20.6.18

Θερινό Ηλιοστάσιο 2018

Ένα μακρύ και καυτό καλοκαίρι

Φέτος ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Καρκίνου στις 21 Ιουνίου, στις 13:07 ώρα Ελλάδος. Ο χάρτης που καταστρώνεται για τα δεδομένα της Ελλάδας κατά την στιγμή της εισόδου του Ηλίου στον Καρκίνο έχει ωροσκόπο στην 26η μοίρα της Παρθένου (25ο59’) και μεσουράνημα στην 26η μοίρα των Διδύμων (25ο29’). Ο Ήλιος πέφτει στον δέκατο οίκο του χάρτη, η Σελήνη βρίσκεται στον Ζυγό στον πρώτο οίκο και ο κυβερνήτης του χάρτη είναι ο Ερμής, ο οποίος βρίσκεται στον Καρκίνο και στον δέκατο οίκο.


Ο χάρτης ερμηνεύεται αυτόνομα, αλλά θα πρέπει να συνδυαστεί και με τον χάρτη της εαρινής ισημερίας, ο οποίος είχε ωροσκόπο σε μεταβλητό ζώδιο και είναι ενεργός μέχρι και την φθινοπωρινή ισημερία.  

Ο δέκατος οίκος σχετίζεται με την κυβέρνηση της χώρας, τις ανώτερες τάξεις και την φήμη του έθνους. Ο Ήλιος σε αυτή την θέση ευεργετεί την κυβέρνηση εφόσον δεν δέχεται αρνητικές όψεις και το θετικό εξάγωνο με τον Ουρανό διευκολύνει την κυβέρνηση να αλλάξει την εικόνα της, αλλά και την λειτουργία της.  Ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο της Σελήνης και ο Ουρανός στην έξαρση της Σελήνης, οπότε περιμένουμε η κυβέρνηση να κινηθεί δραστήρια σε σχέση με θέματα που αφορούν έμμεσα ή άμεσα τον λαό μέσα στο επόμενο τρίμηνο. 

Παράλληλα όμως στον ίδιο οίκο του χάρτη θα γίνει στις 13 Ιουλίου σεληνιακή έκλειψη στην 22η μοίρα του Καρκίνου (21ο41’), απέναντι από τον Πλούτωνα του χάρτη ενεργοποιώντας ευθέως το μεσοδιάστημα Σελήνης/Ουρανού στις 21ο51΄του Καρκίνου. Η έκλειψη δεν είναι κοντά στο μεσουράνημα, αλλά παρολαυτά φέρνει σημαντικές αλλαγές και δυσκολίες στην κυβέρνηση και απώλεια εθνικής τιμής και φήμης. Οι εκλείψεις του καλοκαιριού ενεργοποιούν τον δέκατο και τον ενδέκατο οίκο του χάρτη, οπότε περιμένουμε πολλές αλλαγές και ακραίες καταστάσεις στην κυβέρνηση, στις διοικητικές δυνάμεις, στις ανώτερες τάξεις, στο κοινοβούλιο, στο υπουργείο δικαιοσύνης και στην νομοθεσία.  

Ο Ερμής κυβερνά τον δέκατο οίκο και βρίσκεται τοποθετημένος σε αυτόν. Δεν δέχεται αρνητικές όψεις και δραστηριοποιεί έντονα την επικοινωνιακή πολιτική. Ο πλανήτης βρίσκεται εκτός ορίων της εκλειπτικής πράγμα που δηλώνει ότι οι εξελίξεις έχουν χαρακτήρα απρόβλεπτο, ιδιαίτερο, ανατρεπτικό και ασυνήθιστο και οι σκέψεις και οι αποφάσεις δεν ακολουθούν τους κανόνες και τις φόρμες. Ο Ερμής επίσης σε παραλληλία με τον απλανή Αλκυόνη φέρνει αρκετές απογοητεύσεις, απώλεια περιουσίας και δεν ευνοεί τις νομικές υποθέσεις ή τα επαγγελματικά εγχειρήματα. 

Η γνώμη του λαού και οι κινήσεις του είναι έντονα φορτισμένες είτε από το πατριωτικό αίσθημα είτε από την ανάγκη για προσωπική ασφάλεια. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης και ο λαός βρίσκεται σε δυσκολία και αντιμετωπίζει εμπόδια εξαιτίας κόντρας ή διάστασης ανάμεσα στο συναίσθημα και την λογική. Η Σελήνη στον Ζυγό βρίσκεται στην πτώση του Ήλιου και αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν σέβεται καθόλου τον λαό και μάλιστα καταπατά την βούλησή του. Η πτώση αστρολογικά είναι μια θεμελιώδης δύναμη (αδυναμία ουσιαστικά) που σχετίζεται με την έλλειψη αναγνώρισης, την υποδούλωση και την δουλεία. Ένας πλανήτης που βρίσκεται σε πτώση, επειδή ακριβώς αγνοείται, μπορεί να δράσει με υπερβολικά έντονο τρόπο για να έχει την προσοχή και τον σεβασμό…

Γενικές κατευθύνσεις τριμήνου
  • προσοχή σε απώλειες ή οικονομικά δεσμευτικές συμφωνίες
  • αποφυγή ρίσκου
  • καλλιεργούμε ουσιαστικότερη σχέση με την ομάδα μας
  • αλληλοϋποστήριξη
  • εκφράζουμε τον εαυτό μας, δημιουργούμε φωνή καρδιάς
  • προσφέρουμε βοήθεια
  • αποφεύγουμε υπερβολές, διεκδικούμε όμως το δίκιο μας

Νουμηνίες τριμήνου

Νέα Σελήνη/μερική ηλιακή έκλειψη στις 13 Ιουλίου
Η νέα Σελήνη-ηλιακή έκλειψη γίνεται στην 21η μοίρα (20ο41’) του Καρκίνου στον δέκατο οίκο και ενεργοποιεί τον Πλούτωνα του θερινού ηλιοστασίου. Σημαντικές ζυμώσεις και μεθοδεύσεις στον άξονα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης και η κυβέρνηση δεν ευνοείται. Απώλεια εθνικής φήμης. 

Νέα Σελήνη/μερική ηλιακή έκλειψη στις 11 Αυγούστου
Η νέα Σελήνη-ηλιακή έκλειψη γίνεται στην 19η μοίρα (18ο41’) του Λέοντα στον ενδέκατο οίκο του χάρτη του θερινού ηλιοστασίου και ενεργοποιεί αλλαγές στο κοινοβούλιο και τα μέλη της Βουλής. 

Νέα Σελήνη στις 9 Σεπτεμβρίου 
Η νέα Σελήνη γίνεται στην 17η μοίρα της Παρθένου και ενεργοποιεί τον δωδέκατο οίκο του χάρτη του θερινού ηλιοστασίου και προσβάλλεται από τον Ποσειδώνα με αντίθεση. Γεγονότα που μας αποσυντονίζουν, προβλήματα σχετικά με φυλακές και νοσοκομεία, εγκληματικότητα, ληστείες. Απάτες και σκάνδαλα ή κρυμμένες πληροφορίες έρχονται στο φως. Την ίδια μέρα η Αφροδίτη βρίσκεται στον δεύτερο οίκο του χάρτη, σε τρίγωνο με τον Ήλιο του ηλιοστασίου και σε αντίθεση με τον Ουρανό προμηνύοντας αλλαγές και ξαφνιάσματα στην εθνική οικονομία, στα έσοδα του κράτους, θέματα με τράπεζες και εμπορικές συναλλαγές, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει μια μυστική χείρα βοηθείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: