7.1.18

Ανάδρομοι πλανήτες για το 2018

Το έχω πάρει στραβά ή καλά το πάω;


δες ένα συνοπτικό πινακάκι αναφοράς
για τα ανάδρομα διαστήματα του έτους
στην σελίδα ''Ανάδρομοι πλανήτες 2018''



Ανάδρομος Ερμής για το 2018
Ο Ερμής για φέτος γυρίζει ανάδρομος τρεις φορές, τον Μάρτιο, τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα για φέτος έχουμε Ερμή ανάδρομο από 23 Μαρτίου έως 15 Απριλίου, από 26 Ιουλίου έως 19 Αυγούστου και από 17 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου. Κάθε αναδρομή του Ερμή, όπως και κάθε άλλου πλανήτη άλλωστε, έχει ένα διάστημα πριν και μετά την αναδρομή που χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί, το λεγόμενο διάστημα της σκιάς και της απελευθέρωσης του πλανήτη από την αναδρομή του.

Για φέτος οι αναδρομές του Ερμή γίνονται όλες στο στοιχείο της φωτιάς. Αυτό μας δείχνει ότι φέτος χρειάζεται να βρούμε λύσεις που είναι καινούργιες, προοδευτικές, που δεν λύνουν απλά τα προβλήματα, αλλά προσφέρουν όραμα. Το στοιχείο της φωτιάς είναι άκρως δημιουργικό, σκέφτεται μεγαλόπνοα, έχει θάρρος και πρωτοπορεί. Με αυτή την διάθεση χρειάζεται να προσεγγίσουμε φέτος τα προβλήματα που προκύπτουν.

Πρώτη αναδρομή

Η πρώτη αναδρομή του Ερμή για το έτος αρχίζει στις 23 Μαρτίου με τον Ερμή να βρίσκεται στάσιμος προς ανάδρομος στην 17η μοίρα του Κριού. Ο πλανήτης θα φτάσει μέχρι και την 5η μοίρα του Κριού, μοίρα στην οποία θα βρεθεί στάσιμος για να γυρίσει ευθύδρομος στις 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την αναδρομή αρχίζει ήδη από τις 9 Μαρτίου και η απελευθέρωση του πλανήτη γίνεται στις 3 Μαΐου. Το παραπάνω διάστημα οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Ερμής ως φυσικός δείκτης (επικοινωνία, αγορές, μετακίνηση, έγγραφα, αδέλφια, παιδιά), αλλά και σε οτιδήποτε σημειοδοτεί ο Ερμής στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία.

Το κλίμα που διαμορφώνεται από την πρώτη αναδρομή του Ερμή έχει να κάνει με την δράση μας και τις ενέργειες μας που στοχεύουν σε επαγγελματικά θέματα και στην διαδικασία να εδραιώσουμε καλύτερα την θέση μας ή τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας. Η κατώτερη σύνοδος του Ερμή την πρώτη Απριλίου συμβαίνει ταυτόχρονα με την δυνατή σύνοδο Άρη-Κρόνου και εγκαινιάζει έναν κύκλο διεργασιών που θα ολοκληρωθεί και θα φέρει αποτελέσματα με την ανώτερη σύνοδο του Ερμή στις 6 Ιουνίου.
Η πρώτη αναδρομή επηρεάζει περισσότερο τον παρορμητικό σταυρό και πιο συγκεκριμένα τους γεννημένους από 26/3-7/4, από 26/6-10/7, από 28/9-10/10 και από 28/12-8/1, όπως και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο από την 5η έως την 17η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει τους γεννημένους από 4-16/3 και από 6-18/9 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 13η έως την 25η μοίρα της Παρθένου ή των Ιχθύων.

Δεύτερη αναδρομή

Η δεύτερη αναδρομή του Ερμή αρχίζει στις 26 Ιουλίου με τον Ερμή να βρίσκεται στάσιμος προς ανάδρομος στην 24η μοίρα (23ο27’) του Λέοντα. Ο πλανήτης θα φτάσει μέχρι και την 12η μοίρα (11ο31’) του Λέοντα, μοίρα στην οποία θα βρεθεί στάσιμος για να γυρίσει ευθύδρομος στις 19 Αυγούστου. Η προετοιμασία για την αναδρομή αρχίζει ήδη από τις 7 Ιουλίου και η απελευθέρωση του πλανήτη γίνεται στις 2 Σεπτεμβρίου. Το παραπάνω διάστημα οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Ερμής ως φυσικός δείκτης (επικοινωνία, αγορές, μετακίνηση, έγγραφα, αδέλφια, παιδιά), αλλά και σε οτιδήποτε σημειοδοτεί ο Ερμής στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία.
Το κλίμα που διαμορφώνεται από την δεύτερη αναδρομή του Ερμή έχει να κάνει με τις συλλογικές δραστηριότητες και την θέση που έχει μέσα σε ομάδες η ατομικότητά μας, με τον βαθμό και τον τρόπο που συμμετέχουμε σε συλλογικές δραστηριότητες. Χρειάζεται προσπάθεια και προσαρμογή στα πρέπει και στους κανόνες για να μπορέσουμε να χτίσουμε κάτι που έχει διάρκεια στον χρόνο και να είμαστε σε επιφυλακή καθώς θα υπάρχει έντονο κλίμα παρασκηνίου και χειριστικών κινήσεων πίσω από τις κουρτίνες. Η συγκεκριμένη αναδρομή του Ερμή συμπίπτει με την σεληνιακή έκλειψη, κάτι που κάνει το διάστημα ακόμη πιο έντονο ή κρίσιμο και φέρνει πολλές αλλαγές. Η κατώτερη σύνοδος του Ερμή στις 9 Αυγούστου εγκαινιάζει έναν κύκλο διεργασιών που θα ολοκληρωθεί και θα φέρει αποτελέσματα με την ανώτερη σύνοδο του Ερμή στις 21 Σεπτεμβρίου.
Η δεύτερη αναδρομή επηρεάζει περισσότερο τον σταθερό σταυρό και πιο συγκεκριμένα τους γεννημένους από 1-13/2, από 1-15/5, από 4-17/8 και από 4-17/11, όπως και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο από την 11η έως την 24η μοίρα των σταθερών ζωδίων. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει τους γεννημένους από 26/4-10/5 και από 29/10-12/11 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 6η έως την 19η μοίρα του Ταύρου ή του Σκορπιού.

Τρίτη αναδρομή

Η τρίτη αναδρομή του Ερμή αρχίζει στις 17 Νοεμβρίου με τον Ερμή να βρίσκεται στάσιμος προς ανάδρομος στην 14η μοίρα (13ο29’) του Τοξότη. Ο πλανήτης θα φτάσει μέχρι και την 28η μοίρα (27ο16’) του Σκορπιού, μοίρα στην οποία θα βρεθεί στάσιμος για να γυρίσει ευθύδρομος στις 6 Δεκεμβρίου. Η προετοιμασία για την αναδρομή αρχίζει ήδη από τις 29 Οκτωβρίου και η απελευθέρωση του πλανήτη γίνεται στις 24 Δεκεμβρίου. Το παραπάνω διάστημα οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Ερμής ως φυσικός δείκτης (επικοινωνία, αγορές, μετακίνηση, έγγραφα, αδέλφια, παιδιά), αλλά και σε οτιδήποτε σημειοδοτεί ο Ερμής στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία.
Το κλίμα που διαμορφώνεται από την τρίτη αναδρομή του Ερμή για φέτος έχει να κάνει με μακροπρόθεσμα και μεγαλόπνοα σχέδια, με όνειρα ζωής ίσως ή με ευκαιρίες που ανοίγουν καινούργιες πύλες και κεφάλαια. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί σε οτιδήποτε μπορεί να φαίνεται καλό, αλλά να μην είναι τελικά έτσι όπως δείχνει και να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε την υπερβολική δράση που όμως δεν φέρνει αποτελέσματα και απλά καταναλώνουμε ενέργεια άσκοπα και ανώφελα. Το τετράγωνο του ανάδρομου με τον Ποσειδώνα είναι ενδεικτικό καμπανάκι για εξαπάτηση, ψέματα και τελικά απογοήτευση. Η κατώτερη σύνοδος του Ερμή στις 27 Νοεμβρίου εγκαινιάζει έναν κύκλο διεργασιών που θα ολοκληρωθεί και θα φέρει αποτελέσματα με την ανώτερη σύνοδο του Ερμή στις 30 Ιανουαρίου 2019.
Η τρίτη αναδρομή επηρεάζει περισσότερο τον μεταβλητό σταυρό, αλλά και όσους είναι γεννημένοι στις τελευταίες μοίρες του σταθερού σταυρού. Πιο συγκεκριμένα επηρεάζονται οι γεννημένοι από 16/2-5/3, από 18/5-5/6, από 20/8-7/9 και από 20/11-7/12, όπως και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο από την 27η μοίρα του σταθερού σταυρού και μετά ή στις πρώτες 14 μοίρες του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει τους γεννημένους από 7-24/1 και από 8-26/7 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στις τρεις πρώτες μοίρες του Λέοντα ή του Υδροχόου ή από την 16η μέχρι την 29η μοίρα του Καρκίνου ή του Αιγόκερω.


Ανάδρομη Αφροδίτη για το 2018

Για φέτος η Αφροδίτη θα κινηθεί ανάδρομα το φθινόπωρο και συγκεκριμένα στις 5 Οκτωβρίου εντοπίζεται στάσιμη, αρχίζοντας την αναδρομή της στην 11η μοίρα (10ο50’) του Σκορπιού και φτάνοντας μέχρι και την 26η μοίρα (25ο14’) του Ζυγού, όπου γυρίζει ευθύδρομη στις 16 Νοεμβρίου. Η προετοιμασία για την αναδρομή αρχίζει ήδη από τις 3 Σεπτεμβρίου και η απελευθέρωση του πλανήτη γίνεται στις 18 Δεκεμβρίου. Το παραπάνω διάστημα οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί η Αφροδίτη ως φυσικός δείκτης (αισθηματικά, γυναικεία πρόσωπα, αδελφές, υλικά αγαθά, απόλαυση), αλλά και σε οτιδήποτε σημειοδοτεί η Αφροδίτη στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία.
Η αδύναμη θέση της Αφροδίτης στον Σκορπιό δημιουργεί μέσα από την αναδρομή της μπερδέματα και δυσκολίες που κορυφώνονται και φέρνουν εντάσεις και διάσπαση σε θέματα σχέσεων, συνεργασιών, αλλά και αλλαγές και ανατροπές σε οικονομικά ζητήματα. Είναι διάστημα που η έννοια της ελευθερίας γενικότερα και της απελευθέρωσης από περιοριστικές σχέσεις και συνεργασίες είναι σημαντική και το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον χορηγό της, τον Άρη από τον Υδροχόο, δυναμιτίζει τις καταστάσεις, ενώ παράλληλα η σχέση 150 μοιρών του Κρόνου με τον βόρειο δεσμό της Σελήνης μας λέει ότι χρειάζεται να κάνουμε προσαρμογές και να βρούμε πρακτικούς τρόπους για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, αλλά και για να έχουμε αύξηση και πρόοδο. Η κατώτερη σύνοδος της Αφροδίτης στις 26 Οκτωβρίου εγκαινιάζει έναν κύκλο διεργασιών που θα ολοκληρωθεί και θα φέρει αποτελέσματα με την ανώτερη σύνοδο της Αφροδίτης στις 14 Αυγούστου 2019.
Η αναδρομή της Αφροδίτης για φέτος επηρεάζει κυρίως τον σταθερό σταυρό, αλλά και όσους έχουν γεννηθεί στις τελευταίες πέντε μοίρες του παρορμητικού σταυρού. Πιο συγκεκριμένα επηρεάζονται οι γεννημένοι από 16-31/1, από 15/4-1/5, από 18/7-4/8 και από 18/10-4/11, όπως και όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο από την 25η μοίρα του παρορμητικού σταυρού και μετά ή στις πρώτες έντεκα μοίρες του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει τους γεννημένους από 8-24/2 και από 12-28/8 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στις πέντε πρώτες μοίρες της Παρθένου ή των Ιχθύων ή από την 19η μέχρι την 29η μοίρα του Λέοντα ή του Υδροχόου.

Ανάδρομος Άρης για το 2018

Για φέτος ο Άρης θα κινηθεί ανάδρομα προς τα μέσα του καλοκαιριού και συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου εντοπίζεται στάσιμος στην 10η μοίρα (09ο13’) του Υδροχόου και φτάνει μέχρι την 29η μοίρα (28ο36’) του Αιγόκερω, όπου και γυρίζει ευθύδρομος στις 27 Αυγούστου. Η προετοιμασία για την αναδρομή αρχίζει ήδη από τις 12 Μαΐου και η απελευθέρωση του πλανήτη γίνεται στις 9 Οκτωβρίου. Το παραπάνω διάστημα οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Άρης ως φυσικός δείκτης (ανδρικά πρόσωπα, αδελφός, όπλα, σιδερένια και αιχμηρά αντικείμενα, σεξουαλική δραστηριότητα, αίμα, μύες), αλλά και σε οτιδήποτε σημειοδοτεί ο Άρης στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία.

Το κλίμα που διαμορφώνεται από την αναδρομή του Άρη για φέτος έχει να κάνει με την ενέργεια που χρειάζεται για να διαλύσουμε και να εξαφανίσουμε πλήρως τα αρνητικά εμπόδια που δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε δημιουργικά στα σχέδιά μας και στους στόχους μας και το στοίχημα είναι να μην κάψουμε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά. Έντονη ενέργεια απελευθέρωσης και κατάλυσης των δομών που περιορίζουν και γενικότερα μια κοινωνία που βράζει και βροντοφωνάζει.

Η αναδρομή του Άρη φέτος επηρεάζει κυρίως τον σταθερό σταυρό, αλλά και όσους έχουν γεννηθεί στις τελευταίες δύο μοίρες του παρορμητικού σταυρού. Πιο συγκεκριμένα επηρεάζονται οι γεννημένοι από 19-31/1, από 18-30/4, από 21/7-3/8 και από 21/10-3/11, όπως και όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο από την 28η μοίρα του παρορμητικού σταυρού και μετά ή στις πρώτες δέκα μοίρες του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει τους γεννημένους από 11-23/5 και από 13-26/11 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στις δύο πρώτες μοίρες των Διδύμων ή του Τοξότη ή από την 20η μέχρι την 29η μοίρα του Ταύρου ή του Σκορπιού.

Ανάδρομος Δίας για το 2018


Στις 9 Μαρτίου ο Δίας είναι στάσιμος προς ανάδρομος στην 24η μοίρα (23ο13’) του Σκορπιού και ολοκληρώνει την αναδρομή του στις 10 Ιουλίου, έχοντας φτάσει μέχρι την 14η μοίρα (13ο20’) του ζωδίου. Λόγω της σχετικά αργής κίνησης του, το διάστημα της σκιάς και της απελευθέρωσης του πλανήτη εκτείνεται από τις 12 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου 2018. Το παραπάνω διάστημα οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Δίας ως φυσικός δείκτης (θρησκεία, νόμος, οικονομικό όφελος, μακρινά ταξίδια), αλλά και σε οτιδήποτε σημειοδοτεί ο Δίας στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία.

Περίοδος αναθεώρησης σχεδίων καθώς προκύπτουν στοιχεία που μας δείχνουν ότι δεν έχουμε λάβει υπόψη μας παραμέτρους που είναι σημαντικές και μέχρι τώρα οδηγούμασταν σε λανθασμένο

δρόμο. Καταλαβαίνουμε τώρα ότι χρειάζεται να προσαρμόσουμε τις προσδοκίες μας και τα ορμητικά μας πλάνα στην πραγματικότητα και να βάλουμε νερό στο κρασί των προσδοκιών. 


Η αναδρομή επηρεάζει τα σταθερά ζώδια και συγκεκριμένα τους γεννημένους από 1-13/2, από 4-15/5, από 6-17/8 και από 6-17/11, όπως και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο από την 13η ως την 24η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει τους γεννημένους από 28/1-6/2 και από 30/7-10/8 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 7η έως την 17η μοίρα του Λέοντα ή του Υδροχόου.

Ανάδρομος Κρόνος για το 2018


Στις 18 Απριλίου και στην 10η μοίρα (09ο08’) του Αιγόκερω, ο Κρόνος είναι στάσιμος για να γυρίσει ανάδρομος. Η αναδρομή του διαρκεί μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που ο πλανήτης είναι στάσιμος για να γυρίσει ευθύδρομος στην 3η μοίρα (02ο32’) του Αιγόκερω. Λόγω της σχετικά αργής κίνησης του, το διάστημα της σκιάς και της απελευθέρωσης του πλανήτη εκτείνεται από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου. Κατά το διάστημα της αναδρομής του οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Κρόνος ως φυσικός δείκτης (οστά, δόντια, δέρμα, σκελετός, ηλικιωμένα πρόσωπα, υποχρεώσεις, όρια), αλλά και σε οτιδήποτε σημειοδοτεί ο Κρόνος στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία.


Επαγγελματικές αναθεωρήσεις που επιτρέπουν περισσότερη οικονομική δύναμη και ελευθερία μέσα από ομάδες, εταιρείες και συλλόγους. Πιθανή λήξη σχέσεων και συνεργασίας με ομάδες με σκοπό την καλύτερη οικονομική διαχείριση και με αποτέλεσμα την σταθερότητα και την ξεκάθαρη οριοθέτηση.

Αυτή η αναδρομή επηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια και συγκεκριμένα τους γεννημένους από 23-31/3, από 23/6-2/7, από 25/9-3/10 και από 25/12-1/1, όπως και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο από την 2η ως την 10η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει τους γεννημένους από 11-19/6 και από 13-21/12 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 20η έως την 28η μοίρα των Διδύμων ή του Τοξότη.

Ανάδρομος Ουρανός για το 2018

Ο Ουρανός είναι ανάδρομος από την προηγούμενη χρονιά και γυρίζει ευθύδρομος στις 2 Ιανουαρίου 2018. Κατά την διάρκεια του έτους θα γυρίσει και πάλι ανάδρομος στις 7 Αυγούστου στην 3η μοίρα (02ο33’) του Ταύρου και θα παραμείνει ανάδρομος καθ’όλη το υπόλοιπο της χρονιάς, επιστρέφοντας στον Κριό στις αρχές Νοεμβρίου. Ευθυδρομεί στις 6 Ιανουαρίου 2019 στην 29η μοίρα (28ο36’) του Κριού. Κατά το διάστημα της αναδρομής του οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Ουρανός στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία.

Η αναδρόμηση του Ουρανού συμπίπτει με την αναδρομή του Ερμή και γίνεται σε περίοδο που λειτουργεί η ηλιακή έκλειψη του Αυγούστου. Το τετράγωνο του επίσης ανάδρομου Άρη με τον Ουρανό και η σχέση 150 μοιρών του ανάδρομου Ερμή με τον ανάδρομο Ποσειδώνα δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ βεβιασμένων και αψυχολόγητων δράσεων για να κερδίσουμε την ελευθερία μας και λανθασμένων εκτιμήσεων της πραγματικότητας, αλλά και της προσωπικής δύναμης για δράση.

Η ανάδρομη κίνηση του Ουρανού επηρεάζει τους γεννημένους από 19-24/1, από 18-23/4, από 21-26/7 και από 21-26/10, όπως και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο στις δύο τελευταίες μοίρες του παρορμητικού σταυρού και στις τρεις πρώτες μοίρες του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει τους γεννημένους από 16-21/2 και από 20-25/8 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στις τελευταίες τρεις μοίρες του Λέοντα και του Υδροχόου ή στις πρώτες δύο μοίρες της Παρθένου και των Ιχθύων.

Ανάδρομος Ποσειδώνας για το 2018

Ο Ποσειδώνας γυρίζει ανάδρομος στις 19 Ιουνίου στην 17η μοίρα (16ο29’) των Ιχθύων και επιστρέφει στην ευθύδρομη πορεία του στις 25 Νοεμβρίου, όταν θα έχει αγγίξει την 14η μοίρα (13ο41’) του ζωδίου. Κατά το διάστημα της αναδρομής του οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Ποσειδώνας στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία.

Περίοδος που αναθεωρούμε όνειρα και ιδανικά, καθώς επίσης και στόχους που έχουμε δρομολογήσει, καθώς η σχέση Αφροδίτης-Κρόνου ζητά να προσαρμόσουμε την επιθυμία μας για προσωπική ανάδειξη στην τρέχουσα πραγματικότητα και στα περιοριστικά δεδομένα που μειώνουν την λάμψη των ονείρων.

Η ανάδρομη κίνηση του Ποσειδώνα επηρεάζει τους γεννημένους από 4-8/3, από 4-8/6, από 6-10/9 και από 6-10/12, όπως και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο από την 13η έως την 17η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει τους γεννημένους από 3-7/4 και από 6-10/10 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 13η έως την 17η μοίρα του Κριού ή του Ζυγού.

Ανάδρομος Πλούτωνας για το 2018

Ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος στις 22 Απριλίου στην 22η μοίρα (21ο17’) του Αιγόκερω και επιστρέφει στην ευθύδρομη πορεία του την 1η Οκτωβρίου, όταν θα έχει αγγίξει την 19η μοίρα (18ο45’) του ζωδίου. Κατά το διάστημα της αναδρομής του οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Πλούτωνας στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία.

Η αναδρόμηση του Πλούτωνα εγκαινιάζει μια περίοδο κατά την οποία η αναθεώρηση των ριζικών αλλαγών που έγιναν το προηγούμενο διάστημα είναι αναγκαία και επιβάλλεται ώστε να μπορέσουμε να ωφεληθούμε και να επεκταθούμε οικονομικά μέσα από επιχειρηματικές δράσεις και μεγαλόπνοα σχέδια.

Η ανάδρομη κίνηση του Πλούτωνα επηρεάζει τους γεννημένους από 9-13/1, από 8-12/4, από 11-15/7 και από 11-15/10, όπως και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο από την 18η έως την 22η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει τους γεννημένους από 29/5-2/6 και από 1-5/12 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 8η έως την 12η μοίρα των Διδύμων ή του Τοξότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: