9.12.18

2019: Αριθμολογική ανάγνωση και προσωπικές τάσεις

2019  20+19

Η χρονιά είναι το τελευταίο στάδιο προτού κλείσει ο κύκλος της δεκαετίας 2010-2019 και ως εκ τούτου προετοιμάζει την μετάβαση σε μια νέα δεκαετία και σε ένα νέο σύνολο δεδομένων που αρχίζει και εφαρμόζεται πρακτικά από το 2020 και μετά. Σε αυτό το τελικό στάδιο του κύκλου επαναπραγματευόμαστε την ίδια την ζωή και την δημιουργία μέσω της εκδήλωσης, της δημιουργικότητας και των αποφάσεών μας. 

Μας απασχολεί η σχέση που δημιουργείται γύρω από την πρακτική εφαρμογή της μέχρι τώρα γνώσης μας και οι επιπτώσεις που υπάρχουν τόσο στον βαθύτερο ανθρώπινο ψυχισμό, όσο και στον άγνωστο παράγοντα που προκύπτει από τον φόβο του τι είναι ακριβώς αυτό που έχουμε δημιουργήσει έως τώρα. Το 2019 είναι μια κρίσιμη χρονιά που θα πρέπει να απαντήσουμε σε πολλά ερωτήματα…


Ο αριθμός 19 συνδυάζει την αρχή και το τέλος (1-9) και κάνει αναφορά σε κάτι καινούργιο που έρχεται, στην εγρήγορση που χρειάζεται, αλλά και στην βιασύνη ή στην απολυτότητα, στοιχεία που  λειτουργούν εις βάρος της ακεραιότητας και της σοφίας. Η μονάδα έρχεται αντιμέτωπη με το σύνολο, το βάρος της ανθρωπότητας, της άποψης που έχουν οι άλλοι για εμάς και οι συλλογικές εξελίξεις δεν μας αφήνουν ως άτομα να λειτουργήσουμε με τον δικό μας αυθεντικό ρυθμό.

Χρειάζεται να λάβει χώρα λοιπόν ένας συγκερασμός ενεργειών για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Είναι μια χρονιά που παγκοσμίως θα γίνουν ακόμη πιο εμφανή και τρανταχτά στοιχεία όπως ο απολυταρχισμός, οι  κοινωνικές εντάσεις, τα ξεσπάσματα ομάδων, ο εκρηκτικός θυμός και η απόλυτη και εγωική ταύτιση με φιλοσοφίες, θεωρήσεις, θρησκείες, πεποιθήσεις, σκοπούς και ατζέντες…σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο.  

2+0+1+9= 12

Αν και ο αριθμός 12 ενέχει έναν μεγάλο βαθμό συναισθηματικής ευαισθησίας, φέτος υπάρχει η τάση για εκλογίκευση. * Η διαδικασία της εκλογίκευσης σημαίνει την προσπάθεια να παρουσιάσω κάτι σαν να έχει λογική, ενώ δεν έχει! Υπάρχει η τάση λοιπόν φέτος να μην εκφράσουμε την ευαίσθητη πλευρά μας, να κρύψουμε τις ανασφάλειές μας και να θυσιάσουμε την φύση μας στον βωμό της λογικής και της τάξης. 

Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, από την καθαρή άρνηση των συναισθηματικών αναγκών και της αληθινής επικοινωνίας και επαφής προτάσσοντας την λογική και την αποτελεσματικότητα, μέχρι την δημιουργία και υιοθέτηση μιας δυναμικής περσόνας-μάσκας υπερβολικής αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας που κρύβει την εσωτερική πάλη με τις αμφιβολίες και την απουσία σχέσεων που δίνουν νόημα. 

Διατηρώντας πάντα ένα μέτρο μπορούμε φέτος να εκφράσουμε την αλήθεια μας και την αυθεντικότητά μας και να φέρουμε με αυτόν τον τρόπο δημιουργικά αποτελέσματα, χωρίς να εγκλωβιζόμαστε στο πρέπει. Έτσι τελικά θα μπορέσουμε να βάλουμε τάξη και να έχουμε μια λειτουργική ροή στα γεγονότα της ζωής μας, χωρίς να πέφτουμε σε υπερβολές ή να εγκλωβιζόμαστε στις απαιτήσεις ενός άλλου ή της κοινωνίας.  


2+0+1+9= 3

Ο αριθμός τρία σχετίζεται με την ιερή τριάδα, με την εκδήλωση του δυναμικού που έχει η ύπαρξη και με την θέληση για ζωή. Συμβολίζει την δύναμη που έχει δοθεί στον άνθρωπο να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα και να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις ενάντια στην αδικία και στις καταστάσεις που δεν τον ωφελούν γιατί λειτουργούν αντίθετα από την δημιουργία. Ο αριθμός τρία μας βάζει σε ένα παιχνίδι (το παιχνίδι της ζωής) και μας καλεί να αποδεχτούμε τις προκλήσεις που υπάρχουν χωρίς να τρομάξουμε, να φοβηθούμε ή να υποχωρήσουμε. 

Αυτό που δεν μπορεί να βοηθήσει αυτή την χρονιά και που πρέπει να το αποφύγουμε είναι η σπατάλη της ενέργειάς μας (χρόνος, χρήμα, σκέψη, συναισθήματα..) σε πολλές πλευρές χωρίς να εστιαζόμαστε κάπου συγκεκριμένα. Καλύτερα να αναλάβουμε ένα πράγμα κάθε φορά, να το ολοκληρώνουμε και να προχωράμε στο επόμενο, παρά να ασχολούμαστε ταυτόχρονα με τρία θέματα, χωρίς να μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό φέτος να έχουμε καθαρό τον σκοπό μας στο μυαλό και να εστιάζουμε σε αυτό που θέλουμε και έχουμε επιλέξει και αποφασίσει και όχι να παρασυρόμαστε από τις ‘΄διαφημίσεις’’ και τις πιθανότητες…  

Γρήγορος οδηγός δράσης, θετικά και αρνητικά διαστήματα…

  • Οι απαιτητικοί μήνες του έτους είναι ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος, ο Απρίλιος, ο Ιούλιος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος. Μας απασχολούν θέματα που δεν έχουν ολοκληρωθεί και απαιτούν την προσοχή μας τώρα ή οι εντάσεις γύρω από σημαντικά θέματα στην ζωή μας δεν μας αφήνουν να δράσουμε με επιτυχία, βιαζόμαστε και γενικότερα χρειάζεται προσοχή.
  • Οι πιο βατοί μήνες του έτους είναι ο Μάρτιος, ο Ιούνιος, ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος και ο Δεκέμβριος. Είναι διαστήματα κατά τα οποία η ενέργεια ρέει καλύτερα, βρίσκονται λύσεις στα προβλήματά μας και γενικότερα ευνοούνται πιο θετικές εξελίξεις.
  • Οι μήνες που σχετίζονται περισσότερο με αισθηματικά ζητήματα και που μπορούν να δώσουν ευκαιρίες σε αυτόν τον τομέα για να βελτιωθούν οι σχέσεις, για να ξεκαθαρίσουν σημεία που λειτουργούν εμποδιστικά είναι ο Μάρτιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος.
  • Οι μήνες που σχετίζονται περισσότερο με επαγγελματικά θέματα και δίνουν ευκαιρίες για αλλαγές, πρόοδο, επαγγελματικά ανοίγματα και πρωτοβουλίες είναι ο Φεβρουάριος, ο Ιούλιος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος. 
  • Οικονομικά ζητήματα και θέματα διαχείρισης πόρων ζητάνε την προσοχή μας κατά τον Μάρτιο, τον Μάιο και τον Δεκέμβριο. 

Τι γίνεται με την περίπτωσή μου;

Κάθε προσωπική χρονιά ενεργοποιείται στα γενέθλιά μας αλλά αρχίζει να λειτουργεί ακόμη και ένα τρίμηνο νωρίτερα. Όσο πιο κοντά πλησιάζουμε χρονικά στα γενέθλιά μας, τόσο περισσότερο αισθητή είναι και η δόνηση από την καινούργια χρονιά. Ο προγενέθλιος μήνας, επειδή ακριβώς είναι η περίοδος που ενεργούν τόσο οι δονήσεις από την προσωπική χρονιά που φεύγει όσο και οι δονήσεις από την προσωπική χρονιά που έρχεται, είναι πάντα μια μεταβατική περίοδος συγκεχυμένων αναγκών και ψυχολογικής κρίσης, η ένταση της οποίας εξαρτάται από την συγκεκριμένη ημερομηνία γέννησης του κάθε ατόμου.

Για να βρεις τον προσωπικό σου αριθμό του έτους για την καινούργια χρονιά προσθέτεις στον θεμέλιο λίθο σου (ημέρα και μήνας γέννησης) τον αριθμό 3 που προκύπτει από το 2019 (2+0+1+9=12, 1+2=3). Αν για παράδειγμα έχεις γεννηθεί στις 4 Φεβρουαρίου (οποιουδήποτε έτους), τότε κάνεις τον υπολογισμό 4+2+3=9 και ανατρέχεις στην αντίστοιχη παράγραφο. 

Συνέχισε την ανάγνωση  στο astropedia.gr για τον τόνο που έχει η χρονιά για σένα μέσα από τη ημερομηνία της γέννησής σου

Δεν υπάρχουν σχόλια: