8.1.18

Οι εκλείψεις του 2018

Οι τελευταίες εκλείψεις με τους δεσμούς
στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου



Η χρονιά φιλοξενεί συνολικά πέντε εκλείψεις από τις οποίες οι τέσσερις θα γίνουν στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, όπου βρίσκονται οι σεληνιακοί δεσμοί και η μια στον Καρκίνο. Το πρώτο κύμα εκλείψεων της χρονιάς περιλαμβάνει την ολική σεληνιακή έκλειψη που γίνεται στις 31 Ιανουαρίου στον Λέοντα και την μερική ηλιακή έκλειψη στον Υδροχόο, στις 15 Φεβρουαρίου. Το καλοκαίρι ακολουθεί το δεύτερο κύμα εκλείψεων. Στις 13 Ιουλίου συμβαίνει μερική ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο, στις 27 Ιουλίου ολική σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο και στις 11 Αυγούστου έχουμε την τελευταία έκλειψη της χρονιάς που είναι μερική ηλιακή και συμβαίνει στον Λέοντα. 


Οι εκλείψεις είναι φαινόμενα που συμβαίνουν κάθε χρόνο και συμβολίζουν σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας τόσο σε ατομικό επίπεδο, όταν μας επηρεάζουν, όσο και σε κοινωνικό-πολιτικό. Δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό που πρέπει να φοβόμαστε, σίγουρα όμως οι αλλαγές που πυροδοτούνται με αφορμή τις εκλείψεις δεν είναι απλές καθώς έχουν μεγάλο χρονικό εύρος εξέλιξης και βαθύτερη σημασία και μερικές φορές χρειάζεται να είμαστε προετοιμασμένοι και συνειδητοποιημένοι.



Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση για το πώς θα επηρεάσουν οι εκλείψεις της χρονιάς, τα βασικά θέματα που κινούνται σε κοινωνικό επίπεδο και ποιοι θα επηρεαστούν ατομικά από αυτές. Επισημαίνουμε ότι για να επηρεαστεί ατομικά κάποιος από τις εκλείψεις, χρειάζεται να είναι ταυτόχρονα ενεργοποιημένοι και άλλοι παράγοντες στον γενέθλιο και σε προοδευμένο χάρτη. 

Πρώτη περίοδος εκλείψεων

31 Ιανουαρίου 2018

Στις 31 Ιανουαρίου 2018 παρατηρείται ολική σεληνιακή έκλειψη στην 11η μοίρα και 37 πρώτα λεπτά του Λέοντα με ωροσκόπο για την Ελλάδα στον Καρκίνο και μεσουράνημα στους Ιχθύς. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 124. Ο χάρτης είναι υπολογισμένος με σύστημα ίσων οίκων. 


Σημαντική έκλειψη για την Ελλάδα γιατί ο άξονας των σεληνιακών δεσμών (14η μοίρα Λέοντα-Υδροχόου) ενεργοποιεί με ιδιομοιρία την γενέθλια αντίθεση Ήλιου-Κρόνου που έχει η χώρα, με την έκλειψη να συμβαίνει σε απόσταση αναπνοής από την συγκεκριμένη αντίθεση και να ενεργοποιεί τον άξονα μεσουρανήματος-υπογείου του χάρτη της χώρας, άξονας που σχετίζεται με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, με τα έσοδα από εδαφικές εκτάσεις και με την αναγνώριση και το στάτους της χώρας. 

Με την Σελήνη να λειτουργεί στον δεύτερο οίκο του χάρτη που καταστρώνεται για τα δεδομένα της Ελλάδος και την έκλειψη να ενεργοποιεί τον άξονα των οικονομικών, το φαινόμενο περιγράφει μια περίοδο που θα κινηθούν οικονομικά ζητήματα και θα υπάρξουν εξελίξεις που αλλάζουν την μέχρι τώρα εικόνα. Ο ωροσκόπος στον Καρκίνο κοντά σε κρίσιμη μοίρα δηλώνει ότι είναι μια περίοδος ψυχολογικής έντασης εξαιτίας του ότι χρειάζεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την συναισθηματική αλλά και την πρακτική μας ασφάλεια και ο Κρόνος που είναι κυβερνήτης της έκλειψης, είναι δυνατός στο ζώδιό του και ελέγχει τον οίκο των σχέσεων και των συνεργασιών, αλλά δεν βρίσκεται σε βοηθητικό οίκο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσκολίες στους παραπάνω τομείς, που όμως θα μας κάνουν πιο δυνατούς και πιο ξεκάθαρους.

Σε ατομικό επίπεδο η έκλειψη επηρεάζει τους γεννημένους από 30/1-2/2, από 30/4-4/5, από 3-6/8, από 3-6/11 και όσους έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο από την 10η μέχρι την 13η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 2/5 και 11/11 και όσοι έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο στην 18η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού.


15 Φεβρουαρίου 2018

Στις 15 Φεβρουαρίου 2018 παρατηρείται μερική ηλιακή έκλειψη στην 27η μοίρα και 7 πρώτα λεπτά του Υδροχόου με ωροσκόπο για την Ελλάδα στην τελική μοίρα του Ζυγού και μεσουράνημα στον Λέοντα. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 150. Ο χάρτης είναι υπολογισμένος με σύστημα ίσων οίκων. 


Η έκλειψη εντοπίζεται στον τέταρτο οίκο του χάρτη που καταστρώνεται για την Ελλάδα και σε σύνοδο με τον Ερμή. Τονίζονται η κίνηση, η μετακίνηση και η επικοινωνίας που φέρνει ανανέωση και αλλαγή στα θεμέλια και στις παραδεδομένες συνήθειες. Πρόκειται για ενέργεια δημιουργική, καθώς ουσιαστικά η έκλειψη γίνεται σε απόσταση αναπνοής από την ακμή του πέμπτου οίκου, που αναφέρεται σε θετική δημιουργία και έκφραση, σε ένα είδος γέννησης. Η θετική όψη της Αφροδίτης, που είναι ο κυβερνήτης του χάρτη από τον πέμπτο οίκο και σε έξαρση στους Ιχθύς με τον Κρόνο, που είναι ο κυβερνήτης της έκλειψης και σε θέση στον Αιγόκερω, δίνει την ευκαιρία να λάβουν σάρκα και οστά τα δημιουργικά μας σχέδια και να έχουμε επιτυχίες. Το ίδιο μας δείχνει και το εξάγωνο του Ερμή με τον Ουρανό. Ο ωροσκόπος της έκλειψης που πέφτει σε μοίρα μετάβασης δηλώνει ακριβώς το ότι μια κατάσταση πλέον τελειώνει οριστικά και περνάμε πλέον σε ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή μας με βαθύτατες μεταμορφωτικές αλλαγές. 

Λειτουργική η έκλειψη και για την Ελλάδα. Η έκλειψη ενεργοποιεί τον δέκατο οίκο του χάρτη της Ελλάδας και ο ωροσκόπος της έκλειψης ενεργοποιεί με τρίγωνο τον γενέθλιο Ερμή της χώρας. Οι επικοινωνίες της κυβέρνησης και οι αναγγελίες φέρνουν θετικές αλλαγές που σχετίζονται με παρελθοντικές υποσχέσεις και η Αφροδίτη που κυβερνά τον χάρτη της έκλειψης κάνει θετική όψη με τον Δία της χώρας, δίνοντας ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη ή ανάκαμψη, αν και πάνω στον Δία της χώρας βρίσκεται πλέον από διέλευση ο Κρόνος, κάτι που δίνει μια καρμική απόχρωση στα πράγματα και που σίγουρα περιορίζει τις ευκαιρίες για ανάπτυξη ή τις τοποθετεί σε πολύ συγκεκριμένη βάση. 

Σε ατομικό επίπεδο η έκλειψη επηρεάζει τους γεννημένους από 14-17/2, από 16-20/5, από 18-22/8, από 18-22/11 και όσους έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο από την 25η μέχρι την 28η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 23/4 και 26/10 και όσοι έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο στην 3η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού.


Δεύτερη περίοδος εκλείψεων 

13 Ιουλίου 2018

Στις 13 Ιουλίου 2018 παρατηρείται μερική ηλιακή έκλειψη στην 20η μοίρα και 41 πρώτα λεπτά του Καρκίνου με ωροσκόπο για την Ελλάδα στον Καρκίνο και μεσουράνημα στους Ιχθύς. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 117. Ο χάρτης είναι υπολογισμένος με σύστημα ίσων οίκων. 


Μια έκλειψη στον Καρκίνο φέρνει αλλαγές σε θέματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι, την οικογενειακή ζωή και την ασφάλεια που νοιώθουμε μέσα από την τροφοδότησή μας από την ζωή. Η έκλειψη λειτουργεί στον πρώτο οίκο του χάρτη που καταστρώνεται για την Ελλάδα και ενεργοποιεί τον άξονα των σχέσεων και των συνεργασιών μέσα από την αντίθεση ιδιομοιρίας που κάνει με τον Πλούτωνα. Είναι η στιγμή που πολλά αλλάζουν και οι σχέσεις μεταμορφώνονται σε κάτι που μπορεί να εξυπηρετήσει με καλύτερο τρόπο την εξέλιξη, ενώ το μεγάλο τρίγωνο Αφροδίτης-Κρόνου-Ουρανού στους υλικούς και γήινους οίκους του χάρτη δίνει ευκολίες και δυνατότητες να εκφραστούν οι αλλαγές με πρακτικό και ωφέλιμο τρόπο. 

Σε ατομικό επίπεδο η έκλειψη επηρεάζει τους γεννημένους από 10-13/1, από  9-12/4, από 12-15/7, από 12-15/10 και όσους έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο από την 19η μέχρι την 22η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 30/5 και 2/12 και όσοι έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο στην 9η μοίρα του άξονα Διδύμου-Τοξότη.


27 Ιουλίου 2018

Στις 27 Ιουλίου 2018 παρατηρείται ολική σεληνιακή έκλειψη στην 4η μοίρα και 44 πρώτα λεπτά του Υδροχόου με ωροσκόπο για την Ελλάδα στον Κριό και μεσουράνημα στον Αιγόκερω. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 129. Ο χάρτης είναι υπολογισμένος με σύστημα ίσων οίκων. 


Η έκλειψη σηματοδοτεί την στιγμή που είναι απαραίτητη πλέον και επιτακτική η δράση με σκοπό την απομάκρυνση και την εξάλειψη αρνητικών καταστάσεων, ώστε να μπορέσουμε να κινηθούμε πλέον με τάξη, οργανωμένα, καθαρά και αποτελεσματικά στις υποθέσεις μας. Απότομες αλλαγές όμως και ξαφνικά γεγονότα από το πουθενά οδηγούν σε αλλαγή με ορμητικό τρόπο. Η ψυχολογία είναι ανεξέλεγκτη και ο παρορμητισμός που κινείται από την ανάγκη να υπάρξει δικαίωση οδηγεί σε αποφάσεις που έχουν ολοκληρωτικό χαρακτήρα. Αυτή η έκλειψη θα βάλει φωτιά στο καλοκαίρι μας, αλλά μέσα από τις εντάσεις και τις γρήγορες εξελίξεις υπάρχουν ευκαιρίες για επέκταση και οικονομικό όφελος.  

Σε ατομικό επίπεδο η έκλειψη επηρεάζει τους γεννημένους από 24-27/1, από 23-26/4, από 26-29/7, από 26-29/10 και όσους έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο από την 3η μέχρι την 6η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 16/5 και 18/11 και όσοι έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο στην 25 μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού.


11 Αυγούστου 2018

Στις 11 Αυγούστου 2018 παρατηρείται μερική ηλιακή έκλειψη στην 18η μοίρα και 41 πρώτα λεπτά του Λέοντα με ωροσκόπο για την Ελλάδα στον Σκορπιό και μεσουράνημα στον Λέοντα. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 155. Ο χάρτης είναι υπολογισμένος με σύστημα ίσων οίκων. 


Η έκλειψη γίνεται σε σταθερό ζώδιο και σε γωνιακό οίκο και με εμπλοκή του Ερμή ο οποίος θα είναι ανάδρομος. Σημαντικές εξελίξεις που σχετίζονται με απώλεια ή με απομάκρυνση ατόμων οδηγούν σε αλλαγές σε επαγγελματικά θέματα, αλλά και στην κοινωνία ή την πολιτική αρένα της χώρας. Είναι στιγμή που κάτι καινούργιο δημιουργείται και η συνείδησή μας έχει πρόσβαση σε πληροφορίες και ενέργειες που μπορούν αν μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε μια νέα κατάσταση πραγμάτων στην ζωή μας. Νέοι κύκλοι αρχίζουν, νέες ομάδες δημιουργούνται, αν και αυτό χρειάζεται προσπάθεια και υπομονή. Ο κυβερνήτης του χάρτη είναι και αυτός ανάδρομος και λειτουργεί αποσυνδέοντάς μας από το παρελθόν και προετοιμάζοντας τις κινήσεις μας, μέσα από την προσαρμογή στα νέα δεδομένα. 

Σε ατομικό επίπεδο η έκλειψη επηρεάζει τους γεννημένους από 6-9/2, από 8-11/5, από 10-13/8, από 10-13/11 και όσους έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο από την 17η μέχρι την 20η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 2/5 και 4/11 και όσοι έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο στην 11 μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: