17.4.18

ανάδρομος Κρόνος από 18.4 έως 6.9.2018

Ο Κρόνος γυρίζει ανάδρομος στις 18 Απριλίου στην 10η μοίρα (09ο08’) του Αιγόκερω και θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι και τις 6 Σεπτέμβρη του έτους φτάνοντας στην 3η μοίρα (02ο32’) του ζωδίου. 

Η αναδρομή θα είναι σημαντική φυσικά για όλους, αλλά κυρίως για τον παρορμητικό σταυρό (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) και για όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στο πρώτο δεκαήμερο του σταυρού. Οι ημερομηνίες που επηρεάζονται είναι από 23-30/3, από 23-30/6, από 25/9-2/10 και από 25-31/12. Από αντισκιά θα επηρεαστούν οι γεννημένοι από 12-19/6 και από 14-21/12 και όσοι έχουν  πλανήτες η σημεία από την 21η έως την 28η μοίρα του άξονα Διδύμων-Τοξότη.

Οι μοίρες που θα καλύψει ανάδρομος ο Κρόνος ενεργοποιήθηκαν από τις 7 Ιανουαρίου φέτος. Σχέδια που ξεκίνησαν τότε και βάσεις που τέθηκαν, τώρα είναι το διάστημα κατά το οποίο γίνεται αναθεώρηση και εκ νέου επεξεργασία.  

Κατά το διάστημα της αναδρομής του δε θα κάνει κύριες όψεις με τους ανώτερους πλανήτες και η μόνη επαφή θα είναι το ημιτετράγωνό του με τον Δία τρεις μέρες προτού γυρίζει ευθύδρομος. Από τις 13 Αυγούστου και μετά θα βρίσκεται βέβαια σε σχέση τριγώνου ιδιομοιρίας με τον Ουρανό, αλλά το τρίγωνο δεν θα τελειοποιηθεί ποτέ μέσα στο διάστημα της αναδρομής του Κρόνου.  

Μια από τις δουλειές που έχει να κάνει ο Κρόνος είναι να δημιουργεί μορφές. Μορφές που εμπεριέχουν το χάος και λειτουργούν ως όχημα ώστε η ενέργεια να μπορεί να εκδηλώνεται και να λειτουργεί πρακτικά, φέρνοντας απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αυτό δεν συμβαίνει ακριβώς έτσι όμως κατά την περίοδο της αναδρομής και οι μορφές μπορεί να είναι απατηλές ή να κρύβουν σημαντικές παραμέτρους που δεν φαίνονται ξεκάθαρα τώρα. 




Υπομονή, συγκέντρωση και προσοχή στις λεπτομέρειες

Μέχρι την ορθοδρόμηση του πλανήτη είναι μια περίοδος που παίρνουμε μαθήματα. Στο χάρτη που καταστρώνεται για την αναδρομή του Κρόνου παρατηρούμε μια όψη, που παρά το γεγονός ότι δεν είναι δυνατή, μας προϊδεάζει για το είδος των μαθημάτων που θα χρειαστεί να πάρουμε. Το ανοιχτό τετράγωνο του Ερμή με τον Κρόνο μιλάει για μαθήματα που έχουν να κάνουν με τις σκέψεις μας και με τις λέξεις μας. Το να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις γύρω από τις ιδέες μας και να συνεννοηθούμε για τα σχέδιά μας  θα είναι κάτι δύσκολο. Υπάρχουν παρανοήσεις αλλά υπάρχουν και αρκετές αρνητικές σκέψεις που μας εμποδίζουν. 

Η έλλειψη υπομονής και η αδυναμία συγκέντρωσης μπορούν εύκολα να μας βγάλουν από την πορείας μας και να μας απομακρύνουν από τους στόχους μας. Καλό είναι να μην βασιζόμαστε σε αυτά που ακούμε, αλλά και να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που εμείς οι ίδιοι λέμε..  Στις διαπραγματεύσεις μας, στην εργασία μας, στις σπουδές μας ή στην λήψη αποφάσεων είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε έμφαση και να προσέξουμε κάθε λεπτομέρεια. Ειδικότερα μια εβδομάδα πριν την αναδρομή και μια εβδομάδα μετά την αναδρομή (12-24/4) καλό είναι να αποφύγουμε κάθε σημαντική διαπραγμάτευση ή συμφωνία.

Επίσης παρατηρούμε μια δευτερεύουσα όψη, το ενάμιση τετράγωνο της Σελήνης με τον Κρόνο. Η περίοδος έχει το στοιχείο της απότομης και ίσως βίαιης αλλαγής των δεδομένων και οι καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε χωρισμό και απομάκρυνση, ίσως μέσα από λεκτική ή ψυχολογική κακοποίηση, κάτι που μας ξυπνά όμως και μας κάνει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. 

Ευκαιρία να αλλάξεις προγραμματισμούς

Οι αρνητικές σκέψεις που κάνουμε και η μοναξιά που βιώνουμε μπορεί να ενισχυθούν αυτή την περίοδο από τα αρνητικά γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο και από άσχημες ειδήσεις που μπορεί να λάβουμε για ανθρώπους που ξέρουμε.. Αν έχουμε συνηθίσει να κάνουμε άσχημες σκέψεις και να τείνουμε προς το αρνητικό σενάριο, εννοείται ότι αυτή η τάση θα ενδυναμωθεί φυσικά. Γενικότερα θα είναι πιο δύσκολο να βγάλουμε τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό μας, αλλά η περίοδος αυτή μπορεί να μας βοηθήσει τελικά να κατανοήσουμε καλύτερα τους βαθύτερους λόγους και την αιτία των αρνητικών μας σκέψεων και να αναγνωρίσουμε τα αρνητικά μοτίβα της ψυχοσύνθεσής μας. Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία για να απεμπολήσουμε άσχημες και καταστροφικές ιδέες που φωλιάζουν στο μυαλό μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: