6.12.18

Νέα Σελήνη στον Τοξότη στις 7.12.2018

Στις 7 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 09:20 το πρωί στην 16η μοίρα του Τοξότη (15ο07’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Αιγόκερω, μεσουράνημα στον Σκορπιό και είναι ο παρακάτω. 


Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 4-8/3, από 4-8/6, από 6-10/9 και από 6-10/12, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 13η έως την 17η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 6/1 και στις 7/7 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 15η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη 6 Ιανουαρίου, που τυχαίνει και ηλιακή έκλειψη. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 7 του μήνα και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • ανάγκη να κάνουμε επαφή με το άγνωστο κομμάτι μας
  • μετά τους πειραματισμούς έρχεται η ώρα της σοφίας και της γνώσης 
  • οι περιστάσεις δίνουν ευκαιρία για ειρήνη και ισορροπία
  • ανάγκη απελευθέρωσης από τις δυσκολίες της καθημερινότητας
  • φέρνουμε χαρά στην ζωή μας μέσα από συγκεντρώσεις με φίλους σε οικείους χώρους
  • επιθυμία δημιουργίας
  • επιθυμία να είμαστε χρήσιμοι

H γεύση των επόμενων ημερών 

Η νέα Σελήνη του μήνα δέχεται την επιρροή από την ιδιομοιρίας σύνοδο του Άρη με τον Ποσειδώνα και η απαιτητική όψη τετραγώνου που σχηματίζεται μπορεί να εκδηλώσει εύκολα τις αρνητικές σημασίες του συνδυασμού Άρη-Ποσειδώνα, με αποτέλεσμα αυτή η περίοδος να είναι αρκετά περίεργη και να χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και σε επιφυλακή. 

Ούτως ή άλλως από την προηγούμενη σεληνιακή φάση, την Πανσέληνο του Νοεμβρίου που έγινε πάλι με συμμετοχή του Άρη, το κλίμα είναι εύφλεκτο και τα νεύρα μας τεταμένα και τώρα αυτή η νέα Σελήνη δεν φέρνει κάτι διαφορετικό, αντιθέτως τονίζει και δυναμιτίζει το ήδη υπάρχον σκηνικό, με έναν Άρη σε ακόμη πιο στενή σχέση μάλιστα από ό,τι στην προηγούμενη Πανσέληνο.

Η σύνοδος Άρη- Ποσειδώνα κλείνει μόλις επτά ώρες αφού τα φώτα βρεθούν μαζί και παρότι από μόνη της μια τέτοια σύνοδος θα μπορούσε να αυξήσει τον ζωικό μαγνητισμό, να μας ανεβάσει σεξουαλικά και αισθησιακά και να βοηθήσει κατ’επέκταση τις σχέσεις, η δύσκολη γωνία με την νέα Σελήνη δημιουργεί καταστάσεις που ξεφεύγουν από το όριο, η τάση να παρεκτραπούμε είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η τάση να εκδηλωθούν βίαιες ή και εγκληματικές συμπεριφορές.  

  • παραμένουμε γειωμένοι στην πραγματικότητα
  • αποφεύγουμε να πιστέψουμε το οτιδήποτε μας λένε
  • δεν εξιδανικεύουμε πρόσωπα και καταστάσεις
  • φροντίζουμε το σώμα μας και προσέχουμε την υγεία μας
  • αποφεύγουμε τα ενεργειακά βαμπίρ

Γενικότερα είναι μια περίοδος που είμαστε ευάλωτοι σωματικά, ψυχικά και πνευματικά και καλό είναι να προσέξουμε και να φροντίσουμε το σώμα μας αποφεύγοντας τροφές που μας κάνουν κακό ή κρυολογήματα που μπορεί να μας αποδυναμώσουν. Δίνουμε σημασία στις προφυλάξεις κατά τις ερωτικές επαφές και δεν υποκύπτουμε σε περίεργες προτάσεις… 

  • δεν ξεχνάμε τους καλούς μας τρόπους
  • αποφεύγουμε να αντιδράσουμε επιθετικά, απόλυτα ή βίαια
  • αντιδρούμε χωρίς εκνευρισμό σε αυτό που συμβαίνει
  • διατηρούμε πνεύμα λογικής και ψυχραιμίας
  • δεν εμπλεκόμαστε σε παιχνίδια και κόντρες του εγωικού κέντρου

Αυτή την περίοδο μπορεί να δούμε πρόσωπα που βρίσκονται σε ανώτερες θέσεις να έχουν παράλογες απαιτήσεις ή επιθετική συμπεριφορά σε μια προσπάθεια να επιβεβαιώσουν την θέση ισχύος που έχουν ή την δύναμη επάνω μας. Όχι μόνο οι ανώτεροι, αλλά και οι ανταγωνιστές μας ή και οι εχθροί μας αυτή την περίοδο δείχνουν το πρόσωπό τους και τρίζουν τα δόντια τους. Ο Κρόνος πάνω στον ωροσκόπο του χάρτη μας δείχνει πως η στάση που καλύτερο είναι να κρατήσουμε δεν είναι η επίθεση, αλλά η άμυνα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας καθώς επίσης να μην χάσουμε την ελπίδα ή να απογοητευτούμε σε σχέση με τα σχέδιά μας και το όραμά μας. 

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr για τις γενικές τάσεις του ζωδίου σου. 

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, 
Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: