3.12.17

Πανσέληνος στις 3.12.2017 στον άξονα Διδύμων - Τοξότη

Use your mind and the rest will follow

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 3 Δεκεμβρίου στις 17:46 το απόγευμα. Ολοκληρώνεται στην 12η μοίρα (11ο40΄) του άξονα Διδύμου-Τοξότη (Σελήνη στον Δίδυμο-Ήλιος στον Τοξότη) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στις 23ο18’  των Διδύμων, μεσουράνημα στην 01ο04’ των Ιχθύων και είναι ο παρακάτω.


Σε επηρεάζει; 

Από την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμοι-Παρθένοι-Τοξότες-Ιχθύες) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 28/2-3/3, από 31/5-4/6, από 3-6/9, από 3-6/12 και όσοι έχουν πλανήτες από την 10η μέχρι την 13η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 9/1 και 11/7 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 18η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.  


Στα μισά του κύκλου 

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 18 Νοεμβρίου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 18 Δεκεμβρίου.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο 
  • Χρήση των δυνατοτήτων του μυαλού
  • Ανάγκη να ξεπεράσουμε την πνευματική νωθρότητα
  • Αναζήτηση σκοπού
  • Το μυαλό ζητά την βοήθεια του σώματος
  • Ζητήματα υγείας ζητούν την προσοχή μας
  • Άνθρωπος και Φύση


Η γεύση των επόμενων ημερών

Ο άξονας της Πανσελήνου πέφτει στον άξονα έκτου-δωδεκάτου στον χάρτη που καταστρώνεται για το φαινόμενο και η ενέργεια κινείται γύρω από την καθημερινότητα στην εργασία μας, θέματα υγείας και κυρίως σε αποκαλύψεις και εντάσεις που μπορεί να έχουν να κάνουν με μυστικά και κρυμμένα πράγματα (σε ατομικό ή κοινωνικό επίπεδο) και με σκάνδαλα που έχουν να κάνουν με νοσοκομεία, φυλακές, εργοστάσια ή δημόσια ιδρύματα.

Η Σελήνη μέσω κόντρα-αντισκιάς και ο Ήλιος μέσω αντισκιάς συνδέονται με τον Πλούτωνα και η Πανσέληνος είναι ένας τρόπος για να εκφραστεί η ενέργεια της μεταμόρφωσης και της βαθιάς αλλαγής. Κάτι μεγάλο προετοιμάζεται ή ήδη έχει αρχίσει να δρομολογείται, κάτι όμως που λόγω αντισκιάς δεν φαίνεται ακόμη και δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως. Με αυτή την Πανσέληνο αλλάζουν πάρα πολλά σε σχέση με την επαγγελματική απασχόληση, με τους μισθούς, την ανεργία και τα σωματεία…

Η Πανσέληνος χορηγείται από τον Ερμή ο οποίος ταυτόχρονα κυβερνά και τον χάρτη εφόσον έχουμε ωροσκόπο στους Διδύμους. Εντοπίζεται γωνιακός στον έβδομο οίκο, σε αδυναμία στον Τοξότη, σε κρίσιμη μοίρα και μόλις οκτώ ώρες πριν την Πανσέληνο έγινε στάσιμος για να γυρίσει ανάδρομος. Έχει κάνει την σύνοδό του με τον Κρόνο, αλλά λόγω αναδρομής ετοιμάζεται να τον ξανασυναντήσει τρεις μέρες μετά την Πανσέληνο. Επιπλέον είναι απρόβλεπτος καθώς κινείται ακόμη εκτός των ορίων της εκλειπτικής. 

Από τα παραπάνω και μόνο καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι μια εύκολη περίοδος και πως υπάρχει αδυναμία να διατηρηθεί το μέτρο και η πρακτικότητα καθώς οι απόψεις συγκρούονται και αντιτίθενται σε σχέσεις και συνεργασίες και ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει μια κατάσταση φαίνεται πως είναι η λογική η ψυχραιμία, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή πρακτικών ιδεών και σχεδίων. Όσο θα είναι ενεργός ο χάρτης της Πανσελήνου, ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, οπότε πρόκειται για ένα διάστημα περισυλλογής, έρευνας και επαναξιολόγησης των καταστάσεων. 

Το ταυ τετράγωνο των φώτων με κορυφή τον Ποσειδώνα φυσικά είναι ένας προκλητικός σχηματισμός που από την μια διαμορφώνει ένα κλίμα απάτης, αδικίας, εσωτερικού χάους και εξωτερικών συγκρούσεων και ο Ερμής φυσικά ενισχύει την τάση για μπαγαποντιές, για βλάβες και ζημίες. Από την άλλη πλευρά βέβαια, ένας σχηματισμός όπως το ταυ τετράγωνο μας καλεί να δουλέψουμε την ένταση και την κόντρα της αντίθεσης και να χρησιμοποιήσουμε θετικά τον πλανήτη στην κορυφή. Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με την ανώτερη αγάπη, την θυσία και την πνευματικότητα και ίσως αυτή την περίοδο αυτά τα στοιχεία να μας βοηθούν για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Αυτό όμως είναι στο χέρι μας και χρειάζεται προσπάθεια. 

Πώς θα επηρεάσει η Πανσέληνος;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολλές περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις προβλέψεις του ζωδίου σου. 

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες, 
Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: