22.11.18

Πανσέληνος στον άξονα Διδύμου-Τοξότη στις 23.11.2018

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 23 Νοεμβρίου στις 07:39 το πρωί. Ολοκληρώνεται στην πρώτη μοίρα (00ο52΄) του άξονα Διδύμου- Τοξότη (Σελήνη στον Δίδυμο-Ήλιος στον Τοξότη) με ωροσκόπο στον Τοξότη και μεσουράνημα στην Παρθένο. Ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.


Σε επηρεάζει; 

Από την Πανσέληνο του Νοεμβρίου επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύς) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 19-21/2, από 21-23/5, από 23-25/8, από 23-25/11 και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία στις δύο πρώτες μοίρες των μεταβλητών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 20/1 και 2/7 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 29η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.  

Στα μισά του κύκλου 

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 7 του μήνα. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 7 Δεκεμβρίου.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο 

  • κατανόηση του βαθύτερου εαυτού
  • μνήμες από προηγούμενες εμπειρίες ζωντανεύουν
  • αντιλαμβανόμαστε ότι οι ευκαιρίες δεν σταματούν και μπορούμε να ξεκινήσουμε και πάλι από την αρχή
  • κατανόηση της αέναης αλλαγής που χαρακτηρίζει την ζωή
  • αφήνουμε πίσω μας το αίσθημα της ανικανότητας
  • ικανοποίηση της ανάγκης για ατομική υπεροχή
  • ικανοποίηση της ανάγκης για αντικειμενικότητα με απόλυτο ή επιθετικό τρόπο
  • τάση να αναζητήσουμε την αιτία των εξωτερικών προβλημάτων στο βάθος του εαυτού μας

Η γεύση των επόμενων ημερών

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου διαχέει για το επόμενο διάστημα την έντονη ενέργεια από το τετράγωνο του Άρη με τον Δία που έκλεισε τρεις μέρες πριν την Πανσέληνο, καθώς τώρα τα φώτα τετραγωνίζουν τον Άρη στους Ιχθύς. Παρότι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αισθανόμαστε δυνατοί, ισχυροί και γενναίοι για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας και να βρούμε λύσεις, παράλληλα μπορεί να δημιουργηθεί απόγνωση, έντονος θυμός, ξεσπάσματα και πολλά νεύρα.. Όντως είναι μια Πανσέληνος που μας καλεί να δώσουμε λύσεις, να δράσουμε και να φέρουμε αλλαγές στην ζωή μας, αλλά χρειάζεται προσοχή στον τρόπο που θα το κάνουμε αυτό, ειδικότερα όσοι επηρεάζονται μέσα από τον ατομικό τους χάρτη. 

Κατά την επιρροή αυτής της Πανσελήνου χρειάζεται:
  • σκέψη και μελέτη και όχι παρορμητική δράση
  • οργάνωση και στρατηγική στις κινήσεις μας
  • υπολογισμός των συνεπειών των πράξεών μας

Δεν είναι η στιγμή για δράση και επίθεση χωρίς λόγο και αιτία ή χωρίς να μας προκαλέσουν γιατί μπορεί έτσι να χάσουμε το δίκιο μας, την αξιοπρέπειά μας, να βλαφθεί η υπόληψή μας ή ακόμη και να δημιουργηθεί ο κίνδυνος ατυχήματος ή τραυματισμού. Η ενέργεια της Πανσελήνου μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας ή ακόμη και τους εχθρούς μας με επιτυχία, αλλά η καλύτερη προσέγγιση δεν είναι η επίθεση αυτή την περίοδο, αλλά η άμυνα.

Δεν θα είναι εύκολο να αποφύγουμε τον εκνευρισμό και μπορεί να λειτουργήσουμε ή να αντιδράσουμε με σκληρό και αδίστακτο τρόπο.. Το κλειδί είναι φυσικά η υπομονή, η λογική η σκέψη και η προνοητικότητα, ο αυτοέλεγχος και η μετριοπάθεια. 

Η αντισκιά της Πανσελήνου ενεργοποιεί τους σεληνιακούς δεσμούς και αυτό μπορεί να φέρνει με έναν περίεργο τρόπο στο προσκήνιο θέματα από το παρελθόν μας που τώρα χρειάζεται να επιλυθούν μια και καλή, θέματα που σχετίζονται με την ταυτότητά μας σε σχέση με την οικογένεια, το παρελθόν μας, τις ρίζες μας και την τωρινή μας θέση στον κόσμο και την κοινωνία. Το αιώνιο ερώτημα ‘’ποιος είμαι, από πού έρχομαι και πού θέλω να πάω’’ θέλει μια απάντηση τώρα..

Η Σελήνη βρίσκεται πάνω στον απλανή αστέρα Αλκυόνη, τον κεντρικό αστέρα του αστερισμού των Πλειάδων. Οι Πλειάδες σχετίζονται με την αγάπη και την ειρήνη, την φιλοδοξία και την αισιοδοξία, αλλά με την Σελήνη σε τετράγωνο με τον Άρη και σε αντίθεση με τον Ήλιο και με τον Δία το αποτέλεσμα μάλλον για τα αντίθετα μιλάει.. διαμάχη, ένταση, βία, θλίψη και ασυδοσία. Υπάρχει πόνος και θυμός που δεν έχει εξωτερικευθεί και που τον έχουμε καταπιέσει και αυτή την περίοδο δεν θα ήταν απίθανο να εξωτερικεύσουμε αυτά τα καταπιεσμένα κομμάτια της ψυχής μας μέσα από μορφή ατυχημάτων, μέσα από υπερβολικά αμυντική αντίδραση όταν κάποιος ενοχλείται δικαίως από την συμπεριφορά μας και μέσα από εντάσεις και διαμάχες στις προσωπικές μας σχέσεις. 

Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: