15.2.18

Μερική έκλειψη Ηλίου στις 15.02.2018 στον Υδροχόο

Στις 15 Φεβρουαρίου λαμβάνει χώρα η δεύτερη έκλειψη της χρονιάς. Η σύνοδος της Σελήνης με τον Ήλιο ολοκληρώνεται στις 23:05 ώρα Ελλάδος, στην 28 μοίρα (27ο07’) του Υδροχόου και ο χάρτης που καταστρώνεται για τις συντεταγμένες της Αθήνας έχει ωροσκόπο στην τελευταία μοίρα του Ζυγού και μεσουράνημα στον Λέοντα. Η έκλειψη είναι μερική ηλιακή και ανήκει στο κύκλο Σάρος 150.
Σε επηρεάζει; 
Από αυτή την νέα Σελήνη/ηλιακή έκλειψη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 12-17/2, από 16-20/5, από 18-22/8 και από 18-22/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 25η έως την 29η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 23/4 και στις 26/10 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 3η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 


Κάθε αρχή και δύσκολη;
Μια ηλιακή έκλειψη είναι ουσιαστικά μια νέα Σελήνη, μόνο που στην περίπτωση αυτή έχουμε την Σελήνη ακριβώς ανάμεσα στην Γη και τον Ήλιο με αποτέλεσμα η Σελήνη να κρύβει το φως του Ήλιου, πράγμα που κάνει την νέα Σελήνη/έκλειψη πιο δυνατή ενεργειακά από ό,τι μια απλή νέα Σελήνη. Ενώ μια νέα Σελήνη έχει επιρροή για έναν μήνα, μια νέα Σελήνη/έκλειψη επηρεάζει πολύ περισσότερο, συνήθως και έξι μήνες μετά, μέχρι την επόμενη αντίστοιχη έκλειψη. Όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές σε μια έκλειψη, τα πάντα μπορεί να συμβούν και είναι περίοδος για ένα σημαντικό νέο ξεκίνημα στην ζωή μας, όπως και σε κάθε νέα Σελήνη εξάλλου, αλλά αυτή την φορά πρόκειται για κάτι πιο σημαντικό που όντως είναι κομβικό σημείο στην μετέπειτα πορεία της ζωής μας. Η έκλειψη του Φεβρουαρίου συμπληρώνει την έκλειψη που προηγήθηκε στις 31/1 και η φάση της επιρροής κρατάει μέχρι την επόμενη έκλειψη που θα γίνει στις 13 Ιουλίου.

H γεύση των επόμενων ημερών 

Η έκλειψη προβάλει σαν σημαντικό θέμα την επικοινωνία και την αντίληψη και κατανόηση ιδεών ή ακόμη και την πρακτική εφαρμογή των ιδεών που έχουμε κατανοήσει μέσα από την συμμετοχή του Ερμή στον Υδροχόο σε στενή σύνοδο με τα φώτα. Είναι μια έκλειψη νέων ιδεών, ελευθερίας και επιλογών και η τεχνολογία ή οι φρέσκιες ιδέες μας βοηθάνε για να απολαύσουμε τα πράγματα και να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη. 

Εμπρός για μια καλύτερη ζωή
Η έκλειψη αναπτύσσει θετική σχέση με τον πλανήτη Ουρανό. Τα θέματα που προκύπτουν μέσα από συζητήσεις και οι προβληματισμοί θα είναι ξεκάθαρα, ειλικρινή και θα κινηθούμε με ανοιχτό μυαλό στην επεξεργασία τους. Είναι λοιπόν μια περίοδος που μπορούμε να φέρουμε θετικές αλλαγές στην ζωή μας με σκοπό να βελτιώσουμε τις συνθήκες που επικρατούν και να προοδεύσουμε και η ενέργεια του εξαγώνου Ερμή-Ουρανού μπορεί να σπρώξει πολλούς να εκφραστούν αληθινά, με λιγότερο φόβο και μεγαλύτερη ελευθερία. Συμφωνίες, ιδέες, οργανωτικά πλάνα, συζητήσεις, επικοινωνία, μεταφορές και εκπαιδευτικά ζητήματα ή οτιδήποτε μπορεί να σχετιστεί με παιδιά, είναι όλα θέματα που ενεργοποιούνται από αυτή την έκλειψη και γίνονται βασικά θέματα. 

Ουκ εν τω πολλώ το ευ
Η έκλειψη γίνεται σε σταθερό ζώδιο πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί δημιουργώντας ένταση και προβλήματα στον πλανήτη Δία που βρίσκεται επίσης σε σταθερό ζώδιο. Οι θετικές αλλαγές όντως μπορούν να έρθουν και να φέρουν πρόοδο και επέκταση στην ζωή μας, αλλά χρειάζεται προσοχή αυτό να μην γίνει με τρόπο υπεραισιόδοξο και απόλυτο. Χρειάζεται να φροντίσουμε να λάβουμε υπόψη και να εφαρμόσουμε τις αλλαγές μέσα από πειθαρχεία και με μετριοπάθεια. Επίσης το να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πάντα δεν θα είναι ωφέλιμο, αντιθέτως θα χαώσει την ενέργειά μας και δεν θα φέρει αποτελέσματα. Χρειάζεται να εστιάσουμε σε μια σημαντική αλλαγή και να την οδηγήσουμε σε εξέλιξη με επιμέλεια και συνέπεια. 

Τα μάτια δεκατέσσερα
Το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα είναι φυσικά μια όψη που χρειάζεται προσοχή καθώς σχετίζεται με ψέματα, απάτες, σκάνδαλα και καχυποψία. Με το φως του Ήλιου να κρύβεται από την Σελήνη και με αυτή την όψη δεν θα ήταν απίθανο να μας τραβάει την προσοχή και να μας ελκύει κάτι ή κάποιος και να μην βλέπουμε τα ελαττώματα, τις παγίδες ή ακόμη και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από αυτό το κάτι ή τον κάποιον. 

Πώς θα σε επηρεάσει η έκλειψη; 
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. 

Παρορμητικός σταυρός
(Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως)
Η έκλειψη ενεργοποιεί διάδοχους οίκους στο ηλιακό σου ωροσκόπιο πράγμα που σημαίνει πως δεν επηρεάζεσαι τόσο άμεσα όπως ο σταθερός σταυρός, αλλά η επιρροή μπορεί να φέρει δυνατά αποτελέσματα μέσα στην πορεία των επόμενων μηνών. Αξίζει λοιπόν από τώρα να εστιάσεις και να προσέξεις θέματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά σου, την οικονομία που μπορείς να κάνεις, την αύξηση του εισοδήματός σου και την εκκαθάριση παλιών λογαριασμών (Καρκίνος- Αιγόκερως), θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά σου και με την γενικότερη ικανότητά σου να δημιουργείς και να επεκτείνεσαι (Ζυγός) και θέματα που έχουν να κάνουν με φίλους και με την γενικότερη υποστήριξη που μπορείς να έχεις στους στόχους σου μέσα από μια ομάδα (Κριός).

Σταθερός σταυρός
(Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος)
Η έκλειψη ενεργοποιεί γωνιακούς οίκους στο ηλιακό σου ωροσκόπιο πράγμα που σημαίνει πως επηρεάζεσαι σε νευραλγικούς τομείς της ζωής σου και πως τα αποτελέσματα θα είναι σημαντικά και θα εμφανιστούν άμεσα. Γενικότερα έκλειψη σε σταθερό ζώδιο μπορεί να εκδηλώσει τα αποτελέσματά της μέσα σε αρκετούς μήνες μπροστά, αλλά στην περίπτωσή σου η γωνιακά τοποθετημένη έκλειψη θα σε ενεργοποιήσει αρκετά νωρίς. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με εσένα τον ίδιο και τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρεις τώρα για την ζωή σου (Υδροχόος), με την οικογένειά σου, το σπίτι σου, το παρελθόν σου και με αγοραπωλησίες ακινήτων (Σκορπιός), με σχέσεις, συνεργασίες, γάμο και εξέλιξη σχέσεων (Λέων) και με την καριέρα σου, τις αλλαγές σε αυτόν τον τομέα και γενικότερα με τις φιλοδοξίες σου (Ταύρος), είναι όλα θέματα που απασχολούν τον σταθερό σταυρό με κάποιον τρόπο για το επόμενο διάστημα. 

Μεταβλητός σταυρός
(Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες)
Η έκλειψη ενεργοποιεί κατιόντες οίκους στο ηλιακό σου ωροσκόπιο πράγμα που σημαίνει πως δεν επηρεάζεσαι με δυνατό τρόπο και οι αλλαγές που φέρνει η έκλειψη δεν είναι τόσο σημαντικές πρακτικά στην ζωή σου. Μπορείς να δεις θέματα να κινούνται και να σε απασχολούν ή να δημιουργείται έντονα μέσα σου η αντίληψη ότι κάτι πρέπει να κάνεις και να ασχοληθείς με τα αδέλφια σου, τους γείτονες ή το άμεσο περιβάλλον σου (Τοξότης), με την καθημερινότητά σου και το πώς λειτουργούν τα πράγματα στην εργασία σου και με την διατροφή σου (Παρθένος), με τις ιδέες και την φιλοσοφία σου που μάλλον θα πρέπει να την προσαρμόσεις στις τρέχουσες καταστάσεις (Δίδυμος) ή με τον εσωτερικό σου κόσμο, τα άγχη σου, τις φοβίες σου και το υποσυνείδητό σου (Ιχθύες).

Καλή και δημιουργική έκλειψη σε όλους και όλες, Athan

Δεν υπάρχουν σχόλια: