11.5.18

Νέα Σελήνη στον Ταύρο στις 15.5.2018

Αργά και σταθερά αλλάζουμε...

Μια σταθερή αλλά όχι και τόσο προβλέψιμη νέα Σελήνη έρχεται την Τρίτη που μάλλον θα μας βάλει σε διαδικασία ξεβολέματος καθώς προαναγγέλλει την ανάγκη για μεγάλες και ανατρεπτικές αλλαγές στην ζωή μας... Στις 15 Μαΐου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 14:47 το μεσημέρι στην 25η μοίρα του Ταύρου (24ο36’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στην Παρθένο, μεσουράνημα στους Διδύμους και είναι ο παρακάτω. 


Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 11-15/2, από 13-17/5, από 15-19/8 και από 15-19/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 22η έως την 26η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 26/1 και στις 28/7 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 5η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 13 Ιουνίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 15 του μήνα και μέχρι τις 29 Μαΐου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη
  • ένα ταξίδι επιβίωσης που ξεκινά από την έλλειψη αυτοπεποίθησης 
  • ζήλεια ή εγωισμός
  • ανάγκη απόκτηση υλικής ασφάλειας
  • παραδείγματα από τους γηραιότερους
  • αναζήτηση συμβουλής
  • επικρατεί σύγχυση μέχρι να αναλάβουμε τον έλεγχο μιας κατάστασης
H γεύση των επόμενων ημερών 

Η νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στις 15/5 κυριολεκτικά ένα τσακ προτού ο Ουρανός περάσει στον Ταύρο και έχει σαν βασικό της θέμα την σταθερότητα και την ασφάλεια μέσα από την ύλη και την πραγματικότητα. Για να το πετύχουμε αυτό όμως χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι σημαντικό και να έρθουμε ίσως ακόμη και σε ρήξη με το παρελθόν. Θα χρειαστεί μεγάλη δύναμη για να το κάνουμε, αλλά μπορούμε..

Δεν είναι μόνο ο Ουρανός..
Παράλληλα με την αλλαγή του Ουρανού έχουμε την επόμενη ημέρα από την νέα Σελήνη τον  Άρη να εισέρχεται στον Υδροχόο. Η δράση και η πρωτοβουλία που αναπτύσσουμε αποκτούν έναν πιο ελεύθερο και ανατρεπτικό χαρακτήρα και κινούμαστε λιγότερο στρατηγικά και μεθοδικά. Ο Άρης από τον Υδροχόο βλέπει βέβαια μέσω τετραγώνου τον άρτι αφιχθέντα Ουρανό στον Ταύρο, κάτι που δημιουργεί άγχος, βιασύνη, βιαιότητα και διάσπαση καθ’όλη την διάρκεια του δεύτερου μισού του μήνα, διάστημα που χρειάζεται προσοχή. 

Ο Άρης θα τετραγωνίσει άλλες δύο φορές τον Ουρανό λόγω αναδρομής και ευθυδρόμησης, στις 2/8 και στις 19/9, οπότε καταλαβαίνουμε πως το δεύτερο μισό του Μάη και κυρίως γύρω στις 16/5 όποτε και κορυφώνεται το πρώτο τετράγωνο, είναι διάστημα κατά το οποίο οι ενέργειες και οι δράσεις μας δεν θα έχουν σταθερά και τελεσίδικα αποτελέσματα. Τόσο ο Άρης όσο και Ουρανός έχουν αποσταθεροποιητική και διασπαστική δράση και θα χρειαστεί να επεξεργαστούμε εκ νέου σχέδια και δράσεις που αναπτύσσουμε τώρα, κατά τα τέλη του καλοκαιριού και τις αρχές του φθινοπώρου. Τα μέσα του Μάη είναι απλά η εισαγωγή, ενώ το κυρίως θέμα και ο επίλογος ακολουθούν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο αντίστοιχα. 

Κυβερνήτης εκτός ορίων
Ο κυβερνήτης της νέας Σελήνης είναι η Αφροδίτη, η οποία στον χάρτη εντοπίζεται γωνιακή στον δέκατο οίκο. Δεν σχηματίζει κύριες όψεις, αλλά παρατηρούμε το δευτερεύον ημιεξάγωνο με την νέα Σελήνη, όψη που σχετίζεται με ένταση. Η Αφροδίτη επίσης βρίσκεται εκτός ορίων της εκλειπτικής από τις 5 του μήνα και θα είναι εκτός ορίων μέχρι και τις 7 Ιουνίου. Ο πλανήτης λειτουργεί ανατρεπτικά και απρόβλεπτα και υπάρχει τάση ή ενδιαφέρον για ασυνήθιστες πρωτοβουλίες και κινήσεις. Μέχρι τις 19/5 η Αφροδίτη θα βρίσκεται στους Διδύμους, ενώ μετά και μέχρι το τέλος του μήνα θα βρίσκεται στον Καρκίνο. Η εκτός ορίων κίνηση της Αφροδίτης όσο βρίσκεται στους Διδύμους μπορεί να οδηγήσει σε σκέψεις και αποφάσεις που απελευθερώνουν από τους κανόνες και τις φόρμες, ενώ η εκτός ορίων κίνησή της όταν θα εισέλθει στον Καρκίνο μπορεί να σχετιστεί με ανατροπές στην ασφάλεια, στην οικογένεια και στην πατρίδα και με διεκδικήσεις σε αυτά τα θέματα. 

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Για το ζώδιό σου συνέχισε στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: