23.8.18

Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων στις 26.8.2018

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 26 Αυγούστου, στις 14:56 το μεσημέρι. Ολοκληρώνεται στην 4η μοίρα (03ο12΄) του άξονα Παρθένου-Ιχθύων (Σελήνη στους Ιχθύς - Ήλιος στην Παρθένο) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.



Σε επηρεάζει; 

Από την Πανσέληνο του Αυγούστου επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμοι-Παρθένοι-Τοξότες-Ιχθύες) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 19-24/2, από 21-26/5, από 23-28/8, από 23-28/11 και όσοι έχουν πλανήτες στις πρώτες πέντε μοίρες του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 17/4 και 20/10 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 27η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού. 


Στα μισά του κύκλου 

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη και ταυτόχρονα ηλιακή έκλειψη στις 11 Αυγούστου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 9 Σεπτεμβρίου.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο 
  • υπέρβαση του πόνου, της δοκιμασίας ή της συμφοράς
  • ανάγκη αποστασιοποίησης
  • ανάγκη συνέπειας και συνοχής
  • ανανέωση προσωπικών πόρων
  • απελευθέρωση από την πίεση που προκαλείται όταν αισθανόμαστε ανεπαρκείς

Η γεύση των επόμενων ημερών

Η Σελήνη βρίσκεται κοντά στον απλανή Φομαλώ, ο οποίος είναι ένας από τους τέσσερις βασιλικούς αστέρες. Γενικά ο συγκεκριμένος αστέρας έχει ισχυρή και τυχερή επίδραση αλλά έχει να κάνει και με εμπάθεια στον χαρακτήρα ή στην επιδίωξη των σκοπών και σχετίζεται με την μετάβαση από το υλικό στο πνευματικό πεδίο (…). Σύμφωνα με τον Έμπερτιν ο αστέρας μπορεί να έχει θετική ή αρνητική επίδραση, ανάλογα με το σύνολο των λοιπών πλανητικών θέσεων και όταν εμπλέκεται με τα φώτα, όπως σε αυτή την Πανσέληνο, η επίδραση του είναι σημαντική. Σύμφωνα με τον Ρόμπσον η Σελήνη μαζί με τον Φομαλώ σχετίζεται με μυστικές υποθέσεις και κρυφούς συνεταιρισμούς που προκαλούν εχθρότητα και πολλά προβλήματα, αλλά στο τέλος και μετά από πολλές δυσκολίες υπάρχει κέρδος. 

Στον χάρτη της Πανσελήνου βλέπουμε ένα μεγάλο τρίγωνο στο στοιχείο της γης με τον Ήλιο, τον Κρόνο και τον Ουρανό να καταλαμβάνουν τις κορυφές του σχηματισμού. Γενικά τα μεγάλα τρίγωνα είναι ευνοϊκοί σχηματισμοί και όταν έχουν γήινη ποιότητα, τότε ευνοούν τις υλικές υποθέσεις και την σταθεροποίηση. 

  • το τρίγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο σχετίζεται με επιτυχία και αναγνώριση των προσπαθειών και των κόπων
  • το τρίγωνο του Ήλιου με τον Ουρανό σχετίζεται με την ανανέωση ή την αποκάλυψη της διαίσθησης και με καινούργιες ιδέες
  • το τρίγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό σχετίζεται με θετικές αλλαγές στην ζωή μας που έχει έρθει πλέον η ώρα τους να γίνουν μέσα από ψυχραιμία και μεθοδικότητα. 

Ένα μεγάλο τρίγωνο δίνει πάντα την δυνατότητα για δημιουργία και είναι τυχερό, όμως συχνά η άνεση που φέρνει οδηγεί σε βόλεμα και σε έλλειψη κινήτρου και δραστηριοποίησης… Χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις ένας άλλος παράγοντας, συνήθως μια πιο απαιτητική όψη, για να υπάρξει δράση και αποτέλεσμα.. Εδώ λοιπόν έρχεται να βοηθήσει η αντίθεση των φώτων, η οποία μετατρέπει το μεγάλο τρίγωνο σε σχηματισμό χαρταετού. 

Ο  σχηματισμός του χαρταετού είναι ένας θετικός και δυναμικός σχηματισμός και οδηγεί σε μετασχηματισμό της ενέργειας και σε δράση. Η αντίθεση των φώτων που λειτουργεί ως η σπονδυλική στήλη του σχηματισμού δημιουργεί φυσικά ένταση, άγχος, σύγκρουση και πόνο, αλλά οι θετικές όψεις που την περιβάλλουν δίνουν ευκαιρίες για να καταπραϋνθεί αυτός ο πόνος και να διοχετευτούν δημιουργικά οι ενυπάρχουσες εντάσεις. Αυτές ακριβώς οι εσωτερικές εντάσεις είναι που δίνουν την ευκαιρία μέσα από τον σχηματισμό του χαρταετού να κινητοποιηθούν οι ικανότητές μας που βρίσκονται σε χαλαρή ή και σε λανθάνουσα κατάσταση λόγω του μεγάλου τριγώνου που προαναφέρθηκε.  Ο σχηματισμός του χαρταετού όμως κρύβει και κάτι άλλο..

Ο σχηματισμός που δημιουργείται από την θέση της Σελήνης, του Κρόνου και του Ουρανού είναι ένα δευτερεύον μεγάλο τρίγωνο. Σχετίζεται με την δημιουργική έκφραση, την εξυπνάδα και δίνει έμπνευση, αντικειμενικότητα και ικανότητα διερεύνησης. Ως λειτουργικό μέρος του χαρταετού τα δύο εξάγωνα του Κρόνου και του Ουρανού με την Σελήνη λειτουργούν έτσι ώστε να επιλυθούν οι κρίσεις και να τελειώσει η σύγκρουση. Είναι σχετικά εύκολο να κάνουμε τις σωστές επιλογές και να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις. 

Πώς σε επηρεάζει η Πανσέληνος;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Για μια γενική τάση με βάση το ζώδιό σου συνέχισε στο www.astropedia.gr

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες, Athan

Δεν υπάρχουν σχόλια: