12.7.18

Μερική έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο στις 13.7.2018

Στις 13 Ιουλίου συμβαίνει η πρώτη από τις τρεις εκλείψεις του φετινού καλοκαιριού. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 05:47 τα ξημερώματα στην 21η μοίρα του Καρκίνου (20ο41’) και πρόκειται για μια μερική έκλειψη Ηλίου κοντά στον βόρειο σεληνιακό δεσμό. Για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω. 



Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την ηλιακή έκλειψη επηρεάζονται τα ζώδια του παρορμητικού  σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 9-13/1, από 8-12/4, από 11-15/7 και από 11-15/10, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 18η έως την 22η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Πρωτίστως επηρεάζονται Καρκίνοι και Αιγόκεροι και δευτερευόντως Κριοί και Ζυγοί. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 30/5 και στις 2/12 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 9η μοίρα του άξονα Διδύμου-Τοξότη. 


Κάθε αρχή και δύσκολη;

Μια ηλιακή έκλειψη είναι ουσιαστικά μια πολύ δυνατή νέα Σελήνη και συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου. Ενώ μια νέα Σελήνη έχει κύκλο ενός μήνα, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη δηλαδή, μια έκλειψη συνεχίζει και επηρεάζει πολύ περισσότερο, τουλάχιστον μέχρι να γίνει η επόμενη ηλιακή έκλειψη, δηλαδή στις 11 Αυγούστου και μερικές φορές ακόμη πιο πολύ…

Φράσεις - κλειδιά 
  • τάση για σκέψη και αναθεώρηση
  • έντονη νοσταλγία
  • ανάπτυξη της θέλησης
  • αναζήτηση βαθύτερου νοήματος στον χαρακτήρα μας
  • υπερβολική περηφάνια 

Ηλιακή έκλειψη κοντά στον βόρειο δεσμό 

Σε μια ηλιακή έκλειψη, η Σελήνη κοντά στον βόρειο δεσμό δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθεί μια ανώτερη διαισθητική-διανοητική λειτουργία και να ενσωματωθεί στην προσωπικότητα. Αυτό απαιτεί την προσαρμογή σε μια νέα κατάσταση ή την αποδοχή της υπάρχουσας κατάστασης. Ο Ήλιος επαναλαμβάνει και ενισχύει την ενστικτώδη δύναμη της Σελήνης για αντίδραση και για πειθώ, ενώ η Σελήνη απορροφά την δύναμη του Ηλίου με αποτέλεσμα να τονίζονται θέματα που χρειάζεται να τα επεξεργαστούμε, όπως ο εαυτός, η εξάρτηση, ο εγωισμός ή η συναισθηματική στέρηση. Μια ηλιακή έκλειψη κοντά στον βόρειο δεσμό μας οδηγεί να εστιάσουμε σε πτυχές της ζωής μας που έχουν να κάνουν με την εμμονή, τον παραλογισμό, με τα δεσμά μιας συνήθειας, τα τελετουργικά που ακολουθούμε και με τις σωματικές διαταραχές που οφείλονται στο άγχος.   

Οι εκλείψεις είναι μια ‘‘οικογενειακή’’ υπόθεση

Η ηλιακή έκλειψη του Ιουλίου ανήκει στον κύκλο Σάρος 117. Ο συγκεκριμένος κύκλος είναι πολύ παλιός, γεννήθηκε το 792μ.Χ. και οδεύει πλέον στην ολοκλήρωσή του. Η τωρινή έκλειψη είναι η 69η από τις 71 που απαρτίζουν τον κύκλο. 



Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Γιατί κάθε έκλειψη που ανήκει σε έναν κύκλο Σάρος έχει χαρακτηριστικά από την μητρική έκλειψη του κύκλου στον οποίο ανήκει. Αν εξετάσουμε λοιπόν την πρώτη έκλειψη του κύκλου Σάρος 117 βλέπουμε ότι έγινε σε σύνοδο με τον Δία και άρα έχει να κάνει με θέματα επέκτασης του σπιτιού, της οικογένειας ή της χώρας. Ο Δίας μάλιστα βρισκόταν σε ακριβές εξάγωνο με τον Κρόνο και σχετικά πρόσφατα είχε αρχίσει ο συνοδικός κύκλος αυτών των δύο παραδοσιακών χρονοκρατόρων, κύκλος που σχετίζεται με την δημιουργία, την ανάπτυξη και την εξέλιξη των δομών της κοινωνίας και της εθνικής ταυτότητας. 

Η τωρινή έκλειψη σχετίζεται με τις παραπάνω έννοιες και είναι σημαντική γιατί έχει να κάνει με τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρας μας και σε ανθρώπινο επίπεδο έχει να κάνει με την ευκαιρία για προσωπική εξέλιξη και για επαγγελματική ή προσωπική/πνευματική ανάπτυξη. Είναι μια έκλειψη που μιλάει για την ευκαιρία που δίνεται μέσα από νέα ξεκινήματα που γίνονται όμως αφού έχουμε καθαρίσει τον εαυτό μας από εξαρτήσεις, εγωισμούς, εμμονές και παραλογισμούς. 

Δεν είναι μόνο οι άλλοι οι κακοί, είμαστε και εμείς..

Στον χάρτη της έκλειψης φυσικά παρατηρούμε την αντίθεση με τον Πλούτωνα, όψη που σχετίζεται με κρίση σε μια σχέση, με ένα κρίσιμο γεγονός ή με μια κρίση γύρω από την αυτοαξία μας. Η έκλειψη μας δείχνει ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε αυτό που μας καταπιέζει, να ξεφύγουμε από εθισμούς κάθε είδους και να πάψουμε να λειτουργούμε εμμονικά, καταπιεστικά, παρακολουθητικά, κυριαρχικά και χειραγωγικά. Τα αρνητικά που μπορεί να έρθουν με αυτή την έκλειψη θα έρθουν μόνο εφόσον αρνούμαστε να αλλάξουμε τον πυρήνα του χαρακτήρα μας 

Όπως και στον χάρτη της μητρικής έκλειψης, έτσι και στην τωρινή έκλειψη παρατηρούμε την ίδια σχέση εξαγώνου του Δία με τον Κρόνο, με την διαφορά ότι στην μητρική έκλειψη το εξάγωνο ήταν αύξον και ο κύκλος Δία-Κρόνου είχε μόλις αρχίσει, ενώ τώρα το εξάγωνο είναι φθίνον και ο κύκλος Δία-Κρόνου πάει να τελειώσει.  Η ευκαιρία με αυτή την έκλειψη έγκειται στην απελευθέρωση από δομές που όχι μόνο δεν λειτουργούν, αλλά μας καταπιέζουν σε βαθμό που εξαφανίζεται πλήρως η ελευθερία μας και στην εστίαση στο μέλλον χωρίς φόβο και χωρίς προσκολλήσεις στο παρελθόν. 

Πώς θα σε επηρεάσει η έκλειψη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Για την γενικότερη τάση που φέρνει η έκλειψη στο ζώδιό σου συνέχισε στο astropedia.gr


Καλή και δημιουργική έκλειψη σε όλους και όλες, Athan

Δεν υπάρχουν σχόλια: