9.8.18

Μερική έκλειψη Ηλίου στον Λέοντα στις 11.8.2018

Η μερική ηλιακή έκλειψη του Αυγούστου ολοκληρώνεται στην 19η μοίρα (18ο41') του Λέοντα και πρόκειται για μια έκλειψη στον βόρειο δεσμό της Σελήνης και με εμπλοκή του ανάδρομου Ερμή.Ανήκει στον κύκλο Σάρος 155.

Η έκλειψη επηρεάζει τον σταθερό σταυρό (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και κυρίως αυτούς που έχουν γεννηθεί από 5-9/2, από 7-11/5, από 9-13/8, από 9-13/11 και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο από την 16η έως την 20η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 2/5 και στις 4/11 ή όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 11η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο και για τα δεδομένα της Ελλάδος είναι ο παρακάτω:



Σε μια ηλιακή έκλειψη, η Σελήνη κοντά στον βόρειο δεσμό δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθεί μια ανώτερη διαισθητική-διανοητική λειτουργία και να ενσωματωθεί στην προσωπικότητα. Αυτό απαιτεί την προσαρμογή σε μια νέα κατάσταση ή την αποδοχή της υπάρχουσας κατάστασης. Ο Ήλιος επαναλαμβάνει και ενισχύει την ενστικτώδη δύναμη της Σελήνης για αντίδραση και για πειθώ, ενώ η Σελήνη απορροφά την δύναμη του Ηλίου με αποτέλεσμα να τονίζονται θέματα που χρειάζεται να τα επεξεργαστούμε, όπως ο εαυτός, η εξάρτηση, ο εγωισμός ή η συναισθηματική στέρηση. Μια ηλιακή έκλειψη κοντά στον βόρειο δεσμό μας οδηγεί να εστιάσουμε σε πτυχές της ζωής μας που έχουν να κάνουν με την εμμονή, τον παραλογισμό, με τα δεσμά μιας συνήθειας, τα τελετουργικά που ακολουθούμε και με τις σωματικές διαταραχές που οφείλονται στο άγχος.  

Στον χάρτη παρατηρούμε:

Ο Ερμής είναι υπερυψωμένος, ανάδρομος και σε κατάσταση καύσης
Η λογική μας δεν λειτουργεί καλά. Πιστεύουμε αυτό που πιστεύουμε χωρίς να το διασταυρώνουμε και παρασυρόμαστε από ιδέες, πεποιθήσεις και αντιλήψεις μας ή ακόμη και από αυτό που πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, θολωμένοι και τυφλά.

Ο Ερμής είναι επιδεκάτειος του Δία
Η έλλειψη προσοχής σε λεπτομέρειες και η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένα συμπεράσματα και κυρίως σε αποφάσεις και εκτιμήσεις λανθασμένες. Ο λόγος και η ατομική έκφραση θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την έκλειψη και χρειάζεται να αποφύγουμε να φανούμε υπερόπτες, αλαζονικοί και μισαλλόδοξοι. Δεν υποσχόμαστε κάτι που δεν θα μπορέσουμε να το τηρήσουμε.

Ο Ουρανός γωνιακός και το τετράγωνο του Άρη-Ουρανού ακόμη ενεργό
Η οργή και η απόγνωση μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε απονενοημένες κινήσεις και δράσεις εκρηκτικού τύπου καθώς είναι σε λειτουργία και το τετράγωνο του Άρη με τον Ουρανό.    

Ο Ερμής μόλις έχει κάνει την κατώτερη σύνοδο με τον Ήλιο
Κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης ο Ερμής έχει τονισμένη και ισχυρή θέληση και μια ξεκάθαρη εικόνα του τι θέλει να πετύχει, καθώς έχει κάνει την σύνοδό του με τον Ήλιο και έχει έρθει σε επαφή με τον εαυτό. Στην αρχή του κύκλου του ο Ερμής δεν ενδιαφέρεται και τόσο για το κατεστημένο, το γνωστό και την παράδοση και θέλει να εκφράσει και να εκδηλώσει αυτό που του έχει καταστεί σαφές από την επαφή του με τον Ήλιο. Παρά την παρορμητικότητα και την διαισθητική γνώση και πληροφορία, σε αυτή την φάση δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρες απαντήσεις ή κινήσεις και προτιμάμε να παρατηρήσουμε τις καταστάσεις, να αφουγκραστούμε το άμεσο περιβάλλον μας και να οραματιστούμε νέους τρόπους δράσης. Η ανώτερη σύνοδος συμβαίνει στις 21/9. Η ανώτερη σύνοδος του Ερμή με τον Ήλιο είναι η αντίστοιχη Πανσέληνος του σεληνιακού κύκλου και είναι μια στιγμή κορύφωσης και ολοκλήρωσης. Αυτό που παρατηρήσαμε και σκεφτήκαμε στην πρώτη φάση και στην πορεία τεστάραμε και δοκιμάσαμε κατά την δεύτερη φάση, τώρα παίρνει σάρκα και οστά, αποκτά μορφή και υλοποιείται. Ο Ήλιος, κατά την επαφή του με τον Ερμή στην ανώτερη σύνοδό τους, λειτουργεί σαν ρυθμιστής και συνθέτει με την ζωτική του ενέργεια και το φως του κάθε κομμάτι του έργου που έχει παράξει ο Ερμής μέχρι τώρα. Ο νους φωτίζεται, γεμίζει δύναμη, γίνεται πρακτικός, αναλυτικός και αντικειμενικός. Ζούμε το υλοποιημένο μας σχέδιο στην πράξη και στην πραγματικότητα.

Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 155

Ο συγκεκριμένος κύκλος γεννήθηκε στις 17.6.1928 και εκτονώνεται στις 24 7.3190. Αποτελείται από 71 εκλείψεις και η τωρινή είναι η έκτη από αυτές. Πρόκειται λοιπόν για έναν αρκετά φρέσκο κύκλο Σάρος.



από τον χάρτη της μητρικής έκλειψης σταχυολογούμε

  • την συμμετοχή της Αφροδίτης
  • κυβερνήτης της έκλειψης  ο Ερμής στον Καρκίνο
  • τα εξάγωνα με τον Άρη και τον Ποσειδώνα
  • τον Δία στις πρώτες μοίρες του Ταύρου
  • δεν υπάρχουν σκληρές όψεις, μόνο εξάγωνα
  • Θέματα που αφορούν γυναίκες έρχονται στο προσκήνιο. Διεκδίκηση και αλλαγή.
  • Σκέψη και αποφάσεις περνάνε μέσα από έννοιες όπως πατρίδα, ασφάλεια, σπίτι, οικογένεια
  • Δημιουργικότητα με συλλογικό πνεύμα
  • Επέκταση και εύνοια σε οικονομικά-υλικά θέματα
  • Ευκαιρίες και γενικότερα διευκόλυνση σε διεκδικήσεις

κοινά στοιχεία στους χάρτες της μητρικής έκλειψης και ηλιακής έκλειψης του Αυγούστου

ο Πλούτωνας τριγωνίζεται από τον Δία και τον Ποσειδώνα (μεγάλο τρίγωνο)
Το τρίγωνο Δία-Ποσειδώνα σχετίζεται με την ελπίδα, την γενναιοδωρία, το συλλογικό πνεύμα. Η πνευματική αναζήτηση της αλήθειας. Ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη…Όλα αυτά τονίζονται και μπορούν να έρθουν μεταμορφωτικές αλλαγές στην κοινωνία ή στο άτομο μέσω του Πλούτωνα

ο Δίας τριγωνίζεται από τον Κρόνο, είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό
ξαφνική απώλεια αγαθών και κεκτημένων και συνειδητοποίηση ανάγκης για διαφορετική φιλοσοφία και προσέγγιση της ύλης και ταυτόχρονα λόγω του τριγώνου με τον Κρόνο αυτή η φιλοσοφία μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα με μακροπρόθεσμες προοπτικές.

ο Κρόνος τετραγωνίζεται από τον Ποσειδώνα
τα ιδανικά συγκρούονται με τις κατεστημένες δομές και τις ηθικές αντιλήψεις δεκαετιών και η συγχώρεση βοηθά στο να γίνει προσαρμογή των δομών και των αντιλήψεων στην αναγκαστική μεταμόρφωση της έννοιας της οικογένειας, της πατρίδας και του έθνους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: