7.11.18

Νέα Σελήνη στον Σκορπιό στις 7.11.2018

Στις 7 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 18:02 το απόγευμα στην 16η μοίρα του Σκορπιού (15ο11’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω. 



Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 2-6/2, από 4-8/5, από 6-10/8 και από 6-10/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 13η έως την 17η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 4/2 και στις 8/8 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 15η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 7 Δεκεμβρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 7 του μήνα και μέχρι τις 23 Νοεμβρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη
  • απελευθέρωση από πάθη και ζήλειες
  • βαθύτερη επιθυμία για μια ουσιαστική, ριζική αρχή
  • αισθανόμαστε πιο σίγουροι για τον εαυτό μας και την ατομικότητά μας
  • αντίληψη της ανώτερης πτυχής της αγάπης
  • συνειδητοποίηση της θέσης μας στο κοσμικό σχέδιο
  • μια νέα αρχή που γίνεται μέσα από τις στάχτες

H γεύση των επόμενων ημερών 

Μια πολύ περίεργη νέα Σελήνη που γίνεται σε ένα ζώδιο που έχει να κάνει με την βαθιά αλλαγή και την μεταμόρφωση, τον θάνατο και την αναγέννηση και σε μια μοίρα κομβική, στην μέση ακριβώς του ζωδίου. Η 15η μοίρα του Σκορπιού (όπως και όλων των σταθερών ζωδίων) βρίσκεται στο μεσοδιάστημα μιας Ισημερίας και ενός Ηλιοστασίου και δίνει την δυνατότητα για δημιουργική χρήση της φαντασίας και της έμπνευσης που κατέρχεται από ανώτερα πεδία με τρόπο τέτοιο που να παράγονται χειροπιαστά αποτελέσματα και να επιτυγχάνονται σκοποί που αντικατοπτρίζουν ανώτερες ιδέες. Σε αυτό το σημείο του ζωδιακού μέσω προσπάθειας υπάρχει η δυνατότητα για ένα σημαντικό αποτέλεσμα που έχει το αποτύπωμα του Σκορπιού, δηλαδή την διαδικασία της υπέρβαση της φυσικής-υλικής διάστασης μέσα από την μετουσίωση της ύλης και των συναισθημάτων. Από αυτή την άποψη είναι σαν να μας λέει αυτός ο καινούργιος σεληνιακός κύκλος πως αν χωνέψουμε και αποβάλουμε τα αρνητικά συναισθήματα, θα μπορέσουμε να μεταβούμε σε μια καλύτερη κατάσταση… 

Ο οριακός ωροσκόπος στον Ταύρο και στα τελευταία λεπτά της μοίρας μιλάει επίσης για μια σημαντική αλλαγή που έρχεται, καθώς μεταβαίνουμε από μια κατάσταση σταθερότητας σε μια πιο ρευστή περίοδο. Κάτι που δεν είναι μόνο αρνητικό βέβαια, καθώς η σταθερότητα που ζούμε δεν είναι απαραίτητα θετική και δημιουργική, αλλά μάλλον περιοριστική, στάσιμη και αδιέξοδη..

Ο ωροσκόπος βρίσκεται σε αντίθεση με τον Δία (που και αυτός ετοιμάζεται να αλλάξει ζώδιο, πάλι έχουμε το σημάδι μιας αλλαγής που έρχεται.. ) και κάνει γωνίες με τους δεσμούς της Σελήνης (οι οποίοι έχουν αλλάξει μόλις άξονα) σχηματίζοντας έτσι στον χάρτη ένα μυστικό τετράπλευρο.  Η σύγκρουση και η δυσαρμονία των αντιθέσεων της ζωής μας μάς οδηγούν σε ορμητική ανάγκη για ικανοποίηση μέσα από την δημιουργική διευθέτηση των θεμάτων μας και των προβλημάτων μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτή την περίοδο να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και να λειτουργήσουμε με τρόπο που προάγει πρακτικά την ανάπτυξη μας.

Η νέα Σελήνη γίνεται πάνω σε έναν δύσκολο απλανή αστέρα (Zuben Al-Genubi) που βρίσκεται στις 15o05’του τροπικού Σκορπιού και που έχει την φύση Άρη-Κρόνου. Είναι το πιο λαμπερό άστρο στην περιοχή του αστρικού Ζυγού. Η επιρροή του σχετίζεται με παρεμπόδιση, βία, αρρώστια και ψέματα, με το έγκλημα και την έκπτωση. Ο Ρόμπσον μας λέει πως μαζί με τον Ήλιο φέρνει απώλειες στην εργασία από φωτιά ή από επενδύσεις που έχουν ρίσκο και δυσμένεια από ανωτέρους, ενώ με την Σελήνη φέρνει προβλήματα με το αντίθετο φύλο, ψευδείς κατηγορίες, απώλεια συγγενών και ψυχικό άγχος. 

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Για την γενική κατεύθυνση βάσει ζωδίου συνέχισε την ανάγνωση στο www.astropedia.gr

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: