έχουμε μεγαλώσει. Επίσης το μεσοδιάστημα μπορεί να αναφέρεται σε ιδέες που μας έρχονται ξαφνικά και οι οποίες μας βοηθάνε να διορθώσουμε λάθη του παρελθόντος ή στην συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι είμαστε και ζούμε μια περιορισμένη και ελεγχόμενη ζωή.  Καθώς το μεσοδιάστημα ενεργοποιείται από τον σεληνιακό δεσμό, έχουμε την ανάγκη να συνδεθούμε περισσότερο με ανθρώπους που αναγνωρίζουν την μοναδική μας προσωπικότητα και τα ταλέντα μας και που θα μας βοηθήσουν να τα χρησιμοποιήσουμε και να τα εκδηλώσουμε. Υπάρχει όμως η τάση να κλειστούμε περισσότερο στον εαυτό μας και να καταπιέσουμε την αυθόρμητη και αληθινή εκδήλωση του ποιοι είμαστε ή να δυσκολευτούμε πολύ μέχρι να ανοιχτούμε και να κάνουμε επαφή με τους άλλους. Και αυτό βέβαια βοηθάει στο να κατανοήσουμε καλύτερα τα μοναδικά και ανεπανάληπτα στοιχεία που απαρτίζουν τον εαυτό μας.

Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολλές περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες.
Athan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: